Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.09.2011: Roopen rumpukamat


Nyt on kertynyt jo sen verran kamoja että kehtaa oikein listauksen tehdä. En ole mikään arvioimaan sen kummemmin, mutta omia mieltymyksiä ajattelin vähän sepostaa.

RUMPUSETIT

Roland TD6-KV -sähkörummut

Pari-kolme vuotta on tullut tällä setillä soiteltua ja hyvin on kyllä pelannut niin kotona kuin parilla keikallakin. Keikkailuun mukavaa vaihtelua roudausystävällisyytensä takia.. Säätömahdollisuuksia löytyy todella mukavasti ja yhtä klämppiä lukuunottamatta kaikki on säilyneet ehjinä. Erittäin pätevät semipro -tasoiset sähkörummut, ei mitään pahaa sanottavaa. Kumipädejä olen ajatellut jossain vaiheessa vaihdella verkkokalvollisiin, mutta kumisetkin on ihan jees.

Pearl early 70's vintage
-Kokoonpano: 12", 13", 16" ja 22"

Tässä vähän oudompi tapaus. Ajautui minulle reipas vuosi sitten. Tarkkaa mallia ei ole tiedossa ja vuosilukukin on vain arvio... Badgessa lukee tyhjentävästi "Pearl JAPAN". Alunperin päällä oli pahasti kärsinyt punainen pinnoite, jonka repäisin heti pois. Setti on puoliksi projekti vaiheessa (rungoissa edelleen liimajälkiä ja viilu repsottaa sieltä täältä). Treeneissä nämä ovat uljaasti palvelleet, vaikkakin tomien ripustukset ovat ehkä tyhmimmät ikinä. Sen vuoksi toinen etutomeista patsasteleekin virveliständin päällä.

SYMBAALIT

14" Stagg SH medium hi-hat

Parasta ikinä! Hintaluokkassaan aivan killerihaikat. Monipuoliset ja toistaiseksi ovat kestäneetkin. Kuulostaa juuri siltä kuin haikan pitääkin. Saman tyyppinen soundi kuin Avediksen haikoissa. Verrattuna mihin tahansa saman hintaluokan kolistimiin, nämä on parhaat. Piste. Jopa Paiste Alpha mediumit jää pitkän matkan päähän.

22" Zildjian Avedis medium? ride 90-luku

Vuoden päivät tuokin tossa pyörinyt ja on kyllä miellyttänyt. Ääntä lähtee enemmän kuin pienestä kylästä ja pingiä löytyy todella hyvin, vaikka pientä keyholea on päässyt muodostumaan. Edellinen omistaja on pessyt vahingossa kaikki musteleimat pois, mutta minua ei haittaa vaan ennemminkin vain miellyttää silmää.
Tämä on itsellä ehkä jopa ensimmäisenä vaihtolistalla liian volumen takia. Soundi on kyllä hunajaa mutta leikkaisin volumea pois melko reilusti. Harmi sinänsä, kun sain niin halvallakin aikanaan..

18" Stagg DH medium brilliant crash

Erittäin hyvä ja monipuolinen crash. Hintaluokassaan ehdottomasti yksi parhaista. Soundi on hiukan omaperäinen chinamaisen luonteensa takia. Ite tykkään eläväisyyden herkkyyden takia.

18" Wuhan China

Hyvin chinamainen soundi. Pelti on niin paksu, että kuvun tienoilta löytyy myös hienoja ridemäisiä soundeja. Ei mikään kaikista dynaamisin ja herkin vimpain, mutta yksinkertaisuus on valttia. Volumea tällä hetkellä ehkä semisti liikaa, mutta hyvä pelti tää on, eikä maksakaan paljoo mitään.

Virveli + muuta

14"x6,5" Ludwig Supraphonic 75th Anniversary

Isin kulta. Rumassa kunnossa kuin 78 vuotiaan alapää, mutta silti sointi huikea. Kromipinnoite on hilseillyt aikojen saatossa paljon.
Monipuolisin virveli jota olen koskaan kokeillut. Soi hyvin joka vireessä. Tällä hetkellä kalvoina Remon Diplomat alla ja joku Evansin pinnoitettu CS-kopio. Soundi on mukavan avoin ja pärinässä löytyy, mutta dempparia ruuvaamalla saa soundia vähän tanakoitumaan. Huikeutta, ei voi muuta sanoa.

Hardware:
Sekalaista seurakuntaa Basixista Tamaan, Premieriin ja Pearliin. Toimii toistaiseksi. RoadPro puomiständistä pidän erityisesti! Niitä lisää kunhan rahatilanne on enemmän plussan kuin miinuksen puolella.
Pedaaleina Pearl 122-TW tuplat. Hyvät perus tukuttimet. Voisi olla paremmatkin, mutta toistaiseksi, kun en mitään super nopeita tuplitteluja soita, niin näillä pärjää. Verrattuna muihin saman hintaluokan pedaaleihin, nämä on mielestäni parhaat. Kevein ja samalla tukevin meininki.

Kapulat:
Suosikkejani on 5AN tikut. Balbexia, tamaa ja DW:tä on ollut tällä reseptillä ja kaikki toimineet, balbex ehkä parhaiten.

Muuta:
Millenium standard -rumpulaukut. Täysin karvalakki mallin rumpupussit, lähinnä roudausta helpottamaan, enemmän kuin suojaamaan. Kai ne nyt just kaljaroiskeet suojaa, mutta ei muuta. Ei ollut kyllä hinnalla pilattu ja toistaiseksi (vuoden verran) kestäneet satunnaista roudailua.

Pearl Tambuurini milleniumin clamp +puomi hässäkässä kiinni.
Toimii kuin häkä. Aika kova ääninen, joten sopii setti soittoon hyvin. Hyvä lisä groovaavíen juttujen mausteeksi. Paras hankinta pitkään aikaan. :D

Tycoon Percussion cowbell, iso
Ihan paska. Koliseva klingklongplöng. Hyh

OLLUTTA JA MENNYTTÄ
Haikailua vanhojen kamojen perään

20" Orion Viziuss Power? ride
- armoton ratakisto-ride mallia semipro. Jos soittaisi grindiä niin varmaan toimisi, vois luulla. Kumea sointi, pingiä löytyy, crashaaminen mahdotonta. Hyvä tiettyyn musaan tuohon hintaan.

19" Paiste Alpha (uudempaa) rock crash
- mieletön jyrä tämäkin. Soi lujaa, kovaa ja niin kirkkaasti että korvia särkee. Hintaluokassaan varmasti parhautta hevimenossa.

14" Paiste Alpha (uudempaa) med. Hi-hat
- hyvät perushaikat, mutta pikkusen kolisevat mun makuun. Kirkas ja kolinaan taipuvainen soundi. Taipuu moneen, mutta parhaillaan raskaasti hakattuna.

17" Stagg DH Medium crash
- hyvä crash, mutta myin pois kun alkoi kypsyttämään kaksi lähes saman kokoista symbaalia. Ehkä jopa vähän harmittaa, että myin tämän enkä 18"... Nooo, jotain tilalle myöhemmin :3

17" Stagg DH Medium thin exotic
- todella hyvä crash. Sorvaamattoman kuvun ansiosta soundi hiukan rosoisempi, mutta paksuuden takia syttyy herkästi. Omaan korvaan todella hyvä crash ja aion jossain vaiheessa med thin exoa ostella. Suosittelen.

10" Stagg DH china
- huikea pikku piiska. Ajan saatossa kuitenkin alkoi halkeilla ja siirtyi paremmille laitumille. Hauska pikku efekti tosiaan, vähän kliinimpi soundi kuin wuhanin vastaavissa.

Mapex M Birch rummut
- kokoonpano 8", 10", 12", 14", 20" ja 14X5,5
Hyvä semipro-tason setti. Jouduin aikanaan luopumaan, kun tila loppui kesken ja hommasin yllämainitun sähkörumpusetin.
Basari ja virveli varsinkin niittivät kehuja miksaajilta ja kyllä ne soundaavatkin hyvältä esim. pearlin exporttiin verrattuna... hardware myös todella jämäkkää. Edelleen, jos pitäisi tuon hintaluokan settiä katsella, niin Mapexin M on tiukasti mielessä. Sen verran hyvä maku jäi. Mitä nyt väri oli aivan karsea. Tosi hyvä hinta-laatu-suhde.

Lisään kuvia, kun saan otettua hyvät, enjoy

Muokkaus 10.8.2011:
- ulkoasua parantelin
- lisäsin kuvat seteistä
- hardware osioon lisäys pedaaleista
- lisäsin Ollutta ja mennyttä -osion
Muokkaus 1.12.2011
- Muokkasin yleisesti ja lisäsin tamburiinin ja poistin crashin Ollutta ja mennyttä -osioon

Kirjoittanut FinDrumster 09.08.2011

            4000×2664  -  1007 kt.

4000×2664  -  677 kt.

4000×2664  -  1763 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (4 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti