Muusikoiden.net
18.10.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

17.02.2014: Reliikkiprojekti


Lähtökohtana oli ilmaiseksi saatu Tanglewood Nevada FST32. Keppi oli surkeassa kunnossa jo alkuunkin, kun dingejä oli siellä täällä ja kieletkin joku tahmasormi katkonu rämpytellessään. Muovisatula oli halki ja vire ei pitänyt. Suurimmaksi ongelmaksi paljastui tallan väärä paikka ja asento. Matalimman e-kielen hienovirettä ei saanut kohdalleen, ei sitten millään, kun tallasta loppui tila heti kärkeen.

Illalla talla siis irti, vanhat reiät umpeen tulitikuilla ja erikeepperillä ja kuivumaan. Aamusta verstaalle asentamaan talla paikoilleen ja vähän hiomaan suurimpia koloja tasaiseksi. Noh, suunnitelmat muuttuu.

Ajatus reliikkiprojektista oli hautunut likaisessa mielessäni jo hetken aikaa. Siinä sitten rutikuivaa kepukkaa hinkatessa homma alkoi riistäytyä rajusti tumpuista, ja kohta olikin 1200-santapaperi vaihtunut kirveeseen ja rälläkkään!

Rälläkkä ja hiomalaikka osoittautuivat mahtavaksi peliksi hiomatouhuihin. Hommahan nyt ei ollut nii pilkun viilausta. Sieltä täältä ja tuosta vielä nuin! Viimeistelyt santapaperilla ja viiloilla.

Lisäksi kyytiä sai pleksi, josta viilalla ja santapaperilla jyrsittiin lastuja pois. Vanha satula lensi hukanteille ja uusi tehtiin omenapuusta. Mikkikytkimen nupiksi löysin vanhan puisen nopan ja sopii kuin nyrkki silmään. Toinen hihnatappi väännettiin ruisteisesta rautanaulasta ja toinen ikivanhasta norjan rannikolta löytyneestä laiturinaulasta. Pieniä asioita, mutta hienoja yksityiskohtia tälläiset.

Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen. Minkäänlaista mallia ei ollut, tehtiin vaan mitä huvittaa ja testailtiin erilaisia tyylejä teloa bodyä vielä ruotoisempaan kuntoon. Mattapintainen lakka ja rutikuiva puu tuntuvat mahtavalta käteen. Mitään ihmeempiä lakkoja en päälle enää laita. Tarttuupahan jatkossa paska vähän paremmin kii ja relikoituu entisestään. Jotain öljyä voisi sipaista sinne tänne, jos alkaa huvituttamaan.

Vielä löytyy värkättävää. Rimpula virityskoneisto ja melkoisen laiskat mikit täytyy vielä vaihtaa. Fenkun texas specialit onkin jo postissa tulossa.

SRV-tyylisen straton ei siis tarvii maksaa tonneja. Tosin, eihän tämä nyt mikään Fender American Deluxe ole, mutta kuitenkin. Etsi siis hyväkroppainen ja suorakaulainen halpistrato, osta kunnon mikit ja kehittele omalaatuiset yksityiskohdat. Projekti tuskin koskaan on täysin valmis, mutta hei mitä sitten? Aina voin kehitellä jotain uutta ja ihmeellistä tähänkin keppiin. Jos homma leviää reisille, siinä ei ole koko kuukauden ruokarahoja kiinni, ja ainahan voi maalata bodyn uudelleen.

Kirjoittanut edva 17.02.2014

            1667×2858  -  993 kt.

1744×3011  -  746 kt.

1667×2950  -  960 kt.


Arvostelu

2,62,62,62,62,6    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

juici: Amen brotha!
wildcat: on nämä santapaperileriikit aina yhtä koomisia tapauksia
certified: mitä koomista siinä on jos itse tykkää?
edva: Haters gonna hate. Voihan sen am deluxen ostaa ken haluaa, jos on ylimäärästä pätäkkää. Piilottelee sitä sit laukussa, kun ei uskalla soittaa ettei vaa arvo laske. Vitut sanon minä. Kitara on työkalu - taulut on sit erikseen.
edva: Varmasti myös opin tästä projektista enemmän, kun ostamalla tehdaskepukan musakaupasta. Motivaatiotaki lisää kummasti, kun oma kädenjälki näkyy soiton lisäks soittimissa.
Mungo-Jerry: Hyi miten oksettavaa

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti