Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.08.2010: Särö Rytmi-Katissa 07.08.2010


Särö-basisti Ördän hehkeä sisko buukkasi pändillemme massiivisen rahakeikan Kouvolan Rytmi-Katti ravintolaan perjantaiksi 06.08.2010 paikallisen Joenranta Rock-tapahtuman klubi-iltaan. Ilman muuta keikka otetaan ja räjäytetään. Sehän on selvä.

Treenattiin pari kertaa ja väsäsin 12 piisin sopivan pituisen settilistan ko. keikkaa varten. Lunttasin netistä, että Rytmi-Katissa on melko hyvät PA-kamat ihan talon puolesta:
- Äänipöytä: Yamaha LS9-16 (+ MY16-AT kortti),
- PA-yläkaapit: Aura Audio A2 (10"+1") 4kpl
- PA-subbaset:Aura Audio B118FH (1x18") 6kpl
- Päätteet: Lab.gruppen 1200C ja 2002
- monitorit, mikrofonit, piuhat, telineet ja valokalusto

Eli pelkkä oma backline mukaan. Saatiin roudaukseen hieman helpotusta, kun paikallinen kaljuveikko elikkästen Olli M. lainasi mielenhäiriössä bassostäkkiään meille: Mywatt 200 W putkinuppi + Marshall 8x10 rantasauna. Kiitti Ölli!

Kurvattiin Stadista Kouvolaa Ördän faijan punaisella farmari-Volvolla, johon soittimemme mahtuivat soittajien lisäksi juuri ja juuri:
- 22 bassari, 14 isotom ja 12 pikkutom, virveli, pellit, tuoli, telineet, kapulat
- 100 W Marshall-nuppi + 2x12 Laney-kaappi, pedaalilauta, 2 kitaraa
- varabasso + pedaalilauta
- piuhalaatikko
Tosin pakkasin varmuuden vuoksi isotomin suojakasseineen bassarin sisään. Ördä on velho ahtamaan autoja.

Kesä 2010 on ollut ikimuistoisen lämmin eikä perjantai 6.8. tehnyt poikkeusta: sikakuuma jo lähtiessämme Katajanokan treenikämpältä klo 17.00. Perillä Kouvolassa klo 18.30 oli vielä kuumempaa, saatana. Tosin kulkupelimme ilmastointi oli paskana. Jaffaa meni mukitolkulla.

Saimme kamamme jouhevasti Rytmi-Katin alakerrassa olevaan keikkapaikkaan takapihan lastauslaiturin sekä tavarahissin ja avuliaan henkilökunnan neuvojen avulla. Paikalla oli jo illan mikittäjä-miksaajamme Jussi paikan vakkarihemmo Manun sijasta. Tervehdimme kohteliaasti käsipäivää. Tajusin vasta rähjäisessä takahuoneessa, että Rytmi-Kattihan oli aiemmin legendaarinen Sip-pub elikkästen Sippari, jossa on vedetty lukuisia paikallisten rokupändien huippukeikkoja.

Selvisi myös vasta paikan päällä, että olisimme illan viimeinen esiintyjä ja lämmittelijöinä ensin akkariduo ja vielä paikallinen hevi(?)pumppu. Ihan sama. Kokosimme kamamme lavalle miksaajan ohjeiden mukaan. Kun Ördä oli hakenut bassokamat, niin teimme pikaisen soundcheckin. Kuulosti hyvälle, mutta kellari oli sikakuuma. Hiki virtasi jo ennen keikkaa, kun siirsin rumpuni lopuksi hevipändin tieltä rumpukorokkeen sivuun.

Meidän oli alun perin tarkoitus yöpyä keikan jälkeen Kouvolassa Ördän vanhempien pihamaalla olevassa asuntovaunussa, mutta se peruuntui, kun vaunu meni Joenranta-rockin työmaatoimistoksi. Sitten meidän piti yöpyä Ördän pikkuveljen luona, Kouvolassa myös, mutta kitaristi Mute päätti, että hän ja minä, pändin mummot, olemme liian vanhoja primitiivisiin yöpymisolosuhteisiin ja oli buukannut meille 2 hengen hotellihuoneen Kouvolan keskustan Cumulus-hotellista, halavalla. Paras idea ikinä! Saundtsekin jälkeen lunastimme huoneen ja kävimme pikasuihkussa.

Ördä oli päättänyt ruokkia pändimme lyhyen kantaman päässä, jossa vanhempansa asuivat 50-luvun alun rintamamiestalossa, jota tosin oli laajennettu 80-luvun puolella lisäsiivellä sekä modattu aavistuksen mauttomin valkolohkotiilin. Ördän vanhemmat olivat hyvin mukavia ja olisivat juottaneet meille mitä tahansa, mutta pysyttelimme tiukasti limulinjalla. Keikat sujuvat paremmin ihan selvistä päin. Ördän iskä väsäsi meille maukkaat hampurilaiset: sämpylä, pihvi, paistettu muna, salaattia, sipulia sekä salaista kastiketta. Jaksoin kuumana kesäiltana syödä pihamaan katoksessa vain yhden, ehkä keikka jännitti tai jotain. Ördälle kaksi kasvisburgeria, kun se on fennovegaani.

Kiitimme ruoasta ja päätimme kitaristin kanssa meditoida sekä keskittyä keikkaan hotellihuoneessa. Veto olisi aikaisintaan vasta klo 01. Hohhoijjaa. Mulla on tapana olla unten mailla yleensä siihen aikaan. Pötköteltiin vuoteilla ja tsekattiin telkkarista pornoa, jota ei ollutkaan saatavilla.

Vääntäydyttiin keikkapaikalle klo 01.00. Väkeä ei ollut kovin paljoa, ehkä 30-40 päätä. Hevipumppu melskasi vielä lavalla ja lopetti vasta klo 1.45 Ördän siskon mahtikäskyyn. Soittajat olivat melko maistissa, varsinkin hippi-basisti. Jostain perkeleen syystä pändi oli saanut kasteltua miltei koko lavan, luultavasti vedellä, koska keräsin soittajien poistuttua lavalta noin 20 täyttä tai tyhjää vesituoppia. Lava oli vedestä johtuen vaarallisen liukas, mutta onneksi miksaaja-Jussi kuivasi lavaa pyyhkeellä sekä siivousmopilla.

Onneksi hevirumpali siirsi ripeästi oman kaamean Pöörl-settinsä pois rumpukorokkeelta ja sain tilalle oman kimmeltävän punaisen Yamaha-moporumpuni. Olin jo aiemmin huomannut korokkeen vätkyvän tahi vaappuvan soittaessani, eikä se erityisesti innostanut.

Aloitimme oman settimme tasan klo 02.00. Rumpukorokkeen pompahtelu teki soittamisesta, varsinkin taustalaulumikkiin laulamisesta, hieman haastavaa. Se tosin ei ollut mitään sen rinnalla, että lavalla oli paikan ilmastosta sekä takanani paahtavista keikkavaloista johtuen ihan vitun saatanan kuuma. Paitani kastui läpimäräksi jo ensimmäisen Purkka-piisimme puoliväliin mennessä. Nenästäni tippui koko keikan ajan hikipisaroita virvelin kalvolle pieneksi lammikoksi, joka pärskyi mätkiessäni virppaa.

Ehkä juuri kuumuus sekä myöhäinen soittoajankohta saivat aikaan sen, että ensimmäiset kolme piisiä menivät hieman sinnepäin. Sitten selkeästi ryhdistäydyimme muutenkin koko pändinä ja loppukeikka meni selvästi paremmin, tosin törkeä hikoiluni sai aikaan sen, että rumpukapulat eivät meinanneet pysyä pikku kätösissäni, varsinkin tomikompeissa lipsui ja nappasi parikin kertaa otteesta irronneen kapulan ilmasta kiinni kuin sirkusakrobaatti konsanaan.

Esitystämme ei ollut katsomassa kovin moni, mutta saimme kuitenkin aploodeja ja tyypillisiä välihuutoja. Länkytin yleisölle piisien väleissä tyypillistä lipevää viihdytysläppääni, kehuin mm. Kouvolaa kauniiksi pilluralli- ja subbarikaupunniksi, esittelin keikan aikana pändin sekä muistin lopuksi kiittää miksaajaa, järkkäriä sekä yleisöä. Encorea ei vittu soitettu, puhti oli aiwan lopussa. Keikka oli ohi klo 2.45.

Pistimme viimeisillä voimillamme kamat ripeästi kasaan. Ördä kuskasi bassokamat ensin jonnekin säilöön ja pakkasimme omat rojumme valmiiksi punaiseen paholais-Volvoon. Mute pudotti muka vahingossa suojapussissa olleen virvelirumpuni lastauslaiturilta alas, mutta sankan kiroiluni saattelemana rumpuun ei luojan kiitos tullut vahinkoja. Vasta kun kaikki oli pakattu, niin nautimme kitaristin kanssa parit ihanat jääkylmät Olvi-ölpsyt bäkkärillä, jossa oli kuulemma kokonainen olut-lava pändiämme varten. Mute otti pari tölkkiä mukaansa hotellilla nautittavaksi, itse en viitsinyt vaivautua. Saimme Ördältä kyydin hotellille, jossa perillä peräti jo klo 3.45, huoh!

Keikan jälkeinen adrenaliininoste ei sallinut nukkumista, vaikka väsyttikin ihan saatanasti. Vaihdoin kaikki hikiset vaatteeni ja kävin parikin kertaa suihkussa. Mute siemaili kaljojaan ja itse otin pari jallu*hömpsyt jemmapullostani + hieman suolapähkinöitä kramppien estoon. Klo 05 tienovilla Mute kyllästyi höpötykseeni ja pyysi minua tukkimaan turpani ja sassiin. Tein työtä käskettyä. Nati-nati.

Mute oli, perkele, laittanut kellon piipittämään jo klo 9.15, koska huoneemme hintaan kuului aamiainen, jota tarjoiltiin alakerran ravintolassa vain klo 10.00 saakka. Jaksoin kaikesta huolimatta raahautua aamupalalle, joka virkistikin raihnaista kehoani, varsinkin leikkelepöytä sekä suolakurkku, jossa on varmasti parantavia eteerisiä öljyjä. Yllättävän laadukas kattaus oli tarjolla, jopa kaurapuuroa, hunajamelonia, munakokkelia, pekonia ja marmeladeja. Santsasin kolmasti. Mums!

Aamupalan jälkeen pötköttelimme huoneessa klo 12 saakka, jolloin huone oli pakko luovuttaa ja Ördä olikin saman tien jo pirteänä mestoilla kotimatkaa varten. Se oli sellainen reissu. En ollut ikinä ennen Kouvolassa käynytkään.

ps. Ollin Mywatt oli hyvä peli, joka söi hyvin säröjä. Voitaneen sanoa, että se niin sanotusti räjäytti.

Kirjoittanut hemmo 08.08.2010

            720×720  -  68 kt.


Arvostelu

4,24,24,24,24,2    (24 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti