Muusikoiden.net
11.12.2016
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.02.2009: Ernie Ball Music Man JP6


Vihdoinkin

Ja tästä se ajatus sitten lähtikin.

Ennakkoa:

Ebayta selailin ilman suurempaa kitaran tarvetta. Illan viimeisillä tunneilla hulluus iski ja tilaukseen lähti Petruccin signature malli valkoisena ja kaikilla herkuilla.

Lyhykäisyydessään kitara sisältää seuraavaa:

Runko: Lehmus
Otelauta: Ruusupuu
Kaula: Linnunsilmävaahteraa
Kaulaliitos: Pulttikaula
Skaala: 25.5
Nauhat: 24
Talla: John Petrucci Custom
Mikit: Kaulassa Dimarzion Petrucci custom, tallassa Dimarzio D-sonic
Paino: 3.3 kg
Virittimet: Schaller, lukittuvat
Mikkivalinta: Magneetti/piezo

Kitara kädessä:

Kitara saapui parin viikon odottelun jälkeen, mutta kyllä se hymy vielä tuli kasvoille kun laukun sai vihdoin auki. Valkoinen väri on todella tyylikäs livenä, kuvissa näytti hieman laimealta ja tylsältä mutta se ei todellisuudessa sitä ole.
Kitara on tosiaanki pieni, kevyt, sekä elegantti. Lapa on todella lyhyt, mutta se on vain minulle positiivinen asia.
Runko on siro, istuu sylii todella hyvin ja on tasapainossa. Kaula, ei voi sanoa kuin että kaunis. Linnunsilmävaahtera tekee hienon lisän tähän kitaraan. Kaulaprofiili on aikalailla C, mutta todella ohut sellainen. Paksuutta en ole mitannut mutta arviolta Ibanezin Wizard II mallin paksuutta, eli ohut mutta ei liikaa(minulle). Kitarassa on kaksi outputtia, piezo sekä magneettimikit. Mikinvalitsin on sijoitettu todella lähelle mikkejä, mikä sopii itselleni erittäin hyvin. Vahtaminen on todella helppoa, eikä omalla tekniikallani valitsin ole tiellä yhtään, jotkut ovat haukkuneet alimpaan helvettiin. Kitaran mahtava erikoisuus on Schallerin Petruccille tekemä signature talla. Päällisin puolin talla näyttää lähes kiinteältä, mutta sitä se ei todellakaan ole. Kielilukkoja ei ole, lukittuvat virittimet hoitavat sen. Talla toimii todellakin täysin samalla tavalla kuin normaali Floyd rose(lisää tallasta myöhemmin). Nauhat on korkeaa profiilia ja erittäin miellyttävän tuntuiset.
Kitarassa on Dimarzion Petruccin valitsema mikkisetti, itselläni on aiempaa kokemusta kyseisestä setistä eikä ole huonoa sanottavaa. Mutta kun kerran kaapista löytyivät Bare Knucklen Nailbomb setti niin vaihdoin sen kitaraan heti kokeilematta alkuperäisiä mikkejä. Kitaran viimeistely on huippuluokkaa, mitään ei ole tehty hutiloimalla.

http://i253.photobucket.com/albums/hh63/KUNU/JP6001.jpg

http://i253.photobucket.com/albums/hh63/KUNU/JP6005.jpg

Soittotuntumaa:

Piuha kitaraan ja menoksi. Kaula on todella miellyttävä, nopeasoittoinen eikä tuota mitään ongelmia soitettaessa 12 nauhasta ylöspäin. Kaulaliitos on tehty hyvin, vaikkakin liitos ei ole mitään pienimpiä millä olen soittanut. Kitara on todella kevyt soittaa, nauhat toimivat erittäin hyvin.
Kun aloin säätämään tallaa niin oli suu auki jonkun aikaa. Tallassa on jokaiselle kielelle erikseen oma korkeudensäätö, vau! Jokaisen kielen saa siis säädettyä otelaudan radiuksen mukaan juuri niin kuin haluaa, omasta mielestäni erittäin kätevä. Kampi ei ole lukittuva, mutta pysyy hyvin kiinni, eikä ole erityisen löysäkään. Talla toimii hyvin, ei voi muuta sanoa. Pitää vireen ja onnistuu kaikki kikkailut, todellakin kokeilemisen arvoinen. Moni on haukkunut tallan vireen pitävyyttää, mutta itselläni ei ole mitään pahaa sanottavaa. Kun säätää hyvin ja tiukkaa virittimet kunnolla niin vire pysyy.

http://i253.photobucket.com/albums/hh63/KUNU/JP6002.jpg

Saundi

Kitaraan vaihdoin tosiaanki heti Bare Knucklen Nailbomb mikkisetin kokeilematta alkuperäisiä.

Kitara soi puhtaalla vähän kuten aavistelinkin. Mahonkiin tottuneena olen hieman pettynyt, saundi ei ole niin lämmin ja korostaa vähän liikaa yläpäätä. Saundi on erittäin selkeä.

Särö päälle ja kitarasta tulee kunnon metallitykki. Raaka, voimakas ja repivä sopivat ehkä parhaiten kuvaukseen. Mikit antavat agressiivisuutta mukavasti ja lehmuksen perus kovuus tulee esiin. Komppipuoli toimii hyvin, mutta silti tulee mahonkia ikävä.
Soolosaundi on ihan OK. Parempikin voisi kyllä on. Pehmeys puuttuu, liian kireä ja kova minun makuun.
Kitara on parhaimmillaan kovassa menossa, Metallica sekä nopea kikkailu ala Dream Theater onnistui loistavasti.
En ole päässyt kokeilemaan kitaraa kun vasta Micro Cubella joten täysin en voi sanoa miltä se kuulostaa OIKEAN vahvistimen kautta, sitä odotellessa.

Piezo:

Kitaran tallassa on piezo mikitys, jolle löytyy oma outputti. Piezolle on kitaran takana omat Bass Treble ja Mix säädöt, millä saa säädettyä kunkin omaa tarkoitukseen sopivan saundi.
Piezo todellakin toimii, saundi on hyvinkin lähellä akustista. Lämpöä sekä sielua äänellä on kivasti, itselle tulee tälle kovasti käyttöä.
Kitaraan saa liitettyä vielä piezon, sekä magneettimikit yhtäaikaa, jolloin monipuolisuus kasvaa vielä. Tätä pitää testata kun saan toisen vahvistimen käyttöön.

Yhteenvetona:

Kitarasta todellakin näkee, että se on suunniteltu monee menoon ja vaativallekkin soittajalle. John Petrucci on kuuluisa vaativuudestaan ja siitä että kaiken pitää olla viimeisen päälle ja tässä sitä on.
Kitaraa saa monella erilaisella varustelulla. Perusmalliin on lisättävänä piezo, maalattu lapa sekä JP otelautamerkit, jotka kaikki valittuna nostavat hintaa lähes noin 800-1000 euroa.
Jos haluaa laadukkaan, sekä monipuolisen kitaran eikä rahalla ole niin väliä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.


Loppuarvio

Plussa:
+Upeasti valmistettu
+Laadukkaat osat
+Piezo
+Kaula
+Talla
+Hinta
+Todella helppo soittaa

Miinus:
-Ohuehko saundi

Kysymyksiä voi lähettää pikaviestillä.
-Kunu-

EDIT:

8.3 videonäytettä: http://www.facebook.com/album.php?profile&id=685984585#/video/video.php?v=54440904585

Kirjoittanut KUNU 20.02.2009

            489×600  -  56 kt.


Arvostelu

3,13,13,13,13,1    (54 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Vladi: Paljos tolle tuli hintaa? Tuo kun olis meikäläisen unelmakitara, mut hinnoista ei oikeen oo tietoa. Upea tuo valkoinen väri ainakin! :)
KUNU: Jenkeistä tilattuna(sisältäen postikulut+verot+tullit) hintaa tuli reilut pari tonnia.
krk: Vaikuttaa asialliselta. Ääninäytteet kiinnostaisivat, etenkin piezosta.
Echelon-IV: miksi et kokeillut alkuperäisiä mikkejä? :o
KUNU: Mulla on ollut kyseinen mikkisetti ennenkin käytössä, tiesin mitä oli odotettavissa. Kaapissa oli tyhjänpanttina Nailbomb setti niin ajattelin vaihtaa ne samalla kiinni kun säätelin kepin soittokuntoon.
M1kko: Mitä meinaat tuolla, ettei kampi ole lukittava? Ainakin omassa jp-6:sessa kampi kyllä naksahtaa paikalleen ja siellä tallassa on vielä ruuvi jolla voi säätää miten herkästi kampi liikkuu(pyörii)
Vladi: Onkos toi väri muuten ihan vaan white vai tuo white pearl?
KUNU: Väri on tosiaanki valkoinen, ei White pearl
Kurkkuviipale: eikös tuota saa ainaki mahonkikaulalla ja sitte jos en väärin muista ni myös mahonkisella bodyllä. jos ei koko body ni ainaki lankku keskellä
Kurkkuviipale: http://www.thomann.de/fi/music_man_petrucci_ball_family_reservetr.htm tuossa on. Hintaaki on sitte selkeesti enempi. : /
KUNU: Kyseessä on siis JP6 standard malli, ei BFR malli. Itselläni ei maalattu kaula aiheuta minkäänlaista nostetta alapäässä, enemmänkin toiseen suuntaan. Mahonki runko tosin kiinnostaisi, mutta lehmuskin kelpaa mainiosti.
HenriGibson: Paljonko kitaran hinta oli enne veroja+tulleja+postikuluja?

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti