Muusikoiden.net
25.05.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

21.09.2011: Melrose 19.8.2011 Nosturilla


Leba eli Lepakkoluola oli vuosien 1979-99 ajan legendaarinen ELMU:n monitoimipaikka, joka purettiin Nokian loputtoman konttoritilatarpeen takia. Nokia ei uuden kammottavan konttorirakennuksen valmistumisen jälkeen tarvinnutkaan näitä tiloja, jotka myytiin vakuutusyhtiö Ilmariselle. Voidaan siis spekuloida, että Lepakon purkaminen oli täysin turha toimenpide. En tämän takia ole ikinä ostanut yhtään Nokian tuotetta, enkä osta. Kosto se on pienikin.

ELMU siirtyi Lepakon jälkeen Hietalahden entisen nosturitehtaan eli Nosturin tiloihin, jossa järjestettiin pe 19.8. jokavuotiset Leba Bäkkiin bändikarkelot ja muistelubileet esiintyjinään Melrose, Dumari & Spuget, Problems? sekä Pelle Miljoona United. Bändien tauoilla alakerran DJ-taustamusiikista vastasivat Njassa ja Hopponen soittaen Lepakon ajankuvaan sopivia hyviä biisejä vinyylisingleformaatissa.

Ensimmäisenä jo klo 21.00 aloittanut Melrose liittyy olennaisesti Lepakon historiaan, sillä vuonna 1981 perustettu yhtye esiintyi lukuisia kertoja Lepakon suttuisessa esiintymissalissa. Melrose on edelleen sangen harvasta levyttämisurastaan huolimatta hieman yksioikoinen, mutta silti erinomaisen tiukka ja kova rock-trio. Basisti Roger on juuri oikea hemmo tällaiseen vakaaseen jyystöön ja rumpali Jami on hieman kolhosta tyylistään huolimatta sopiva vankka paiskoja. Kitaristi-laulaja Tokela kehtasi väittää taannoisessa Soundissa, ettei ole kovin kummoinen kitaristi, mutta sanon, että mies puhuu täyttä paskaa. Tokela on erinomainen laulaja ja hyvä rouhea kitaristi, joka rouhii kitaroitaan sen verran rankasti, että kieliä napsuu poikki. Lavan sivussa vahtaava valpas kitararoudari onkin tarpeen. Erityismaininta tulee Tokelan maukkaasta slidetyöskentelystä. Melrose soitti tiiviin kolmen vartin setillisen biisejä koko uransa varrelta. Bändi on edelleen täysin kuranttia kamaa eikä mikään lauma kehäraakkeja. Tekin menette katsomaan, eiks näin?

Melrosen jälkeen esiintyivät vielä muutkin edellä mainitut pumput, mutten jaksanut katsoa-kuunnella niitä vaan juutuin alakerran baariin sekä ulkoterassille.

Nosturi oli täynnä vanhoja tuttuja lepakkoluolalaisia, jopa liiaksi asti ja tunnelma oli hikinen. Tapahtuma oli ikään kuin luokkakokous: Lepakon yliopisto, perusoppimäärä kapinataloudesta. Ulkoterassin jäähdyttelyosastolla joutui käyttämään kyynärpäitään päästäkseen liikkumaan. Väsähdin tungoksessa niin, että poistuin alakerran treenikämpällemme, jossa otin korvatulpat päässä pienet välinokoset, jotta jaksoin pyöräillä kotiin Laruun, tuohon ghettoon karuun.

Koska unohdin vittu taas ottaa sen perinteisen keikkafoton, niin laitan kuvan lapsesta.

Kirjoittanut hemmo 21.09.2011

            1832×3264  -  893 kt.


Arvostelu

4,44,44,44,44,4    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti