Muusikoiden.net
16.12.2018
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

29.12.2011: fame studio tube 15


moi,

Tässä hyvin lyhykäinen arvio music store kölnin myymästä 15w täysputkinupista:
-Speksit typistetysti:
-15W
-etuaste: 3x 12AX7
-pääte: 2x EL84
-hinta 179e, palautettu kappale 159e.
-ilmeisesti sama kuin wangs 15w nuppi (?).

-SOUNDINÄYTE:
-http://maihinnousu.net/s/14976
-Näytteessä output kytketty uraltonen line-out boksiin jonka jälkeen käsitelty softalla (poulin-kaappimallinnus, kaiku, eq). Näytteessä kaikki särö on nupin etuasteesta, jossa tad+eh+sovtek - putket alkuperäisten kiinalaisten sijaan. Päätteessä JJ:n putket alkuperäisten sijaan, niillä pääteastesärökin ihan ok, vaikka sitä ei tässä näytteessä kuullakaan (master volume oli hyvin hiljaisella).
-näyte soitettu modatulla muutaman kympin vaahteraotelautaisella tenson-stratolla alkuperäisine keraamisine single-coil mikkeineen (mun mielestä ihan ok-kitara silti).

-Nuppi kuulostaa aika marshallmaiselta. Luin jostain että etuaste olisi jcm800-kopio mutta mene ja tiedä. Nuppi on varsin äänekäs mutta mielestäni master volumen ansiosta hiljaisellakin soiteltaessa saa ihan ok-soundit.

-Nuppi on melkolailla "one trick pony" mutta mielestäni hyvä esim. äänittelyyn jos marshallmainen soundi on tavoitteena. Ihan suht heleät cleanit ovat myös saatavilla. Nupin sisuskalujen laatua en ole tutkinut enkä siksi osaa niitä arvostella.

PLUSSAT JA MIINUKSET:
+halpa
+peräti kolme etuasteputkea, joten särö ei jää samalla tavoin harvaksi kuin esim. vain yhden etusputken omaavissa pikkuvahvistimissa.
+marshallmainen soundi
+ok soundi hiljaisella volalla
+kirkas soundi niin haluttaessa (marshall-jääpiikkiä myöten).
+laaja eq: bass, mid,treble,presence
+master volume + gain
+efektiluuppi
+pieni koko, kevyt.
+alusta modauksille.
+mulla on kokemusta sellaisista parin putken halpisvahvistimista (siis 1 x 12ax7 + 1 x el84) ja niihin verrattuna tämä on kyllä soundin puolesta ihan eri sarjaa vaikka onkin samaa hintaluokkaa.
-varsin yksipuolinen
-putkien vaihto lienee kannattavaa
-eq:n basso ei vaikuta kovin tehokkaasti
-soundi pyrkii kotisoittelussa helposti olemaan omaan makuuni vähän liiankin raaka, repivä ja läpitunkeva jääpiikkimiddleineen. soundisäädöillä ja putkien valikoinnilla kuitenkin mielestäni selviää.
-SUOJAMAA, KS. ALLA.

**EDIT: HUOMIO HUOMIO!! MAHDOLLISESTI ONGELMIA SUOJAMAAKYTKENTÖJEN KANSSA. NUPPIA MYYVÄN LIIKKEEN VASTAUSTA KYSELYIHIN ODOTELLAAN..**


ARVOSANA:
-erityisesti hinta-laatu-suhteen perusteella annan arvosanan 4/5.

PS.
-Rakentava kommentointi on kunnioitettavaa, perusteeton ylistävä arvosana tai perusteeton kamapoliisin asenne ei! Joten jos valitettavaa niin valittakaa avoimesti älkääkä raukkamaisesti lymyilkö esim. isin rahapussin takana piilossa mesojanne ihaillen. Samaten ylistävien arvosanojen kohdalla. Rakentavista kommenteista voin itsekin oppia yhtä sun toista.
-Mun mielestä eräs havaittava huono piirre soundissa on se että soundi on vähän "grainy" eikä oikein 3d-mäinen..tai ainakin minä olen kuulevinani asian niin.. voi olla että korjaantuu putkien vaihdolla tai sitten ei. Toivoisin kuulevani jotain tämänkaltaisia _perusteltuja_ kommentteja vaivihkaa tapahtuvien arvostelujen sijaan..SIIS PERUSTELTUJA KOMMENTTEJA KIITOS!!! Vai tuliko kakki housuun eikä uskalla sanoa mitään jos vaikka oma hölmöys tai tietämättömyys paljastuu? Pelko pois, sellainen ajattelu ei kuulu tämän artikkelin henkeen!

Kirjoittanut jpjanhun 29.12.2011


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

LesPaul70: Arvosanaksi annoit 4 eli hylätty? Muuten artikkelista olisi voinut luulla että tykkäsitkin laitteesta.
jpjanhun: Ei vaan hyvä arvosana muttei täydellinen. Kiitos muuten kommentista les paul 70!
wuchi: Arvosteluasteikko on ilmeisesti 1-5 eikä 4-10? Vahvari vaikuttaa kelpo peliltä. Itsellä ei kokemusta kyseisestä vahvarista. Yleensä näissä halvemmissa koneissa ei ongelma ole kytkentä vaan halvat ja laadultaan vaihtelevat komponentit.
jpjanhun: Joo, arvosteluasteikko on tosiaan 1-5 joten 4 on aika hyvä. En tosiaan tullut täsmentäneeksi asteikon skaalaa. Hyvä kun kiinnitit asiaan huomiota.
Evergrey: ehkä se kannattaise ilmaista 4/5
jpjanhun: jep, no nyt tuo detalji on päivitetty.
progepappa: Ulkonaisesti Fame näyttää olevan sama vahvistin kuin Wangs VT-15, jonka saundi parani huomattavasti putkien vaihdolla. Monien kokeilujen jälkeen mulla jäivät etuasteeseen NOS GE 5751 (inputin puolelle) ja 2 x Svetlana ECC83 ja pääteasteeseen JJ EL84:t.
progepappa: Noilla putkilla ja overdrivella särö pyöristyi paremmin ja saundista tuli muutenkin selkeämpi.
jpjanhun: kiintoisa kommentti. mutta noita (nos?) svetlanat taitaa olla aika kalliita..
progepappa: Kimmo Salminen myy Tampereella Svetlanan etuasteputkia verrattain edullisesti.
jpjanhun: aijaa, hyvä tieto, kiitos. millainen tuo putki on luonteeltaan (kirkas, ärhäkkä..tms?)
progepappa: Svetlanan etuasteputki on saundiltaan kirkas ja vähän matalagainisempi, mutta jotenkin elegantti.
lumikitara: Kyllä putkijumppa kannattaa. Nos Miniwatteja ainakaan ei voi modaamatta tähän laittaa: screen grid jännite menee piirilevyllä pinnin 1 kautta ja ainakin noissa miniwateissa se on putken sisällä kytketty johonkin.
lumikitara: Jännitevalinnan vaihdoin 230voltista 240 volttiin. Hehkujännite tippui 6,6 volttiin sentään. Samoin tietty putkien jännitteet tippui myös ja eipähän höhkä kone enää kuin tuleen syttyisi. Soundi muuten parani samalla selkeästi!
lumikitara: No hel.. tarkennetaas vielä että Philips Miniwatt EL84 putkia ei parane kytkentöjä modaamatta laittaa tähän. Etuaste kyllä huolii miniwatit.

Yhteensä 15 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti