Muusikoiden.net
16.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

26.11.2013: Sonor Jojo Mayer Perfect Balance Pedal


Nyt muuten myynnisssä, hyvällä hinnalla!
Ostin kyseisen pedaalin Soundstoresta huhtikuussa '13, suurensuurilla odotuksilla, jotka pienten perus-väärinymmärrys-alkupettymysten* jälkeen täyttyivät noin 110-prosenttisesti.

Pedaali itsessään on vintagepedaalien mukaan suunniteltu, ainakin toiminnallisesti, eli siinä on täydellinen balanssi; nuija palaa takaisin samalla voimalla ja nopeudella kuin kalvoon päin mennessä. Tämä takaa ennennäkemättömän herkkyyden ja ajan myötä myös paremman soittotekniikan. Sonorin suunnittelijat saivat myös aikaan mahtavan, krominkiiltoisen ja sähäkän ulkonäön, joka poikkeaa mukavasti Sonorin muuten niin törkeän rumista Giant Step-polkimista, ollen silti täysin tunnistettava Sonorin tuotteeksi. Pedaali on hihnavetoinen sekä se on myös longboard-mallinen. Siinä on myös aivan uusi taitto-ominaisuus, eli nappia painamalla laite menee ainakin puolta pienemmäksi, mahtuen mainiosti pedaalin mukana tulevaan kantokassiin.

Pedaali siis on uskomattoman herkkä, ja Mayerin sanoin se "katoaa, lakkaa olemasta", muuttuen jalan jatkoksi, aivan kuten hyvä kapula käden jatkoksi. Aivan kuten Pearlin DemonDrive, on tämäkin ilmeisen "rehellinen". Ennen tämän pedaalin ostoa olin paukutellut puolisen vuotta Yammun FP 8500C-pedaaleilla, ja sitä ennen ainakin 7 vuotta DW:n 7000- sinkulla, joiden jälkeen Perfect Balancen tatsi tuntui vähän liiankin taivaalliselta. Ajan myötä, n. viikon, parin jälkeen jalka tottui uuteen ja alkoi oppia uusia tekniikoita, (tyyliin Heel-toe) ja soitto alkoi sujua. Pienen harjoittelun jälkeen pedaali on tehnyt kaiken maailman tuplapedaalit jossain määrin turhiksi, sillä sillä pääsee vain yhdellä jalalla aivan uskomattomiin nopeuksiin pienellä keskittymisellä.

Aluksi olin hieman huolissani siitä, saanko pedaalista irti tarpeeksi voimaa esim. funkimpaan soittamiseen, ja aluksi se olikin jostain syystä aika hankalaa. Onneksi parin kuukauden sisäänsoittamisen jälkeen pedaali taipuu nyt käytännössä mihin tahansa, eli sillä voi soittaa todella, todella, todella hiljaa, mutta myös nopeat ja äänekkäät "metallimmat" kuudestoistaosat sujuvat kuin vettä vain.

Näinkin loistavassa polkimessa on vikansa, ainakin yksi:
soittaessa kovaa ja korkealta pedaali -basariin väärin/huonosti kiinnitettynä/kiristettynä- voi joko 1. lähteä ikävästi liikkumaan, ei kiva mutta minkäs pedaalin kanssa vältyt tältä, heh, tai 2. pedaali voi soiton aikana, taittomekanismin (katso ylhäältä) ansiosta taittua soiton aikana veemäisesti kasaan. Ja tämä on muuten perseestä varsinkin kun soittaa missään muualla kuin omassa rauhassaa reeniksellä.

Näistä pikkuvioista (jotka ovat vältettävissä kunhan vaan osaa pedaalia oikein käyttää) huolimatta tämä poljin on paras koskaan omistamani ja soittamani. Veikkaisin että n. vuoden kuluttua, aktiivisen treenamisen jälkeen on jalkatekniikkani ainakin yhtä hyvä kuin Jojo Mayerillä. (Sarkasmi.)
Tiivistetyttänä vielä:

+ Älytön herkkyys
+ Sonorilta uusia innovaatioita kuten:
+ Taittomekanismi
+ Törkeän hyvän näköinen
+ Halpa (225e) laatuisekseen
+ Monikäyttöinen
+ Suunnittelijana Jojo Mayer, ei voi olla huono.
+ Jalkatekniikan kehittäminen TODELLA helppoa
+ Shining, eli vielä kerran helvetin hyvän näköinen.
+ Kevyt, kulkee mukana helposti
+ Veikkaisin ettei myöskään "vanhene" yhtä nopeasti kuin tavalliset pedaalit

- Vaatii jokaisen bassorumpuun kiinnityksen kohdalla hieman säätöä, muuten
- Saattaa taittua kasaan soitettaessa
- Huonosti kiristettynä lähtee irti basarin hoopista

Ai niin, yksi vika vielä: kun tälläisen ostaa, on miltei mahdotonta mennä takaisin niihin ihmeen raskaisiin ja hitaisiin peruspedaaleihin.
On se Jojo niin nero kun tälläisen keksi meille ja itselleen suunnitella.
Arvio koko pedaalille on siis ainakin 10/5.


* En siis osannut säätää nuijan kulmaa, olihan Sonor keksinyt siihenkin uuden systeemin. Idiootti minä.

Kirjoittanut Victim 18.06.2013

            1322×1158  -  397 kt.


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

hollmi-5: Minulla ei ole irronnut tai taittunut... Hyvin toimii.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti