Muusikoiden.net
26.05.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

19.01.2022: Syntetisaattorikokoelmani


TAUSTAA:

Kiinnostuin pianonsoitosta täysin sattumalta vuonna 2005, jolloin aloin pimputtelemaan sitä omatoimisesti tavoitteena oppia soittamaan yksi kappale, jota voisi sitten aina soittaa kaikkialla, missä on piano. Lopulta huomasin, ettei se ihan riittänyt. Halusin kuitenkin soittaa myös muilla mielenkiintoisemmilla soundeilla, ja pyysinkin joululahjaksi itselleni omaa kosketinsoitinta. Soittelin joulun jälkeen Rolandin kotikiipparilla vuoden verran vain huomatakseni, ettei akustisen pianon soundille ollut oikein vertaista.

Oma kosketinsoitin avasi kuitenkin portit bänditouhuihin. Soitin läpi kaikki lukion musiikin kurssit ja opettelin itsekseni huomattavan määrän erilaisia synajuttuja, yrittäen saada koulukaverien kanssa bändiä kasaan. No, siitä ei tullut mitään, joten hommasin itselleni bändin avoimin mielin muusikoiden.netin kautta. Päädyin siihen aikaan lähinnä HIM-covereita soittavaan synkähköön rokkibändiin, jossa viihdyin hyvin. Ymmärrettyäni, mitä on olla synisti, tuli tarve myös varsinaiselle synalle. Sain jälleen kerran jouluksi ensimmäisen oikean syntetisaattorini, Korg X5D:n, jolla pärjäilin jo hyvin bändissä. Tavallaan tuo Korg on edelleen lempisoittimeni. Yksinkertainen ja hyvin miellyttävä kaikin puolin.

Myöhemmin tuli hommattua varsinainen työasemasyna, ja pian sen jälkeen tulikin jo uusi bändi ja keikkailu kuvioihin. Samoihin aikoihin innostuin elektronisesta musiikista ja enemmän myös syntetisaattoreista itsestään. Eiväthän ne ole vain välineitä musiikin soittamiseen, vaan rakkaita lapsia. Huomasinkin pian, että minulle kertyi soittimia enemmän kuin osasin laskea, joten päättelin, että nyt kun tilanne ei ole muutenkaan enää hallussa niin miksi kääntyä takaisin.

Nykyään pidän itseäni sekä pianonsoittajana ja kosketinsoittajana, että syntetisaattorien harrastajana. Hankin itselleni aluksi lähinnä 90-luvun digitaalisia syntetisaattoreita ja analogimallintavia, mutta astuttuani viimein oikeiden analogisten syntetisaattorien maailmaan kesällä 2011 Roland Juno-60:sen avustuksella, en ole tuntenut enää tarvetta kääntyä takaisin. Olen siitä lähtien alkanut keräillä enemmänkin analogisia syntetisaattoreita ja muita laitteita, mutta kokoelmaani mahtuu myös edelleen mielenkiintoisia, hieman vanhempia digitaalisyntetisaattoreita. Kun olen rikas, kuuluisa ja menestynyt, hankin tietysti musiikkihuoneeni täyteen kalliita analogisynia ja tapetoin seinät modulaareilla. Siellä sitten häpeän niiden omistamista ja sitä etten saa niillä mitään aikaiseksi.

Voisin kertoa muusikon "urastani" lisääkin ja siinä ohessa paljastaa kaikenlaisia säälittäviä sattumuksia huumorin valossa, mutta eiköhän mennä siihen olennaiseen, eli soittokamoihin! :)

PS: Kyllä, ymmärsit oikein. Sairastan kroonista GAS:sia vailla toivoa paranemisesta... ^^


Pianot


Kawai CN-43


Alkuvuodesta 2011 päätin, että haluan vaihtaa digipianoni sellaiseen malliin, jossa olisi oma vartalo, eikä tarvitsisi käyttää erillistä ständiä. Toinen toivottu ominaisuus olisi kansi koskettimille, etteivät pölyttyisi niin helposti. Samalla tietenkin halusin vähän lisää ominaisuuksia ja yleisestikin päivittää pianoni astetta korkeammalle tasolle.
Aiemmasta pianostani poiketen CN 43:ssa on hieman suurempi näyttö ja siitä syystä myös lyhenteitä ja sekalaisia kirjainyhdistelmiä on tarvittu selvästi vähemmän. Kaikki perustoiminnot on erillisten nappien painalluksien takana, soundien valitseminen on helppoa ja split-soundin balanssin säätäminen on mukavaa erillisellä value sliderilla.
Soittimen ominaisuudet ovat muutenkin erittäin riittävät minulle. Polyfoniaa on 192 nuotin verran, Kawain Ivory Touch -koskettimisto tuntuu mukavalta ja paremmalta kuin edellisessä pianossani. Mahdollisuus nauhoittaa kappaleita on erittäin tervetullut, ja tällä voi nauhoittaa kolme kaksiraitaista biisiä. Metronomi ja pieni säestyskone löytyy. Itselleni uusia ominaisuuksia on sisäänrakennetut pianotunnit ja concert magic, jonka avulla voi "soittaa" kappaleita oikein vaikkei osaisikaan niitä, kunhan pysyy rytmissä. Lähinnä perheen pienimmille tarkoitettu, mutta ihan viihdyttävä ja hauska ominaisuus. Kaikki kolme pedaalia löytyy tietenkin, ja se on kiva lisä kun on tottunut käyttämään vain sustainia.
Soundimaailma on hyvä. Erilaisia mallinnettuja pianosoundeja on kahdeksan, ja mukaan mahtuu vaihtoehtoja erilaisista flyygeleistä rock-pianoon. Etenkin brilliancea säätämällä voi saada todella kirkkaan japanilaisen anime-pianosoundin, jolla on mukava soittaa tietyntyylisiä kappaleita. Perus Concert Grand kuulostaa tyylikkään klassiselta ja huomaa, että tässä on uudempaa Kawain teknologiaa kuin edellisessä pianossani. Sähköpianoista tykkään myös, etenkin modernista ep:stä. Jousia on mukavasti neljää erilaista, lisäyksiä on myös urku- ja kuoro-osastoilla. Turhat kitarat on onneksi jätetty pois perusvalikoimasta. Perus-digipianosoundien lisäksi soittimessa on GM2-yhteensopivuus, ja GM-soundit ovatkin todella hyvänkuuloisia. Mukana on runsaasti myös Kawain omia variaatioita, joista osa on aika mukaviakin. Kaiken kaikkiaan soundeja on siis yli 300, ja varsinkin nauhoituksissa on ihan kiva, että GM-settikin löytyy.
Yleisesti ottaen olen erittäin tyytyväinen pianooni! Tuskinpa tätä tulee myytyä ihan heti pois, kun on kaikinpuolin minulle sopiva ja riittävä soitin. Valitsin mustan puun värisen version, ja tämä on kieltämättä todella tyylikkään näköinen.

Valmistaja: Kawai
Julkaistu: 2009
Tyyppi: Digitaalipiano
Koskettimia:88
Soundit: 30 perussoundia + 293 muuta soundia, GM2-yhteensopivuus
Ostettu: 2011, Thomann-verkkokauppa (n. 1500¤)


Digitaaliset Syntetisaattorit


Korg Karma


Aloin syksyllä 2010 taas etsimään itselleni sopivaa työasemaa ja päädyin lopulta muutamien vaiheiden ja virheostosten kautta Karmaan. Olin aiemmin käyttänyt Korg TR:ää, joten käyttöliittymän puolesta kaikki oli aika tuttua jo etukäteen. Osaan käyttää tätä laitetta nopeasti, ja ilman kosketusnäyttöäkin asetusten säätäminen on ihan tarpeeksi kätevää tottuneelle. Myös Karman soundeihin olen erittäin tyytyväinen! Pidän paljon yleissoundista, ja Karmaan yhdistettynä monilla soundeilla voi jammailla vaikka kuinka kauan. Parhaita tässä ovat kuorot, padit ja kaikki motion-synth -tyyliset soundit. Jouset ovat mielestäni paremmat AI^2 -Korgeissa. Pianosoundi on edelleen huono, mutta kyllä sillä jotakin soittelee, ainakin bändin kanssa. Yleisesti olen Karmaan todella tyytyväinen, ja tällä hetkellä se on pääasiallinen keikkasoittimeni. Karmalla on todella inspiroiva ominaisluonne: tämän soittimen äärellä viihtyy todella hyvin ja jaksaa kokeila kaikenlaista. Lisäksi viininpunainen väri yhdistettynä yksinkertaiseen muotoiluun ja mustaan hiilikuitupaneeliin tekevät todellakin vaikutuksen!

Valmistaja: Korg
Julkaistu: 2001
Tyyppi: Digitaalinen samplepohjainen työasemasyntetisaattori, HI-synteesi
Koskettimia:61
Soundit: 768 programmia ja 640 combia plus GM-soundit.
Ostettu: 2010, Muusikoiden.netin tori (650¤)


Korg X5D


Puoli vuotta pianonsoittoa harrastaneena liityin bändiin, jossa soittelin toiset puoli vuotta Rolandin kotikiipparilla. Siinä samalla alkoi pikkuhiljaa olla tarve oikealle syntetisaattorille. Päädyin ostamaan X5D:n käytettynä, ja päätös oli todella hyvä. Aluksi oli vähän hankaluuksia käyttöliittymän kanssa, sillä näyttö on pieni ja kaikki on kirjoitettu lyhenteitä käyttäen. Nykyään olen kuitenkin jo oppinut aika hyvin tätä käyttämään. Ominaisuuksiltaan X5D on hyvin karsittu: Mitään muuta ei juuri löydy kuin soundit. Tämä on myös pienin koskaan näkemäni 61-koskettiminen syna. Soittimessa on AI^2-synteesi, josta pidän paljon. Soundit ovat todella mukavan kuuloisia, etenkin jouset, padit ja kellot jne. Olen myös tehnyt paljon omia soundeja ja ladanut netistä loistavia VA-soundeja laitteeseen. Ainoa huono puoli on pianosoundit ja se, että soittimeen mahtuu vain 100 programmia ja 100 combinaatiota. Yleisesti X5D on mukava syntetisaattori, jolla on erittäin paljon tunnearvoa ja jota en varmastikaan tule myymään pois! Tämä on myös kiva ottaa matkalle mukaan, koska X5D ei paina juuri mitään. Väriltään soitin on musta.

Valmistaja: Korg
Julkaistu: 1996
Tyyppi: Digitaalinen samplepohjainen syntetisaattori, AI^2 -synteesi
Koskettimia:61
Soundit: 100 programmia ja 100 kombinaatiota plus GM-soundit.
Ostettu: 2006, Muusikoiden.netin tori (n. 300¤)


Nord Lead 2X


Pääsin ylioppilaaksi vuonna 2008 ja sain siitä hyvästä jonkin verran ylimääräistä rahaa. Olin aina pitänyt Nord Leadia todella tyylikkäänä va-syntikkana, joten mikäpä olisi parempi tapa tuhlata rahansa. Ostin siis tämän käytettynä kevään jälkeen. Soitin oli erittäin hyvässä kunnossa ja aloinkin saman tien opettelemaan virtuaalianalogien salaisuuksia. Nordin käyttöliittymä on suoraan silmien edessä, jokaisen komponentin osaa vastaa yksi knobi, joten äänenmuokkaus ei voisi olla enää helpompaa. Muut asetukset tehdään yksinkertaisesti nappuloita painelemalla. Näyttö on todella pieni ja siihen mahtuu vain kolme yksikköä kerralla. Eräs ikävä puoli tässä on se, että soundien nimet näkee vain ohjekirjasta, joten nitä on hankala löytää, muistaa ja järjestellä. Soundeja Leadissa on erittäin riittävästi: 990 programmia ja 400 performance-soundia. Soittimessa on kaikki leadit, padit, jouset ja muut pörinät mitä kuvitella saattaa, ja sen mitä ei löydä, voi tehdä helposti itse. Yleisesti ottaen Nord Lead on laadukas soitin, joka tuntuu pysyvän suosiossa jatkuvasti. Eihän tämä yhtä lämminsoundinen ole kuin aidot analogit, mutta Nord Leadissa on omat puolensa. Lead on myös mainio soitin ottaa matkalle mukaan, koska se painaa vain reilu 5 kiloa.

Valmistaja: Clavia Nord Keyboards
Julkaistu: 2003
Tyyppi: Digitaalinen analogimallintava syntetisaattori
Koskettimia: 49
Soundit: 990 programmia, 400 performance-soundia, 100 drum kittiä
Ostettu: 2008, Muusikoiden.netin tori (900¤)


Roland JX-305 Groovesynth


Halusin vihdoin saada itselleni jonkun laitteen, jolla voisin kätevästi ideoida ja ohjelmoida trance-henkisiä konemusiikkikappaleita. Muusikoiden.netin torilta huomasin tällaisen soittimen olevan myynnissä ja pikaisen tutustumisen myötä päädyin ostamaan tämän. Omasta mielestäni JX-305 on todella kätevä käyttää ja sillä saa helposti aikaan erittäin hyviä taustoja etenkin trance-kappaleisiin. Käytännössä tämä on siis MC-505 grooveboksi syntetisaattorin muodossa muutamilla lisäsoundeilla. Polyfoniaa on 64 äänen verran, ja se riittää hyvin kahdeksaan raitaan. Soittimessa on yli 700 patternia, ja reilut 250 user-paikkaa omille. Myös synasoundeja on 640 kappaletta.
Roland mainosti laitetta hyvänä live-soittimena, jolla voi sooloilla ja improvisoida hyviä "grooveja" lennosta. Todellisuudessa suurin osa valmiista rytmeistä on aivan kamalia. Laitteen todellisen potentiaalin huomaa mielestäni vasta, kun alkaa itse ohjelmoimaan omia taustoja.
Tällä syntetisaattorilla voisi siis periaatteessa tehdä vaikka kokonaisen trance-albumin, ja vaikka on-board sounditkin ovat yllättävän hyviä ja muokattavissa kätevästi, oikeuksiinsa JX-305 pääsee mielestäni kun siihen kytkee midillä pari hyvää VA-synaa kiinni.

Valmistaja: Roland
Julkaistu: 1998
Tyyppi: Digitaalinen groovebox/sekvensseri koskettimilla & samplepohjainen syntetisaattori
Koskettimia: 61
Soundit: 640 programmia, 28 drum kittiä, 768 patternia ja 256 user-paikkaa omille patterneille
Ostettu: 2011, Muusikoiden.netin tori (300¤)


Yamaha AN1x


Alkuvuodesta 2009 löysin AN1xin Muusikoiden.netin torilla halvalla ja rahaa sattui olemaan, joten tulihan tämä sitten ostettua. Laitteen soundit ovat mahtavat ja niillä vaikuttaa olevan ihan oma ominaisluonteensa. Soundipaikkoja on yhteensä 128. Mukaan mahtuu tiukkoja bassoja, padeja, jousia, mahtavia leadisoundeja, arpeggiaattorijuttuja, FM-kelloja ja mukavia trance pluck-tyylisiä soundeja. Preseteistä löytyy muutamia todella käyttökelpoisia soundeja, mutta itse muokkaamalla ja netistä lataamalla saa lisää.
Olen todella tyytyväinen soittimeen enkä aio myydä pois, vaikka tarjouksiakin on tullut. AN1x on myös yksi parhaista VA-synistä, jota olen ikinä soittanut!

Valmistaja: Yamaha
Julkaistu: 1997
Tyyppi: Digitaalinen analogimallintava syntetisaattori
Koskettimia: 61
Soundit: 128 muistipaikkaa
Ostettu: 2009, Muusikoiden.netin tori (n. 300¤)


Analogiset syntetisaattorit


Korg Poly-61


Poly-61 on järjestyksessä toinen polyfoninen analogisyntetisaattorini ja mukavalla tavalla eriluontoinen verrattuna Juno-60:een. Poly-61 edustaa sitä aikakautta, kun sliderit korvattiin digitaalisilla painikkeilla ja editoinnista tehtiin hankalampaa. Kaikkia parametreja siis muokataan valitsemalla sitä vastaava numero ja sen jälkeen syötetään parametrille jokin numeerinen arvo. Tämän takia hands-on -fiilis ei ole aivan yhtä ilmeinen kuin Junossa, mutta soundeja voi mielestäni siltikin muokata suhteellisen helposti. Soundillisesti Poly-61 on aivan mahtava. Junoon verrattuna soundi on kylmempi, mutta myös terävämpi, karumpi ja rajumpi. Tällä onnistuu helposti tekemään todella iskeviä ja likaisia analogibassoja, droneja, efektisoundeja ja padeja. Myös arpeggiaattori ja mahdollisuus synkronoida se rumpukoneeseen luo paljon mahdollisuuksia.

Valmistaja: Korg
Julkaistu: 1982
Tyyppi: 6-ääninen poyfoninen syntetisaattori
Koskettimia: 61
Soundit: 2 DCO:ta, toisessa saha-, pulssi- ja neliöaallot, toisessa saha- ja neliöaalto. 64:n soundipaikan muisti
Ostettu: 2012, kaverilta (290¤)


Roland Juno-60

+ JSQ-60

Muistan haaveilleeni tästä soittimesta ja ihailleeni sen ulkonäköä jo silloin, kun en olisi osannut erottaa tätä Juno-G:stä. Pitkään harkitsin ja mietin analogimaailmaan siirtymistä ja alkusyksystä 2011 ostettuani viulukoneen päätin hankkia tämän seuraavaksi ja näin siitä tuli ensimmäinen varsinainen analoginen syntetisaattorini. Juno-60 on minulle ja monelle muullekin yksi niistä analogeista, joka vaan jotenkin pitää omistaa ja sen ominaissoundi on hyvin tunnistettava. Ominaisuuksiltaan Juno on hyvä, yksinkertainen ja rajoittunutkin, mutta hyvin inspiroiva polyfoninen syntetisaattori: 6 äänen polyfonia, yksi oskillaattori, kohinageneraattori, matalataajuusoskillaattori, yksi ADSR-envelope, mainio arpeggiaattori ja mahtavan kuuloinen filtteri joka kykenee itseoskilloimaan. Lisäksi kaikki nämä ovat synan paneelissa siististi vierekkäin ja säädettävissä. Soundien ohjelmointi ei siis voisi olla helpompaa.

Valmistaja: Roland
Julkaistu: 1983
Tyyppi: 6-ääninen polyfoninen syntetisaattori
Koskettimia: 61
Soundit: Yksi DCO saha-, pulssi- ja neliöaalloilla, sub-oskillaattori & kohinageneraattori, 56 muistipaikkaa
Ostettu: 2011, Muusikoiden.netin tori (700¤, MSQ-700 tuli kaupan päälle)


Yamaha CS-10


Ensimmäinen monofoninen syntetisaattorini, jonka ostin Japanista eBayn kautta vuonna 2011. Laitteen soundi on todella persoonallinen, ja soitin on myös erittäin helppokäyttöinen Soundien muokkaaminen lennosta onnistuu helposti etupaneelista ja kaiken välitön säädettävyys sekä muistin puute innostaa jatkuvasti muokkaamaan soundia. Syvät bassosoundit, eläväiset lead-soundit ja kaikenlaiset vesikuplamaiset pulputtavat efektiäänet samoin kuin uskottavat noise/tuuli/yms efektit ovat tämän synan vahvuuksia.

Valmistaja: Yamaha
Julkaistu: 1981
Tyyppi: Monofoninen syntetisaattori
Koskettimia: 37
Soundit: Yksi VCO saha- ja pulssiaalloilla sekä kohinageneraattori, ei muistia
Ostettu: 2011, eBay (350¤)


Rack-syntetisaattorimoduulit


Korg Wavestation SR


Ostin tämän syntetisaattorin syksyllä 2011 muusikoiden.netistä himoittuani Wavestation-soundeja jo pitkään. En kuitenkaan halunnut isoa ja painavaa kosketinversiota, joten päädyin tähän pieneen ja kätevään räkkimalliseen moduuliin. Ja samat loistavat soundithan tässä on, unelmasyna kaikenlaiseen ambienttiin ja tunnelmallisiin pad-soundeihin!

Valmistaja: Korg
Julkaistu: 1992
Tyyppi: Digitaalinen wave sequencing -synteesiä käyttävä syntetisaattorimoduuli
Koko: 1U
Soundit: 385 patch-paikkaa, 550 performance-paikkaa
Ostettu: 2011, Muusikoiden.netin tori (n. 200¤)


Yamaha TX81Z


Ensimmäinen FM-syntetisaattorini. Kätevä ja vähän tilaa vievä, hyväsoundinen laite, jolla onnistuu kaikki perinteiset 4-operaattorin FM-soundit. Olen myös ohjelmoinut itse muutamia omia avaruus/ambient -tyylisiä äänimaisemia ja tehnyt jopa demokappaleen pelkästään tällä syntetisaattorilla.


Valmistaja: Yamaha
Julkaistu: 1987
Tyyppi: 4-operaattorinen FM-syntetisaattori
Koko: 1U
Soundit: 128 patchia, 32 user-paikkaa ja 24 performance-paikkaa
Ostettu: 2013, Muusikoiden.netin tori (n. 100¤)


Rumpukoneet, sekvensserit ja muut laitteet


Roland JSQ-60
Kätevä DCB-sekvensseri Roland Juno-60:en kanssa käytettäväksi. 2000 nuotin kapasiteetti ja mahdollisuus sekä reaaliaikaiseen että step-time -nauhoittamiseen.

Roland TR-606 Drumatix
Mainio ja helppokäyttöinen analoginen rumpukone hyvillä soundeilla. Erityisen hieno ja hyödyllinen ominaisuus on kaksi trigger-outtia.


Muut kosketinsoittimet


Aileen Piano Melodica 25
Ostin F-Musiikista tämän näppärän melodican kahdella kympillä. Ihan hauska vehje, ja hieno kantopussikin tuli mukaan. Vire tosin ei ole täydellinen, mutta samapa tuo. Näkyy myös eräässä bändini musiikkivideossa!

Korg Monotron Delay
Korgin hauska pieni ribbon-analogisyntetisaattori, jolla saa aikaiseksi hienoja delay-efektejä ja avaruusääniä.

Roland EM-15
Säestys/kotikeyboard, jonka sain joululahjaksi vuonna 2005 suunnilleen samoihin aikoihin, kun aloittelin pianonsoittoa. Ei ole enää ollut aktiivisessa käytössä. Yllättävän hyvä soitin hintaluokassaan.

Yamaha SHS-10
Pieni punainen keytar, jonka ostin Mnetin torilta vuonna 2009. Todella hauska laite karuine soundeineen ja mukava ottaa matkalle mukaan, jos haluaa vähän huvitella.


PA-laitteet ja mikserit


Behringer Ultratone K450FX Keybard Amp
Ostin vahvistimen Soundatasta X5D:tä varten, kun Rolandista poiketen siinä ei ollut enää sisäisiä kaiuttimia. Ihan hyvin toimiva vahvistin, ei ole ollut ongelmia. Mahdollisuus liittää kolme soitinta ja mikrofoni. Sisältää efektejä, joita en kuitenkaan käytä.

Behringer Eurorack UB502
5-kanavainen pikkumikseri, jota käytän treeniksellä linjamikserinä säätämään kahden synan volumet tasapainoon.

2 kpl Behringer Eurorack RX1602
Käytän näitä räkkimallisia miksereitä kotistudiossa linjamiksereinä useille syntetisaattoreille.

Focusrite Scarlett 2I2 USB
USB2.0 -äänikorttini, jota käytän kotistudiossani

Mackie 1402 VLZ
14-kanavainen pöytämikseri, jota käytän päämikserinä kotistudiossani.


Efektit


Artec Analog Delay SE-ADL
Analoginen delay-efektipedaali, jonka ostin Thomannilta säästääkseni postikuluissa. Olen käyttänyt tätä Roland SH-1000:en kanssa ja kuulostaa kyllä aika hyvältä.

Artec Vintage Phaser
Analoginen phaseri, joka on mukavan erilainen verrattuna Small Stoneen. Hyvä ostos oli, eikä maksanut paljoa.

EHX Deluxe Electric Mistress
Flanger-pedaali, jolla saa kaiken kuulostamaan varhaiselta J-M Jarrelta. Omani on ilmeisesti vanhempaa mallia, ja hyvä niin.

EHX Deluxe Memory Boy
Laadukas analoginen delay, jossa tap tempo. Sopii todella hyvin yhteen analogisten monosynien kanssa. Feedback kuulostaa erityisen hyvältä, ja on hyvin käyttökelpoinen.

EHX Holy Grail
Analogista jousikaikua emuloiva laadukas, digitaalinen kaikupedaali.

EHX Small Clone
Analoginen chorus, kuulostaa hyvältä.

EHX Small Stone
Klassinen phaser-pedaali, joka sopii todella hyvin yhteen viulukoneeni kanssa. Olen käyttänyt tätä hyvin paljon.


Pedaalit


2 kpl Yamaha FC4 Sustain Pedal
Laadukas sutainpedaali, joita aion hankkia lisääkin.

Random-sustainpedaali
Löysin tämän lusikkamallisen pedaalin tarvikelaukustani, enkä tiedä miten se on sinne päätynyt. Hyvä pedaali ja käytössä on.

4 kpl Boss FS-5U Foot Switch
Paras ja varmin footswitch, mitä olen käyttänyt. Käytän sekä soundinvaihtoon, että sustain-pedaalina, riippuen synasta.


Ständit


Hercules X-stand
Tässä ständissä on paras korkeudensäätömekanismi, mitä missään muissa. Näitä lisää!

Jaspers KSV-3B
Hyvä ja tukeva kolmen synan X-ständi, jota käytän kotistudiossani. Ainoa harmi on, että synien kallistuskulmaa ei voi säätä.

Jaspers 4D-120B
Todella laadukas, kevyt mutta tukeva ständi, johon menee neljä syntetisaattoria päällekäin.

QuikLok QL-641 double stand
Käytin tätä laadukasta ständiä tuplaständinä ennen Spider Prota. Nykyisin kotistudiossa.

Soundking double X-stand w/custom 2nd tier
Ostin keikkatarpeeseen, että saan kaksi synaa päällekäin. Muuten hyvä, mutta alempi syna jää hieman liian piiloon, ja ylempi on suhteessa turhan korkealla. Mene varmaankin joskus vaihtoon.

Sekalainen määrä perus X-ständejä
Näitähän riittää :)

Lista omistamistani synakamoista (nykyiset ja vanhat)

Syntetisaattorit
- Armon Armonconcert
- Behringer MS-1
- Elektronika EM-25
- Hohner String Performer
- Junost-2M
- Kawai K11
- Kawai K1ii
- Korg 01/W
- Korg Karma
- Korg N364
- Korg N5ex
- Korg Poly-61
- Korg TR 61
- Korg TR 76
- Korg TR-Rack
- Korg Trinity V3
- Korg Wavestation SR
- Korg X5D
- Nord Electro 4 sw73
- Nord Lead 2X
- Nord Lead A1
- Nord Modular G2
- Nord Modular G2X
- Nord Wave
- Nord Wave 2
- Roland JP-8000
- Roland Juno-60
- Roland JV-1080
- Roland JX-305 Groovesynth
- Roland SH-1000
- Yamaha AN1x (3 kpl)
- Yamaha CS6R
- Yamaha CS-10
- Yamaha SHS-10
- Yamaha SY-22
- Yamaha TX81Z

Keyboardit
- Kawai FS680
- Roland EM-15
- Yongmei YM6100

Pianot
- Kawai ES-4
- Kawai CN-43

Rumpukoneet / Sekvensserit / Midiohjaimet / Yms
- Alesis QX-49 Midicontroller
- Alesis SR-18
- Behringer RD-9
- Behringer TD-3
- Korg K61 Midicontroller
- Korg Monotron Classic
- Korg Monotron Delay
- Novation 61SL Mk.III
- Novation Launchkey Mini Mk.III
- Roland MSQ-700
- Roland JSQ-60
- Roland TR-606
- Yamaha AN200 Loopfactory
- Yamaha RM1x

Kirjoittanut Thomas Häggblom 28.09.2009

            2573×2448  -  1654 kt.

3264×2448  -  1882 kt.


Arvostelu

4,64,64,64,64,6    (38 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

BubbleBob: Man,..kädet musiikin meressä! REspectiä. Artikkeli 99.99
Jontzzu: Monia kosketinsoittimia on mahtunut sinun soittourallesi :)
Juice Kesäleskinen: Minulta et saanut yhtään rahaa, kun "pääsit" ylioppilaaksi!
Thomas Häggblom: Asiavirhe korjattu :)
Ianuarius: Ei ollu yhtään Kurzweilii! :o
Gabe: Hyvä artikkeli! +
jowallen: Mulla on sama sairaus

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti