Muusikoiden.net
21.11.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.11.2009: HARLEY BENTON SG HBS200


HARLEY BENTON HBS200BK, halvin SG malli.

http://www.thomann.de/fi/harley_benton_hbs200bk.htm

SOUNDINÄYTE:
hutaistu soundinäyte (lähinnä tarkoitus on osoittaa että sillä voi soittaa):
http://maihinnousu.net/s/?song_id=5920


-Hintaa kitaralla on uutena 88 euroa. Itse ostin kitaran käytettynä 65 eurolla.

Kyseessä on pulttikaulainen SG kopio jossa on yksi volume ja yksi tone.

Mikit saa kytkettyä päälle yksitellen tai molemmat yhtä aikaa. Molemmille mikeille ei kuitenkaan ole omaa volumea, joten soundimaailma rajoittuu huomattavasti. Itse tykkäisin pitää tallamikkiä täysillä ja kaulamikkiä vähän yli puolenvälin, mutta tämän kitaran standardielektroniikalla se ei ole mahdollista. Tämä tarkoittaa sitä että tulevaisuudessa todennäköisesti asennan kitaraan kaksi volumea. Kitaran humbuckerit ovat toimivat ja periaatteessa asialliset, mutta hieman tylsäsoundiset. Magneetit ovat tietysti keraamiset kuten arvata saattaa. Itse vaihdoin mikrofonit varsin pian halpoihin mutta enemmän oman makuni mukaisiin paf-tyyppisiin humbuckereihin. Joka tapauksessa, sanoisin että jos aloittelee kitaransoittoa niin kitaran mikrofonit ovat aivan ok.

Kitaran kaula on paksu ja muhkea. Tämä on ominaisuus josta itse pidän tässä kitarassa. Kitaran runko on ilmeisesti puuta (yllättävää). Vaikuttaa ainakin siltä. En ole kylläkään tarkistanut asiaa, joten pahimmassa tapauksessa voi tietysti olla niin että runko onkin vaikka pahvia. Toisaalta en juuri välitä tästä jos soitin vain toimii ja kestää (pahvin kestävyyteen en tosin ole perehtynyt, heh). Kitara painaa ehkä suurin piirtein saman verran kuin joku squier 51. Kitara ei ole painava, mutta ei myöskään mikään superkevyt.

Akustisena kitaran soundi on mielestäni ok. Ei mikään erityisen mielenkiintoinen, mutta kuitenkin toimiva. Soundissa on taajuuksia mukana siten ettei erityisiä puutteita ilmene (esim. liian kirkas, liian tumma, ohut tms). Soundissa on kyllä jokin "ontto" tuntuma, mutta itseäni tuo ei ole haitannut. Oma yksilöni soi yllättävän hyvin joka nauhalta, räikeitä kuolleita kohtia ei löydy.

Kitaran viimeistely oli hämmentävän hyvä. Ei välttämättä silmää miellyttävällä tavalla (lakkauksen tasaisuus tms.), mutta yksikään nauhoista ei särissyt vaikka kielet ovat itselleni aivan sopivalla korkeudella. En kylläkään ole kokeillut mitään supermatalaa setuppia kielille, kun en tykkää soittaa sellaisella. Viimeistelyssä ei mielestäni soitettavuuden kannalta ollut moitteen sijaa.

Kitara tuntuu pitävän vireen yllättävän hyvin. Ei "superhyvin", mutta riittävän hyvin. Näyttää siltä etten joudu vaihtamaan virittimiä enkä välttämättä edes työstämään tai vaihtamaan satulaa. Satula on kylläkin muovia, kuten arvata saattaa.

Kitarasta irtoava sustain on mielestäni hyvä, itselleni juuri sopiva. Yllätyin tästä hieman. Sustain on vielä melko tasaisen hyvä kaikilla nauhoilla.

Minulla ei ole ollut juurikaan tarvettaa säätää kaularautaa, joten en voi sanoa sen toimivuudesta paljoakaan. Itse olen huomannut että halvoissa kitaroissa saattaa ongelmana usein olla kaulan liiallinen suoruus, jolloin kaularaudan voi löysätä äärimmilleen mutta kaulaan ei silti saa aikaan minkäänlaista koveruutta. Tässä kitarassa tuota ongelmaa ei ole ollut. Ei toisaalta ole ollut myöskään sitä ongelmaa että kaula olisi liian kovera "jousipyssy".

Tallapalat ovat pehmeää metallia ja alkoivat itselläni katkomaan korkeinta e-kieltä. Näitä joutuu siis vaihtamaan tai virittelemään. Myös tallaan kiinnitetty jousi (outo systeemi) alkoi hieman ärsyttävästi resonoimaan. Itse joudun ehkä muokkaamaan sitä ellen nyt vaihda samalla koko tallaa.

************lisäys*******************************
VIelä yksi negatiivinen huomio (joka meinasi unohtua): Kitaran maa-johdinta ei oltu kytketty (siis esim. kitaran kielten koskettaminen ei vaikuttanut hurinaan millään tavalla). Noh, pikkujuttu, kytkin sen itse. Mutta tämä oli oikeastaan virittely jonka tekeminen on miltei pakollista, oli kyseessä aloittelija tai kuka tahansa. Itse en kuitenkaan laske kitaran saamaa arvosanaa, koska tämä oli niin helppo korjata.
***************************************************

YHTEENVETO:

Yhteenvetona sanoisin että oma yksilöni on mielestäni hintaansa nähden yllättävän hyvä, mielestäni aivan oikea ja soitettava kitara. Kaiken lisäksi tykkään vielä soittaakin sillä. Kitarassa on puutteita, mutta näistä selviää verrattain helposti pienellä virittelyllä. Kitara oli soittokelpoinen ilman minkäänlaista virittelyäkin ja mielestäni olisi aloittelijalle aivan riittävän hyvä. Itse olisin aloitellessani ollut tyytyväinen tällaiseen kitaraan (ja olen vieläkin pienten korjailujen jälkeen).

Kitaroiden yksilökohtaisesta vaihtelusta en valitettavasti osaa sanoa mitään tämän mallin kohdalla. Kokemusta on vain tästä yhdestä kappaleesta.

PLUSSAT JA MIINUKSET:

+halpa
+sustain ok
+ei räikeitä kuolleita kohtia
+vire pysyy suhteellisen hyvin
+akustinen soundi suht ok
+osia vaihtamalla ja pienellä virittelyllä aivan ok käyttökitara.

-maadoitusjohto oli kytkemättä
-tylsähköt mikrofonit
-ei kahta volumea
-tallan jousiviritys resonoi
-tallapalat
-jakki ei vaikuta kovin kestävältä

YLEISARVOSANA 4/5. Hintaansa nähden loistava. Pienellä virittelyllä kelvollinen käyttökitara.

Kirjoittanut jpjanhun 25.11.2009


Arvostelu

3,63,63,63,63,6    (14 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Vladi: Ei lainkaan hassumpi arvio. Vielä jos vähän jäsentelisit tekstiäsi vaikka väliotsikoilla niin tää ois 5 tähteä, nyt 4 :)
Jyrken: Näissä varmaan laatu heittelee melko roimasti. Hyvä arvio. 4/5
Alfauros: Mulla oli eka kitara tämmönen, valitettavasti! Yllätys yllätys parin kk kuluttua kaula jo mutkalla ku joutsenella ja edes kaularautaa ei pystyny säätää ku seki jotenki irti. Kitaran mikit uskomattoman huonot! Älkää ikinä ostako, tai voitte ostaa ton mun10¤
jpjanhun: jepulis, no kai näissä on paljonkin sattumankauppaa että millaisen yksilön saa.
Nazareth: Mulla oli tällanen aikanaan, tykkäsin kyllä saundista ja soittotuntumasta. Nauhanpäitä joutu kyl aluks viilaileen ku olivat vähän terävät mutta pikkujuttuja.

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti