Muusikoiden.net
19.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

13.07.2013: Gibson Les Paul Standard 2012 Light Burs...


Gibson Les Paul Standard 2012 Light Burst

Specit/Ominaisuudet Gibsonin linkistä alla:

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Standard/Specs.aspx

Gibson julkaisi tänä vuonna 2012 uuden Les Paul Standardin vm. 2012, joka on yhdistelmä perinteistä Gibsonia uudistuksilla kuten mikkisysteemi, lukkovirittimet jne. , alla kertoilen näistä tarkemmin.

Virittimet:


Grover Locking Kidney, 18:1 tuning ratio, Chrome. Tekevät sen mitä pitääkin eli näiden puolesta ei vire heitä, ovat mukavat käyttää ja kielien vaihtaminen on helppoa ja kätevää tuon lukitus systeemin takia.

Satula:


Materiaali on Corian, Width 1.695, Gibson PLEK System. Tuollainen tavallisen näköinen satula ja ainakaan minulla ei ole ollut vireenpitävyyden suhteen ongelmia, satulan korkeus ja kielien paikat on hyvin tehty, aivan hienoinen napsunta kuului hetken G-kielen kohdasta mutta sekin häpyi eikä ole kuulunut sen jälkeen.

Kaula:


Mahonkia, Asymmetrical 60 Slim Taper, taka osastaan nitrolakattua. Myös näin stratomiehelle oikein hyvin hyppysiin sopiva kapeampaa Gibsonin mallia oleva kaula, oikein mukavan tuntuinen ja helpposoittoinen.

Kaulan ja bodyn liitoskohta on Lespasta tuttu mikä ennenkin, tämä oli minulle isoin kysymysmerkki ja mietinnän kohde ollut aina että ostanko lespaa vai en, no voin sanoa, että kaikkeen tottuu ja ihan kivasti soitto onnistuu siitäkin kohtaa omasta mielestäni.

Otelauta ja nauhat:


Ruusupuuta, 22 nauhaa ja oikein mukavan tuntuinen 10" - 16" Compound radious, skaala 24,75", Binging Cream ja Inlays Figured Acrylic Trapezoid, nauhat tuntuvat hyviltä käsiin, nauhapäät olivat nätisti hiotut ja hmm.. on nauhat sellaista medium-jumbon kokoa (nyt joku nauraa, että on tässäkin artikkeli kun ei tiedä varmasti nauhakokoa, no sanon medium jumbot :-) ) Joka tapauksessa okein kiva ainakin mulle on tuo käsiin ja pendit sun muut onnistuu.


Body:


AAA Vaahteraa, takaosa tietysti mahonkia, reunoissa bindaus Cream ja Body type on kevennetty Modern Wight Relief eli aavistuksen painaa vähemmän kuin vanhemmat Stankut.
Kansipuoli näyttää oikein hienolta ja takaosa on sellainen punaisen puun väristä, ihan makoisa kaiken kaikkiaan ja hyvin soivaa puuta eli hyvä body, näissä kuitenkin on hienoisia eroja kun miettii kokonaisuutta, yksilöitähän nämä ovat kaikki.


Tallaosat:


TonePros TUne-o-matic ja TonePRos Stop Bar,kromi. Oikein hyvin toimivat ja myöskin helpot
säätää, vaikka kaupassa pyysin Elixirit ja säädöt niin käytännössä ite vielä pistin vähän paremmaksi tästäkin itelle säätöjä, intonaatiot ym. sain kohdistettua hyvin, kelpo tavaraa.

Hihnatapit:


Normit tapit, kromi, mä vaihdoin tilalle Shcallerit hihnatapit,jotka toimii hyvin mutta tässä kohtaa muille tiedoksi, että Gibson ainakin mun mallissani käytti eri pituista ruuvia vakiotapeissaan eli ovat eri pituisia ja nämä ruuvit eivät mene Shcallerin reijästä läpi, joten käytin Schallerin omia ruuveja, varsinkin bodyn alaosan ruuvireikään saattaa olla hyvä laittaa
tilkettä, tosin mulla meni suoraan schallerin ruuvit hyvin ja pysyykin mutta ei vara venettä kaada eli jos hankitte niin zekatkaa tämä ja toimikaa sen mukaan miten parhaaksi katsotte.


Plugin sisäänmeno:


Normi sisäänmeno 1/4 kitarapiuhan plugille ja mä tykkään kun on vähän tiukempi eli ei hölsky ja helise vaan just hyvän tiukka, istuu siis jämtisti ja pitää hyvin piuhan paikoillaan, tomii hienosti.Mikit:


Kaulassa puolitettava humppari, BurstBucker Rhythm Pro (Alnico V) ja tallassa puolitettava humppari BurstBucker Lead Pro (Alnico V). Molemille omat volumet ja tonet Jokainen potikka on Push/Pull, joista volumessa puolitus, kaulamikin tonessa reverse - phase ja tallamikin tone potikan nostolla voi vetää tallamikin soundin suoraan pihalle ohittaen muun ja tämä boostaten vieläpä.
Lainaan tähän DLX sivun tekstistä selityksen kun on kerrottu minua paremmin systeemistä:

"Sen merkittävin uudistus löytyy konehuoneen puolelta, sillä ulosvedettävien volume- ja tonepotikoiden ansiosta kitaran soundivalikoima on uskomattoman laaja. Molempien mikkien volumesäätimet toimivat ulosvedettäessä kelan puolittajina, jolloin tuloksena on helisevä single-coil soundi. Kaulamikin tone-säädin toimii kelan valitsijana silloin, kun joko etu- tai takamikki on valittu yksikelaisena, ja molempien mikkien ollessa valittuna tämän säätimen ulosvetäminen asettaa mikit vastavaiheeseen. Tallamikin tone-säädin taas toimii suorakytkentänä tallamikille. Vedä se ulos, ja lopputulos on sama kuin jos kolvaisit johdon suoraan mikistä ulostuloon kaikkien säätimien ohi."Soundit:


Soundimaailma on monipuolinen ja taipuva, saa sitä Gibsonin murinaa ja sitten vähän erillaisempaa puolitettuna ja oikein hyvältä kuulostaa. Kun on 4:ssä namiskassa push/pull ja niissä eri toimintoja mikkien puolituksesta-phase-reverse etc. niin variaatiota todella riittää.

Mikkivalitsimen ollessa keskiasennossaan on kiva todeta, että pelkällä kaulamikin volume potikan ylösasentoon vedolla ja pienellä käännöllä soundi taipu heti mureasta - terävämpään mureaan, erittäin monipuoliset soundit.

Molemmat mikit kun saa erikseen puolitettua niiden omista volumepotikoista niin voi käyttää mukavasti sekaisin mikitystä niin että ovat hummparina molemmat, tai singlenä molemmat tai toinen hummparina ja toinen singlenä.

Tuo tallamikin tonepotikan ylösvedolla tapahtuva tallamikin suoraan syöttö ulos on kyllä kätevä, kun pitää vaikkapa sooloa heittää tallalla niin ei tarvi kääntää volumesta kun tuo boostaa samalla, vetää vaan tonesta ylös ja kaikki muu ohitetaan.

Humpparina toimiessaan mikit tuottavat sitä monelle tuttua Gibsonin soundia ja on se vaan kaunista korville, kunnon murinaa (toki on maku kysymys tämä) ja puolitettuna soundi on myös okein kiva, ainakin minä pidän. Puolitettuna ei ole samaa ominaisuutta kuin monessa stratossa elikä sitä suhinaa/hurinaa, nätisti toimii. Eihän se hurina/surina välttämättä häiritse stratossakaan ja enempihän se on sielläkin ominaisuus eikä mikään vika, mutta tässä näm siis puolitettuna ovat aikas hiljaisia häiriöltään, kandee kuitenkin testiä itseä tämäkin puoli, mitä ite testasin samaa mallia niin toimivat kaikissa nätisti.

Minä ainakin rakastan tämän kitaran tuomaa soundia ja sustainiakin piisaa tarpeeksi. Soundillisesti hyvin taipuva kitara jolla menee niin rock, blues, jazz, funk ja moni muu musa tyyli, tätä voisi sanoa all round soundiseksi ;-)Muuta:


Mulla kun tämä on eka Gibson niin ns. omistuspohjalta perustuvaan kokemukseen muihin stankkuihin en lähde vertailemaan esim. kestävyyttä, mutta mulla ei ole ongelmia tässä ollut vielä.

Edit lisäys 11.10.2013

Tähän menessä ei ole kitarasssa ollut mitään ongelmia ja vireensä se pitää hyvin eli nyt pidemmän kokemuksen perusteella voin sanoa, että on erinomainen skitta.

Vireensä pitävä, hemmetin hieno soundinen ja monipuolinen soittopeli, istuu hyppysiin ja on nätti, mitä sitä nyt enempää voisi toivoa ja on rahansa arvoinen soitin.

Jos jotain moitittavaa pitäsi nyt keksiä niin oisko se sitten kaulaosan otelauhdan ihan viereinen osa missä kaula ja otelauta kohtaavat, siinä on aavistuksen kaula ns. leveämpi kuin otelauta ja sen tuntee sormilla. Tämä tosin on mulla vain ns. kauneusvirhe viimeistelyssä eikä haittaa soittoa tai soundia mitenkän, mutta ne ketkä tätä katsoo niin kiinnittäkää huomiota tuohon kohtaan. Toinen asia on jos vaihdatte ne hihnatapit niin selvittäkää ekaksi mitkä ruuvit on bodyn alapäässä ja yläpäässä bodyä, ne jos on samat kuin mulla niin ovat eri pituiset ja poikkeavat ainakin schallerin ruuveista ja itse joudin käyttämään niitä schellerin koska Gibsonin ruuvi ei mennyt schallerin lukost läpi.


Plussat ja miinukset:


Plussaa saa kaikki muut ja hienoista varausta sitten kaulan/otelaudan yhtymäkohdan hionnasta sekä hihnatapeista. Minua ei siis nuo muutama pieni juttu haittaa.

Mukaan tuleepi kovalaukku (valkoiselle karvalla), säätöavaimet sain kaupasta, opasta ja Gibson kielisetti, avaimenperä, pleku.

Kun ja jos hankitte niin kattokaa ne säätöavaimet että saatte mukaan, jostain syystä niitä noissa USA:n vehkeissä ei aina ole, liekö sitten näin tarkoituksella vai ei niin en kysynyt.


Editointi 11.10.2013

Kokemuksiin perustuen voin suositella tätä mallia ja ainakin kannattaa kokeilla. Kyseessä on erittäin hyvin soundillisesti taipuva kitara, joka houkuttaa ja koukuttaa soittamaan, tämä on kitara, joka on kiva ottaa käsiin ja antaa palaa musatyylistä riippumatta, sopii jopa vannoutuneille stratomiehillekin :D

Kirjoittanut pappasfin 29.11.2012

            800×600  -  139 kt.


Arvostelu

4,24,24,24,24,2    (27 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Gabe: Se oli miellyttävälukuinen käyttökokemus. Toimiva kitara ja kauniskin kuin mikä! Viisi tähteä.
Isar: Analyyttinen kuvaelma joka (vaimon mielestä valitettavasti) lisää entisestään kitarakuumetta.
randyr: Mulla on muuten kans otelauta kapeampi kuin kaula. Oisko mennyt -60 ja -50-luvun palikat sekaisin...;-)
antza1996: Vähän on epäilyttäny noissa gibsoneissa toi push/pull koska vie vähän sitä perinteisyyt pois mutta tää artikkeli suositteli kyllä hyvin niitten soveltuvuutta. Hyvin kirjoitettu ja kiva lukea :)
J.Hollström: Kiva raportti.
Hynkel: Viisi tähteä, hyvin kirjoitettu artikkeli. Ja kitara on henkeäsalpaava...
selmu: Hyvä artikkeli, etten sanoisi.
dr_solo666: Light burst on kuin 50-luvun lopulta! Komea kitara!

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti