Muusikoiden.net
26.10.2016
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

30.07.2014: Laney IRT Studio


Laney IRT Studio on todella kompakti putkivahvistin hyvillä liitännöillä ja oikein hyvin toimiva ratkaisu nauhoitteluihin, mutta jotain miinuksiakin löytyy.

Kuukauden verran olen omistanut IRT Studion ja kyseessä on minun ensimmäinen laite, missä on putkia, mikäli Zoom G9.2tt:tä ei lasketa. Kokeilematta tilasin lähinnä youtube klippien ansiosta. IRT Studio on räkkiin menevä 2U kokoinen täysputkivempele, joka toimii joko 1W tai 15W. Tarkemmat speksit Laneyn kotisivulta, mutta tässä jotain

- 3x12AX7/ECC83 etuasteputkea ja 2xEL84 pääteputkea
- Speaker Out (8/16Ohm)
- DI out (kaiutinemulointi on/off)
- USB (reamp-mahdollisuus)
- Efektilenkki, AUX-in, Kuulokkeet
- Paino 5,5kg
- Mukana kantokassi + räkkikiinnikkeet + Footswitch

IRT Studiossa on kolme kanavaa, Clean/Rhythm/Lead, sekä Boost, joka toimii kaikille kanavoille. Clean ja Rhythm jakavat yhteiset EQ namiskat perinteiset Bass/Mid/Treble. Lead kanavalle on sitten omat napit. Kaikki EQ napit ovat ulosvedettäviä, eli nykäiset potikasta, niin saat enempi säätövaraa. Ihan kätevä ominaisuus, mutta muutos ei niin radikaali ole. Perinteiset kirkonpolttajaissoundit saa kyllä middle napin ulos vetämällä ja nollalle.

Clean kanava on kirkas ja hyväsoundinen. Särökanavilla ei sinänsä merkittävää eroa keskenään ole. Lähinnä kahta erilaista gainin määrää varten. Rhythm puolelta irtoaa ihan riittävät määrät säröä omiin tarkoituksiin. Boost on ihan ok, kunhan pitää alle 6/10. Muuten ääni mössöytyy herkästi. Pienillä asetuksilla ihan ok. Lisäksi laitteessa on Dynamics säädin, jolla saa bassoa potkimaan, sekä Tone ja Reverb, joka on sekin ihan hyvä. Laitteessa ei ole Stand By nappia, mikä on vähän erikoista.

Ääntä lähtee. Toistaiseksi vain 1W inputilla soitellut ja volume siellä 3/10 paikkeilla alkaa jo olla tarpeeksi kovalla, jotta rivitalon asukkaat saa hereille. Kotisoitteluun siis aivan passeli.

Kuulokkeilla soittaminen luonnistuu ihan hyvin ja sisäänrakennettu kaiutinsimu on ihan käyttökelpoinen. Parhaat tulokset tietysti tulee oikean kaapin kanssa. Ja itsellänihän sellaista oikeaa ei ole, mutta olen käyttänyt 100W trankkuvahvistimeni 2x12 kajareita kaappina ja oikein hyvin toimii. Myös olen ajanut äänen suoraan äänikorttiin ja ReCabinet 3 plugaria hyödyntäen lähinnä nauhoitteluissa.

USB-liitäntä on ongelmallinen. Eli mikäli sitä tahtoo käyttää, niin ASIO4ALL on valmistajan suositus. Omalla koneella tuo ei tahtonut oikein pelittää, eikä tarvitsekaan kun M-Audion omat ajurit toimivat sen verran hyvin. Reamppausta en tarvitse. Tai jos tarvitsen, teen sen Boss GT-100:n kautta.

Ja sitten se, miten itse Laney IRT Studiota käytän ja olen koittanut:

- Boss GT-100:n kanssa neljän piuhan metodilla 2x12 kaappiin, eli Bossista vahvistinta ennen ja jälkeen tulevat efektit. Toimii kuin tauti. GT-100:n OD/DIST simulaatiot ovat pirun hyviä niin boosteina särökanaville kuin särönä puhtaalle kanavalle.

- Boss GT-100 -> Laney IRT -> Äänikortti -> ReCabinet 3. Tästä esimerkki seiskakielisellä rytmikitaroissa tästä https://dl.dropboxusercontent.com/u/5738957/Matias%20Vilkko%20-%20Gorilla%20Hideout.mp3

- Digitech Bad Monkey + Laney IRT ja Rocktron Intellifex loopissa. Apina toimii sellaisena boostina mihin vahvarin oma boost ei kykene. Rocktron tuo kaiut.

Lopputulema:
Omiin tarpeisiin aika 10/10 ratkaisu. Hinta ei päätä huimaa ja parhaiten käytetyt eurot pitkään aikaan (vielä kun puolisokin sen hiffaisi..) Nähtäväksi jää, riittääkö tuosta minkä verran potkua bändin kanssa soitteluun. Mikäli raskaampaa musaa soittelee, niin Laney IRT Studio toimii. Välttämättä en sitä rautalankasoittajalle suosittelisi. Vahvarille oma chorus olisi kiva lisä. Tai vaikka korvaamaan boost. Suosittelen lämpimästi kuitenkin.

Kirjoittanut tender.insanity 30.07.2014

            4160×2340  -  3620 kt.

3264×2448  -  1801 kt.

1200×675  -  668 kt.


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (12 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Teeny-T: Kovasti tämä kiinnostaa! Tuohon 300-550¤ haarukkaan on ilmaantuntu viimevuosina miljoona vaihtoehtoa, että huh huh! Tämä kyllä kiinnostaa juurikiin noiden monipuolisten liitäntäjensä vuoksi. Mitä laitteelle kuuluu nykyään vai joko on mennyt vaihtoon? :)

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti