Muusikoiden.net
10.12.2018
Gibson Megakiertue | Esillä vuoden 2019 Gibson-uutuudet sekä paljon muuta! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

11.06.2013: Esp Ltd EC-1000 Deluxe


Ostin siis otsikon mukaisen kitaran pari kuukautta sitten ja olen siihen erittäin tyytyväinen, listataanpa syitä.

Katsotaanpa ensin ulkokuorta. Kitara on siis les paul-mallinen. Väri on mattamusta ja reunukset eli ns. ''bindingit'' sekä hardwaret ovat kullanväriset. Hyvännäköinen kepukka siis, värivaihtoehtojahan on monia mutta itselläni väri on nyt tuollainen eli ''Vintage Black''.

Sitten tarkempiin spekseihin. Body ja kaula ovat mahonkia, tämä tuo omasta mielestäni hieman ''tummemman'' soundin ja sustainia riittää.
Otelauta on eebenpuuta jonka en ole huomannut vaikuttaneen soitettavuuteen yhtään, omasta mielestäni vaan sopii tähän kitaraan paremmin kuin esim. ruusupuu, lähinnä värinsä puolesta.
Talla on Tone Pros T3B-T joka on vallan tyylikäs ratkaisu eikä kieliä tarvitse vetää rungon läpi eli perinteisempi talla siis.
Virittiminä toimii Sperzel- lukkovirittimet jotka ovat äärimmäisen kätevä ratkaisu, kieltä ei tarvitse kiertää viritystapin ympärille juuri yhtään koska kielen saa lukittua kätevällä ruuvisysteemillä, tämän ansiosta myös vire pitää loistavasti.
Mikit ovat EMG 81 sekä 60.Tallamikki 81 on tunnetusti loistava hevijytämikki , kaulassa oleva EMG 60 on ollut vähemmän käytössä mutta sopii mielestäni paremmin puhtaisiin juttuihin.
Kepissä on 2 volumea ja 1 tone sekä 3-asentoinen katkaisija eli Randy Rhoads tyyliset temput onnistuu tällä kitaralla myös.

Soitettavuus on huippuluokkaa. Kaula on soitettavuudeltaan erittäin nopea eli sopii kaikenmaailman hevitilutteluun, eikä ole silti liian ohut komppaamiseen eli itse ainakin onnistun kaikki tarpeelliset soinnut kitaralla ottamaan.
Kitara on myös yllättävän kevyt siihen nähden että se on lähes kokonaan mahonkia, syynä tähän on varmasti se että kitara ei ole ns. ''full thickness'' eli body on paljon ohuempi kuin esim Gibson Les Paulissa.
Ltd-EC-1000 on paras kitara minkä olen ikinä omistanut, itselläni ei sen isompaa kokemusta kitaroista ole mutta edelliset kitarani kronologisessa järjestyksessä ovat Stagg Stratokopio, Esp Ltd MH-250 nt, Esp Ltd JH-600, Dean Dave Mustaine VMNTX, Esp Ltd EC-1000. Kaupassa olen käynyt näppäilemässä paria aitoa Esp:tä ja olen vahvasti sitä mieltä että tämän lähemmäksi ei Ltd enää pääse.

Yhteenvetoa:
Esp Ltd EC-1000 on mainio vaihtoehto niille, jotka etsivät kaunista laatukitaraa kohtuuhintaan. Hevikitaraksi tämän voisi luokitella mutta sopii loistavasti kevyempiinkin hommiin. Erittäin hyvä ja luotettava työkalu, suosittelen!

E: Olen myöhemmin johdottanut kitaran siten, että vain tallamikki on käytössä ja aina päällä. Eli vain volumenapilla on käyttötarkoitus. Keikalla tuli aina epähuomiossa hutaistua katkaisija ylä-asentoon jolloin äänet tietysti häviää jos kaulamikki ei ole päällä. Yksinkertaisin ratkaisu siis.

Kirjoittanut Bum 23.08.2012

            750×563  -  56 kt.


Arvostelu

2,72,72,72,72,7    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

cabe32: Ikävä on omaa mustia ;( Pirun hyvä skitta, pitää kalastaa jostaki taas!
Gabe: Eben otelautapuuna tuo hieman kirkkautta mukanaan. Kannataa muistaa hoitaa sitä varsinkin talvella kun on kuiva ilma. Eben lohkeilee vähän vaahteraa ja ruusupuuta helpommin. Eikös tuossa ole Thin U kaulaprofiili?
Bum: Juu thin-U on kaularofiili.Ensimmäinen miinus ilmeni tänään eli toinen hihnatappi lähti irti, oli siis se reikä hioutunut täysin pyöreäksi niin ruuvi vaan valui sieltä pois. Pienellä porailulla tästä selvittiin.
Liemus: Hiplasin tuommosta musaliikkeessä pari vuotta sitten oikein urakalla, mutta päädyin ostamaan Viperin. Aina silloin tällöin hiipii mieleen "entä jos..."
warlock: Varmasti laatukeppi... Mutta... Lavassa lukee ltd. kauhea kammo kaikkiin ltd:n soittimiin. Henk.koht soittimessa voi mieluummin lukea vaikka sunsmile

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti