Muusikoiden.net
24.03.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.03.2009: Agile Intrepid Pro 8-kielinen


Kyseessä on siis Rondo Music:n oma "merkki" Koreasta tilaamilleen kitaroille. Kyseinen kitara on sevenstring.org jäsenien Rondon kanssa yhteistyössä järkkäämä 8-kielisten tilaus joka poiki suuren kysynnän vuoksi näiden Rondolle vakituisiksi malleiksi nettikauppaan ottamisen.

Kitarat on tehty periaatteella "mahdollisimman halvalla hyvää" eli aika askeettisella linjalla mennään.

Kitaroita on myös muita malleja:

http://www.rondomusic.com/8StringGuitars.html

Varastossa olevat mallit vaihtuvat koko ajan, tätä kirjoittaessa näyttää olevan vain noita Standard-mallisia jäljellä.

Pro = neck through yhdellä tai kahdella mikillä, mahonkirunko
Standard = bolt on yhdellä tai kahdella mikillä, saarnirunko

Specsejä:
28.625" skaala, neck through
Hip Shot bridge, 1x EMG 808
Mahonkirunko, kaula 5-osainen maple/walnut, otelauta vaahteraa. 1 x volume. 2 kpl kaularautoja.
24 nauhaa, ei otelautamerkkejä kuin kaulan sivussa.

Kuvia:

http://img26.imageshack.us/img26/1539/agile3.jpg

http://img25.imageshack.us/img25/2651/agile4.jpg

Kitara oli viimeistelty hyvin, ei karheita nauhanpäitä, kielet olivat hyvällä korkeudella valmiiksi, intonaatio oli kohdallaan ja kaula oli suora joten kaularautoihin ei tarvinnut koskea. Kitara pitää vireen hyvin ja elektroniikkojen johdotukset oli tehty nätisti. Kolvausjälkikin näytti amatöörin silmiin ihan hyvältä.

Soundi on iso ja selkeä, EMG ei tosin ole ainakaan omaan korvaan kovin lämminsoundinen mutta en niiden ystävä ole oikein koskaan ollutkaan. Tein siihen 18V modin mutta en ole vielä päässyt kokeilemaan miten se vaikutti soundiin. Päivittelen artikkelia jatkossa, ehkä jopa ääninäytteiden kera.

Soittotuntumaltaan kaula on leveyden puolesta melkoinen halko. Tähän tosin tottui yllättävän nopeasti, kaulaprofiili on mukava ainakin minun käteeni. Kaula ei ole mikään ultraohut mikä ei tällä kielimäärällä ja skaalalla varmaan olisi edes järkevää. Kaula on paksuudeltaan samaa luokkaa kuin oma Schecterin C7 Blackjack. Kaikkiin ylimpiin nuotteihin pääsee käsiksi yllättävän hyvin.

Hintaa kitaralle tuli 840 euroa tullien&rahtien ja kovan laukun kanssa.

Kokonaisuutena kitara vaikuttaa ihan tukevalta peliltä. Tosin olen nähnyt myös huonommin viimeisteltyjä samaa mallia olevia kitaroita joten laadunvalvonta ei Korean päässä ole ihan parasta mitä voisi toivoa.

Edit: Nopean kokeilun jälkeen aika murea ja miehekäs soundi tuosta näyttäisi lähtevän modin jälkeen. Ei ole enää niin sitä yläpääkihinää/sirinää eikä terävyyttä. Soundi on ehkä hiukan liian löysä alapäästä omaan makuun, pitää katsoa josko se säätöjä ruuvaamalla siitä muuttuisi.

Edit2: Ensimmäinen versio artikkelista hävisi jonnekin bittiavaruuteen niin unohtui tästä uudestaan kirjoitetusta versiosta maininta tuosta vireasiasta.

Itse viritin kepin hiukan ylävireeseen, GCGCFADA. Normaali vire tässä olisi F#BEADGBE. Jotkut tosin virittävät myös BEADGBEA. Jos haluaa saada tuon ylä-A:n käyttöönsä, kielet pitää tilata siihen täältä: http://octave4plus.com/ Tähän kyseiseen kitaraan kielet pitävät olla 30" skaalalle tarkoitettuja, muut ovat liian lyhyitä.

Muut kielet eivät kestä rasitusta vaan menevät poikki.

Kirjoittanut nakedzen 22.03.2009

            600×345  -  32 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

lessthanthree: ilmottelehan kun ja jos meinaat pistää eteenpäin tätä ;)
nakedzen: hehe, en usko että ihan hetkeen on liikkumassa mihinkään.
saneless: Lähteekö myyntiin 600e ;)
nakedzen: Eipä taida. :D
raging: Itse olisin kiinnostunut tilamaan tuon Intrepid Standard 8 tai Septor Standard 8. Mietityttää tuo tullin ja veron määrä, että kuinka kovaksi ne nousevat. Osaatko valottaa paljonko tuli kitaralle lisähintaa Suomen kamaralla (verot + tulli)?
nakedzen: Hinta dollareissa = $846 sis. kova laukku ja rahdit. Lopullinen hinta euroissa oli sis. kaikki kulut 840¤
_fisu_: Olisi itsellä mielessä vähän saman tyyppinen 8-kielinen agile rondolta. Suositteletko agilen tilausta vaikkei tuotteeseen saakkaan minkään sortin vakuutusta?
Kjuho: Ensi syksynä olis tarkotus tilata samanlainen. Ainoa asia mikä mietityttää on se, että minkä laatuinen keppi sieltä kotiin nasahtaa. Onko näihin sen verran luottaminen, että kannattaa lähteä tilaamaan Amerikasta?
Santtu))): Kauankos toimituksessa meni kun tilasit? Ja onko nuita agileja siellä rondomusicissa hyllyssä vai teetetäänkö tilauksesta?

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti