Muusikoiden.net
16.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.12.2013: Darkglass Microtubes B3K


Aloituksena sanottakoon, että bassosärö-haterit voivat siirtyä seuraavaan artikkeliin.

Hei ja tervetuloa lukemaan artikkelia eräästä parhaista ja laadukkaimmista bassosäröistä, joita olen itse ainakaan käyttänyt.

Hieman speksejä tästä pedaalista:

Valmistaja: Darkglass Electronics
Valmistusmaa: USA
Säädöt: Blend, drive ja level.
Lisäksi ''vivut'' Gruntille ja Boostille


Eli lähdetäänpä ensivaikutelmasta. Tilasin tämän n. vuosi sitten sound-shopista ja kun sain laatikon käsiini, en aluksi todellakaan tajunnut miten se avataan. Lopulta sain tyylikkään läppäkannen avattua. Laatikko vaikutti muutenkin tukevalta ja laadukkaalta.

Hieman ongelmia tuotti virtalähteen valinta, sillä huonommilla virtalähteillä tuli runsaan särön myötä hurja häiriöhumina. Tämä korjaantui virtapiuhan vaihdolla. Eli älkää koittako sitä 1spottia.

Eli eipä muuta kuin piuhat kiinni ja soittelemaan. Aluksi tietenkin oli tämä ''mitähän tuo nuppi tekee'' - säätäminen, mutta hiljalleen se alkoi hahmottua. Kun vielä keksin mitä grunt- ja boost-säätö tekivät, olin tyytyväinen ja alkoi säätäminen.

Aluksi koitin vahvistimen EQ:n ja pedaalin säätöjen avulla saada fuzz-tyylistä soundia, johon pedaalin luvattiin taipuvan. En kuitenkaan saanut sitä(tarpeeksi) irti, joten ajattelin jotain kunnolla kevyempää.
Soittelin tuohon aikaan vielä enemmän matalilla vireillä ja enemmän myös 5-kielistä. Näihin tämä oli oikein osuva peli. Sain aikaan melko muikean rouhivan tech21-tyylistä soundia, vaikka kyseessä olikin nimenomaan overdrive-spedu, ei pre-amp.
Tässä vaiheessa pitää mainita se, että jos laudassasi ei ole liikaa tilaa ja haet mainitun tyylistä soundia, tätä kannattaa harkita. Onhan se kallis, mutta tech21:n boksit ovat noin 4 kertaa isompia.

Palatakseni soundiin ja sen kuvailuun, oli seuraavaksi vuorossa slappiin sopivan kevyen ja tumman särön hakeminen. En ole todellakaan mikään slap-mestari, pikemminkin aivan paska siinä, joten ajattelin kokeilla jollain helpolla biisillä, jossa käytetään slapissa myös säröä.
Kappaleeksi valikoitui lopulta Musen todella helppo ''Undisclosed Desires''. Siinä bändin basisti käyttää H.B.E:n Hematoma-overdirvea, mutta se(kin) on järjettömän kokoinen möykky. Tätä soundia lähdin hakemaan ja onnistuinkin mielestäni suht hyvin. Käänsin vain gruntin thin-asetukselle, driven hyvin pienelle, blendin melkein täysille ja volumea sopivasti. Vielä pieni vahvistimen EQ:n hienosäätö ja se oli siinä.

Niin. Loppuun voisin sanoa hiukan plussia ja miinuksia.

Plussat

+ Hieno soundi, taipuu moneen.
+ Pieni koko
+ Ulkonäkö
+ Suomalainen suunnittelu

Miinukset

- Ei täysin ainutlaatuinen soundi
- Soundi huononee todella hurjasti kielten kuluessa, jopa enemmän kuin monissa muissa pedaaleissa.
- Viralähteen valinta voi tuottaa ongelmia
- Hinta

Ostaisinko pedaalin nyt, kun olen saanut reippaasti kokemusta siitä? En oikeastaan tiedä. Kuka tykkää, ostaa varmasti, mutta jollekkin voi olla liian tylsä. Ja muiden mielipiteitä en lähde muokkaamaan. Kukin sanokoon mitä sanoo.

Kirjoittanut Mä vaan 10.12.2013


Arvostelu

1,71,71,71,71,7    (11 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

L.Ruoska: ps. foto ois kiva :) linkki youtuubiin tai muuhun clippiin jeesais myös.
A-L: Kaipaisin kans kuvia ja jotain soundinäytettä.
Fist: Itse osti kyseisen pedaalin isoveljen eli B7K:n Siittä ei overdrive enää parane. Lyö täysin kaikki markkinoilla olevat tech21:t Darkglassin paras puoli on se, että ei raiskaa kepin omaa saundia. Vaan tukee sitä, niin kuin pitääkin.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti