Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

29.12.2011: Musakauppabisnes ei tunne armoa


Suomi on nurkkakuntaisten ja kateellisten ihmisten maa, jossa useimmat musiikkilaitteiden maahantuoja-myyjät eivät suostu myymään kaupoissaan muita kuin itse maahantuomiaan kamoja, joita ei myöskään myydä muille musakaupoille. Sattumaako?

Kartoitin tällaisia useimmiten vain tiettyjä laitemerkkejä edustavia ja myyviä musiikkialan monitoimijoita, jotka löysin:
- F-Musiikki Oy, joka myy esim. Hughes & Kettneriä, Yamahaa ja Sabiania
- EM Nordic Oy / DLX Music, joka myy vaikkapa Marshallia, Sonoria ja Zildjania
- Musamaailma Oy, tuotteinaan ainakin Tokai, ESP, DW ja Istanbul
- Soitin Laine Oy, joka myy ja edustaa Washburnia, Premieriä ja Paistetta
- Millbrook Oy, jolla Hohner, Ludwig ja Stagg
- Soundtools Oy:llä on Schecter, Ampeg ja EBS
- Soundstore Oy:llä on yksinmyynti Gallien-Kruegerin ja Markbassin vahvistimiin
- myös muita pienempiä yrityksiä on, mutten laiskuuttani jaksa niitä listata
- Levytukkua en edes mainitse, koska siellä palvelu on niin erikoista

Ja lähes kaikki em. kaupat mainostavat itseään "Täyden palvelun musiikkikaupoiksi" ja myytävänä on "pelkkiä "hyvä hintaisekseen" loistotuotteita". Ja hevon paskat sanon minä. Musiikkilaitebisneksessä on niin paljon eri sidonnaisuuksia, että monet musakaupat myyvät juuri niitä tuotteita, joita ne armottomassa pudotuspelissä ovat pystyneet haalimaan itselleen. Isojen musiikkikonsernien toimintatapa on näet se, että jos otat edustukseen jonkun tuotemerkin, niin joudut ottamaan monta muutakin saman konsernin tuotetta, mutta et saa välttämättä edustaa kilpailijan kamoja. Ota tai jätä, kultsi! Eiku mun perseeseen! Eiku mitä?

Kuitenkin esimerkiksi Pearlin rumpuja, Fenderin ja Gibsonin kitaroita sekä Boss/Rolandin tuotteita myyvät miltei kaikki mainitut musakaupat, koska näitä merkkejä myykin erillinen maahantuoja, jolla ei ole omia myymälöitä.

Sitä minä en todellakaan tajua, että jos DLX Musiikki haluaisi myydä Yamahaa ja F-Musiikki haluaisi vastaavasti myydä Marshallin stäkkejä, niin se ei ilmeisesti käy päinsä tai näin ainakin olen kuullut melko hyvännäköisiltä Vuosaarelaisgimmoilta kaupunnilla, liikennevaloissa.

Koska itse olen ihana pallinaama ja muutenkin mukava hemmo, niin itse asiassa nykyinen nurkkakuntainen musakauppatouhu ei haittaa minua juurikaan, koska pärjään kaikkialla. Voisin kuitenkin uskoa ihan tavallista Muusikoiden.netin kamarunkkaria ottavan päähän se, että tiettyjä tuotteita saa vain tietyistä kaupoista, jos onkin tottunut tiettyyn liikkeeseen, josta saa hyvää palvelua. Olen jopa kuullut sellaisesta, että koska ei halua asioida juuri siinä kaupassa, niin sitten tilataan ulkomaisesta isosta postimyyntifirmasta. Mitä järkeä siinä on (vaikkei ulkomailta tilaaminen kiellettyä olekaan)?. Thomannin hinnat eivät enää muuten ole mitenkään erityisen halpoja, verrattuna kotimaisiin toimijoihin.

Olen rohkeasti sitä mieltä, että suomalaiset musiikkilaitteiden ja soittimien maahantuojat voisivat joustaa tästä en leiki sinun kanssasi mentaliteetista, joka on miltei historiallinen jäänne. Uskoisin, että jos jollakulla on halua myydä ihan kaikkia tuotteita eli olla se OIKEA musiikkitavaratalo, niin sallittakoon heille se oikeus. Pakkohan ei toki ole.

Munsta musalaitekauppa EI todellakaan ole tai sen ei tarvitse olla mitään profiloitua autokauppaa, jossa uuden Mersun saa vain Vehosta ja käytetyt taksilotjat Puukon Timoilta. Ei auto ole kitara ja päinvastoin. Kitara, taivas ja tähteys.

Bisnes on kuitenkin vain bisnestä, ei siihen tunteita tarvitse sekoittaa. Esiksi Ruotsissa kaikki musakaupat myyvät ihan kaikkia tuotteita (tosin muista maista miulla ei ole vastaavia reaaliaikaisia liikennevalogimmatietoja). Miettikääpä asiaa. Heippa mussukat! Rakastan teitä kaikkia!


HEMMO P. TISSI
viheliäinen kolumnisti

kuvaliitteessä tuntematon hemmo säätää musakaupassa

Kirjoittanut hemmo 29.12.2011

            1536×2048  -  1105 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (64 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

DownWithTheSickness: Oisit saanut viisi tähteä, mutta koska oho, se olikin kolumnisti eikä kommunisti, kaljoissa vähän näkö häröää, korjaanpa tilanteen ja viisi tähteä.
Mesa Man: Markkinatalouden ihmeitä se hemmo ihmettelee. Hyvä niin. Lainaan 6v. tytärtäni:"Isi, miksi sä vaahtoat Kreikan asioista, aikuisethan sielläkin päättää kaikesta..." ; )
Veri: Oon niin jurrissa, että en tajunnut yhtäänmitään = viisi tähteä. Lupaan lukea artikkelin aamulla uudestaan. Terveisiä Pariisista. Peace.
kimmot: Poikkeuksia löytyy kanssa kuten esim. www.pianojylha.com
J.Nikkanen: Ah, kunnon hemmoa ilman sensuuria. Loistavaa, vai sanoiskos että jopa Huippulia!
Gretsch6120: Hienoa, että meillä on tällaisia "asiantuntijoita", jotka tietävät musakaupan kulissientakaiset tilanteet ja ongelmat....
Funkånaut: Täydet viis staraa. Kyl hemmo tietää!
pekka montin: Jos et Hesassa satu asumaan niin paikallisten musakauppojen tarjonta voi olla kauttaaltaan todella huonoa, oli kyseessä sitten soittimet tai pedalit. Tuossa vaiheessa ainut ratkaisu on tilata tuote muualta, että sen ylipäätään saa.
BassoSisko: Hmm.. P. Tissi, onko sulle tullut poikatissit? Hyvä juttu noin muuten. :)
LivedNatas: 3/5 tähteä, tässä nimittäin puhutaan 50% paskaa. Itse olen asioinut moneen otteeseen kaikissa artikkelissa mainituissa liikeissä, ja vaikkei varastotuotteena löytyisikään toisen valmistajan tuotteita, niitä on ilomielin aina suostuttu tilaamaan myymälään!
LivedNatas: (toisen valmistajan = toisen maahantuojan...) Tosin hinta on yleensä hieman korkeampi kuin maahantuovassa liikkeessä useampien välikäsien takia
LivedNatas: Tuo levytukku viittaus on myös erittäin epämääräinen. Itse olen kyseisestä liikeestä saanut aina erittäin hyvää palvelua. Mikäli tarvitset Ibaneeseja tai Mesa Boogieta, niin oikeastaan muualta niitä ei kannata kysellä
e_lappalainen: Tilaa runkkuvehkeesi netistä, saat ansaitsemaasi palvelua
hemmo: Netti is the best!
Aapova: Oon itekki laittanu merkille tuon Levytukun asiakaspalvelun... olikohan myyjällä huono päivä tai jotain?
warlock: mukavan katkeraa tilitystä. 4/5*
jaril: Myyjäkin on vaan ihminen ;) Kyllä kaupoista saa kunhan osaa ja haluaa kysyä ... Monella pienemmällä kauan alalla toimivalla on kontaktit kyllä joka maahantuojaan. Hinnat on joka tapauksessa halvempien nettikauppojen tasolla vakioasiakkaalle.
medsta: Jes, älkää vaan menkö erääseen pääkaupunkiseudun isohkoon musaliikkeeseen kertomaan kuinka edullisesti saman tuotteen voit saada ebaysta: saat tosi v-mäisen palvelun ja kaupan päälle pääset kuuntelemaan ala-arvoista kommentointia myyjien kesken.
mcine: Onhan se syvältä että pitää monessa paikassa juosta kamoja testaaamassa jos meinaa kaupasta ostaa... on se hyvä, ettei mnet:n torilla ole edustuksia ja hinnatkin on kohallaan 8)
sirdickyj: Kaikki musakaupat on hyviä.
aslak: Mua potuttaa kun musakaupat täällä, kaikki, myy aivan niin peruskamaa. Ite joudun tilaileen netistä EU:sta ja jenkeistä sekä monesti ihan naapurista swenssoneilta.
Fender03: IKävä kyllä se on hinta, mikä ratkaisee! Hyvällä mielellä ja pahimmillaan tonnin tappiolla (huonolla kaupalla) ei mieli muutu hyväksi. En mainosta, mutta Suomessa on 1 kauppa (ja Saksassa), josta saa tilattua, mitä haluaa ja nopeasti ilman kitinöitä...
hemmo: Kävin pitkästä aikaa DLX musiikissa, jossa myytiin Jamaha akustisia. Artikkeliki on siis vaikuttanut. Huippulia!

Yhteensä 23 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti