Muusikoiden.net
26.05.2017
Custom Sounds | Suomen johtava efektikauppa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

21.11.2012: Fucked Up @ Tavastia 21.11.2012


Tämä on ensimmäinen kirjoittamani keikka-arvostelu. Elkää tuomitko!

Ensimmäinen lämppäri oli suomalainen Slussenanalys, joka oli hieman mielenkiintoinen tapaus. Viisi suomalaista miestä heilumassa lavalla soittamassa ruotsinkielistä metal-, sludge- ja punk-vaikutteista noise-krautrockia. Alkuun elämöinti tuntui ylitsepääsemättömän karsealta, mutta mitä enemmän soopaa kuunteli, sen paremmalta se alkoi kuullostaa. Suunnilleen viidennen kappaleen kohdalla tajusin musiikin olevan ihan kuunneltavaa. Ääniskaalan väreitä oli poimittu vain ympäri maan ja taivaan välistä aluetta, ja ne oltiin sovitettu sekasorronomaisiksi kokonaisuuksiksi, kuitenkin niin, että kyseessä ei ollut kakofoninen äänten sekamelska, vaan ennemminkin mielen ja tajunnan räjäytymisen esiintuominen psykofyysisin keinoin. En ole varma kuuntelinko musiikkia, vai terapeuttisia luonnon ääniä, keskeltä alkuräjähdystä nimittäin.
Bändin jäsenet tosiaan vaikuttivat olevan isoisäluokkaa. Mieleen painuivat eritoten ojanpohjalta nostetun näköinen laulusolisti. Parta olisi voinut olla joulupukin ykköstontun tai Jakomäen ostarin luona pörräävän spurgun. Kakkoskitaristi oli ehkä yhtyeen nuorin jäsen (en edes heitä ikäarviota). Hän tuntui vähän väliin saavan jonkinmoisia epileptisiä kohtauksia tai sitten ne olivat vain pirin ja viinan yhteiskäytön hurjia tärinöitä.
Bändin lopettaessa oli hyvä maku hampaankolossa.

Toinen lämppäri oli yksi kotimaisista suosikeistani, Ydinperhe nimittäin. Esitys alkoi ajallaan, oudon kiusallisesti. Bändi vaikutti siltä, että kyseessä oli ensiesiintyminen maksavalle yleisölle. Välispiikit takkuilivat ja olivat outoja, tosin kuitenkin kuin Slussenanalysillä, ne olivat suomeksi ja ymmärsin kaiken. Biisit kolahtivat oman mieltymykseni takia, mutta uskon että monet pelkästään pääesiintyjää Fucked Upia katsomaan tulleet pitivät kuulemastaan. Mieltä jäi kalvamaan absurdius siinä, että hyvän hardcore punk -yhtyeen soittaessa ei ollut minkään näköistä edes pitinpoikasta havaittavissa. Itse olisin sellaisen aloittanut, jos olisin ollut jurrissa, mutta seuraavana aamuna oli koulua ja olin päättänyt mennäkin sinne.
Tuntui siltä, että Ydinperhe oli ehtinyt lopettaa ennen kuin oli edes kunnolla aloittanutkaan.

Lopulta illan tähti Fucked Up saapui lavalle. Sali oli miltei täynnä ja ihmiset humalassa. Meininki oli heti alusta asti kova. Ihmiset riehakoivat ja bändi tykitti täysillä koko show'n. Ei kauaakaan aikaa kulunut kun Damian Abraham oli paidatta, mikä hänen lavashow'nsa sisältyy. Mies villiintyi myös laskeutumaan yleisön sekaan halailemaan, suutelemaan ja painimaan fanien kanssa, esiintymistä lopettamatta. Hän poseerasi kameroille ja osoitti kiintymystä suomalaiseen yleisöön. Hän kertoi rakastavansa suomalaista punkkia ja hc:ta. Sue Magazinen haastattelussa hän on ainakin maininnut Rattuksen olevan yksi parhaista suomalaisista yhtyeistä. Hän myös haukkuin Kanadan ja ylisti Suomea.
Keikka piti sisällään hurjan mosh pitin ja muutamat state divet yhdeltä ja samalta kaverilta, joka oli selvästi hieman kamoissa.

Lähdin keikalta kesken encoren ehtiäkseni Lahteen lähtevään linja-autoon, mutta nautin joka ikisestä sekunnista kuunnellessani Ydinperhettä ja Fucked Upia, ja olihan se Slussenanalys myös ihan kiva.

Kirjoittanut ichiro 25.11.2012


Arvostelu

2,42,42,42,42,4    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti