Muusikoiden.net
18.12.2017
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.04.2015: Munkin kepit.


Heti alkuun on mainittava että seuraava teksti on täynnä omia mielipiteitäni jotka olen muodostanut omistamistani soittimista, eli älä yleistä ja turha hermostua jos olet erimieltä. :)

Ibanez RG321 -myyty-

+ Halpa
+ Hieno (no ainakin tuohonaikaan tykkäsin)

- Ohut kaula (tää on niitä mielipidejuttuja...)
- Kököt mikit
- Kolhiintui herkästi

Oi niitä aikoja... :) Pitkän kesätyörupeaman päätteeksi ostin ensimmäisen kitarani, mustan Ibanezin jota foorumin isotpojat suositteli. Loppupeleissä olin kitaraan ihan tyytyväinen ja olen harkinnut vastaavan hankkimista virekikkailuihin.

Jackson DKMGT -myyty-

+ Hienompi kuin edellinen Ibanez
+ Kiva kaula

- Hinta

+ / - EMG aktiivimikit (eipä iske meikäläiseen enää)

NONIIN! Nyt ollaan jo melkein oikean kitaran varressa. Keppi tuli hankittua kuten edellinenkin, eli kesätöiden jälkeen... Ja RG myytiin serkulle.

Ibanez RG440 -87 -myyty-

+ Floikka

- Mikit
- Ohut kaula

+ / - Ulkonäkö (lähinnä plussaa kyllä)

Myin vahvarin kaverille, vinguin iskältä vähän rahaa ja tässä tulos! Ensimmäinen floikkakitarani. Tätä ei vain voinut soittaa hymyilemättä. Väri oli kirkkaankeltainen (ja oli vielä Paavo Pesusieni tarra kannessa), mutta muoto poikkesi hieman perus RG:stä. Talla ei ollut kelluva vaan kannessa kiinni, siinä olikin syy laittaa tämä vaihtoon...

Ibanez RG507 -97 -myyty-

+ Floikka

- Kaula
- Mikit

+ / - Ulkonäkö

Ahh... Ibanez RG, tuo hevikeppien Toyota Corolla... Mitäpä tästä, ilmeisesti tuonajan halvin Japanissa valmistettu RG. Varustettu Edge tallalla... Jotenkin tykkäsin soundista, kelpaisi vieläkin jos olisi paremmat mikit ja erilainen tallaratkaisu (Non-recessed talla enempi mieleen nykyään), ihan ok peli mutta oli vain saatava muita kitaroita. :)

ESP Horizon FR-II -myyty-

+ Lähes kaikki

- Talla ei ollut parhaassa kunnossa kun sain kitaran
- Hinta
- Vähän tylsä (kun saa suoraan kaupasta vastaavan)

+ / - Soundi oli jotenkin nasaali, mutta passas erittäin hyvin matalempiin vireisiin

Työnvälitysfirman kautta kolmeviikkoa rankkaa duunia rengasliikkeessä kiireapulaisena, tässä tulos... Ensimmäinen kitara millä sai laihoteinit kuolaamaan! Unelma soittaa, unelma katsoa! Mutta gas oli hurja, oli pakko myydä.

ESP The Junior -myyty- -ostettu takaisin-

+ Erittäin halpa
+ "Ihan jees"

- Huono talla

Ostin ylioppilaslahjaksi itselleni. Projektihommikshan se meni... Kaunis kuva aiheesta!

Charvel Model 6 -87 -myyty-

+ Lähes kaikki

- Talla ei paras mahdollinen
- Talla kannessa kiinni

Tätä kitaraa on oikeasti ikävä. Tallamikiksi oli vaihtunut EMG 81 jonka korvasin vikkelästi Dimarzion X2N:llä. Tämä kitara oli täydellinen jos unohdetaan tallaratkaisu. GASin edessä antauduin ja myin.

Grover Jackson RR Custom -91 -myyty-

+ MINT!
+ Mahtava soittaa istualtaan vaikka Jucciz sanoisi mitä!
+ Harvinainen (Suomessa ainakin toinen vastaava ja siitä on kaula katkennut aikoinaan)

- Noh... Tallan jousien reiät olivat hapettuneet, eikä talla saanut kontaktia, korjattu minuuteissa...

+ / - Laihoteinien kuolaaminen

Ensimmäinen oikea työpaikka. Johonkin ne rahat oli laitettava... :) En kuollaksenikaan muista että mistä ostopäätös tuli, mutta ei kaduta tippaakaan. 24 nauhainen Rhoads, toimii. Poistui juuri CS RR:n tieltä...

Grover Jackson Dan Spitz RR -91 -myyty-

+ Soundi
+ Mikit (Jacksonin J-90C tallassa)
+ Mojo
+ Harvinaisuus (Oisko peräti ainoa suomessa?)

- Jaamikäoli?

+ / - No ne v*tun laihoteinit

Edellisen Groverin innoittamana. Myynti-ilmoitus löytyi eräältä foorumilta... Kitaran tarinasta en tiedä muuta kun että alunperin myyty Japanissa se on jotenkin matkannut Sloveniaan ja sieltä mulle. :) MAHTAVA peli, tää on taas niitä "Tätä kitaraa en myy koskaan" juttuja... Mutta eihän sitä tiiä, voihan Latvalan Roope tulla tarjoamaan Rhoadsiaan vaihdossa...

Jackson Soloist Professional -90 -myyty-

+ Liki kaikki
+ Melkolailla mint kunnossa

- Mikit (EMG aktiivit)
- Tallaratkaisu

Tämä tuli vähän yllärinä, nettituttu osti ja totesi turhan kalliiksi ja tarjosi sitten mulle. Toivoin jotain myymäni Charvelin kaltaista, aika lähelle meni mutta recessed talla ei vaan istu mulle. Tästä jo kaupatkin sovittu...

Jackson RR2426

+ Kaikki

- No vois olla pari nauhaa enempi...

+ / - Grafiikka tuntuu jakavan mielipiteet

Tänään koitti se päivä! Ensimmäinen Customshop keppi kourassa! Kitara siis vuodelta -89 ja huippukunnossa! Talla toistaiseksi paras JT-590 mikä mulla on ollut. Voisi melkeinpä luulla että keppi on maannut laukussa vähintään 15v elämästään. Kolhuja ei siis juurikaan ole... Kapeat nauhat pelottivat vähän näin jumbonauhoihin tottuneena ennen kitaran saapumista, mutta hyvinhän nuo asiansa ajavat. TÄTÄ LISÄÄ KIITOS!

Jackson J5357 -myyty-

+ Lähes NOS kunnossa
+ Tallaratkaisu


+ / - Kaula paksumpi kuin muissa kitaroissani

Eipä ole edellisestä customista kuin kuukausi ja taas kilahti CS peli postiluukusta... Liikaa rahaa? Eli soloist vuodelta -89... Jännä peli heti alkuun... Melko painava ja kaula tuhdein toistaiseksi. Grafiikka ikääntynyt mukavasti. Valkoinen ei ole enää snow white vaan enemmänkin aged white ja sama pätee muihinkin väreihin. Elektroniikka oli pieni yllätys, tallamikkinä toimii SD:n Parallel Axis Trembucker (WANHA! Vaihdoin mikiksi Jacksonin J-90C:n joka on tuttu ja turvallinen kahden rhoadsin tallapaikalta...) jonka kaverina volume, tone ja EMG PA2. Mikistä en osaa toistaiseksi sanoa juuri mitään... Yleisestiottaen mahtava peli... :)

Shannon Soloist -98 -myyty-

+ Tallaratkaisu
+ Mikit (joku oli vaihtanut EMG aktiivit vakio Duncaneiden tilalle, vaihdoin ne Jacksonin omiin mikkeihin + JE-1200 midboostiin)

- Liian uusi
- Ruma, ainakin kuvissa blue ghost flames on törkeän ruma

Eipä tämäkään ollut SE kitara minulle, vaikka speksitkin oli käytännössä juuri sitä mitä piti. Rhoadsia teki kovasti mieli ja siksi tämäkin lähti.

Jackson RR Pro -90 -myyty-

+ Oikea muoto
+ Oikeat mikit ja oikea boosteri

- Lapa saanut osumaa
(- väärä tallaratkaisu, mutta kaikkeen tottuu)

Nyt ollaan taas asian ytimessä. Kerrassaan mukava vehje vaikka kaula tuntuukin vähän paksulta.

Jackson King V Pro -94 -myyty-

+ Kaulaprofiili
+ Elektroniikka
+ Pitkästä aikaa floikaton keppi
+ Erittäin hyväkuntoinen

- Kaularaudan suojalevyn ruma teksti. :(

Tätä haettiin pitkään, mutta lopulta löytyi! Floikaton neckthru Jackson JE-1200:lla tai JE-1000 ja jollakin Jacksonin keraamisella mikillä ja mielellään ohuemmalla kaulaprofiililla kuin tuo Rhoads Pro. Tästä löytyy nuo kaikki, JE-1200 ja J-90C. Tykkään kovasti. Muotohan on ehkä jopa Rhoadsia hankalampi soittaa istualtaan mutta kaikkeen tottuu. Lisätäänpä nyt senverran että tallamikiksi vaihtui J-50BC. Lisäksi ilmeni toinenkin käyttöä hankaloittava asia, mikkikytkin on hankala saada pois kaula-asennosta sillä tuossa asennossa se on ERITTÄIN lähellä keskimmäistä potikkaa, mutta kaulamikkihän on homoillem.

Charvel 650 Custom -90 -myyty-

+ Kaulaprofiili
+ Elektroniikka
+ Singlecoilit kaulassa ja keskellä
+ Nonrecessed talla

- Muoto
- Otelauta "vain" ruusupuuta

Varsin mukava keppi, ei ehkä kaunein mutta halpahan se olikin... Tallamikin virkaa toimittaa tällähetkellä Dimarzion Tonezone, mutta se vaihtuneen jossain vaiheessa johonkin Jacksonin tuotteeseen..

Charvel 3B -87 -myyty-

+ Neckthru
+ Aktiivielektroniikka
+ Erittäin edullinen laatuunsa nähden (ainakin tässä tapauksessa)

- Ei haineviä ja reunalistoja

Plussia ja miinuksia en osaa tuon enempää bassolle keksiä. Mulle varsin oiva peli, kaula ei ole turhan paksu ja aktiiviboosti toimii mukavasti.

Jackson Telecaster -89 -myyty-

+ Huippukunto!
+ Telecaster!
+ Öljykaula
+ Kasari

- "vain" pulttikaula

Mint kuntoinen kasarikustom jaska floikalla ja vielä telecaster?? Kyllä kiitos! Kunto tosiaan järjettömän hyvä. Nauhat kuin uudet ja talla myös. Ikä näkyy lähinnä mukavasti kellastuneessa lakkapinnassa. :)

Charvel Model 6 -87 -myyty-

+ Lähes kaikki

- Talla ei paras mahdollinen
- Talla kannessa kiinni

Eipä ollut aika kullannut muistoja. Tämä ON hyvä kitara.

Ibanez RGA-7 -10 -myyty-

+ Seiska
+ Halpa
+ Riittävän hyvä

- Ei floikkaa
- Riittävän hyvä
- Mikit
- Kaula

Hintaisekseen varsin ok vehje jos ei kaipaa floikkaa eikä kaulaprofiili häiritse. Mikit on hiukan tuhnut mutta se tuskin yllätti ketään.

2 x Jackson Fusion Pro -myyty-

+ Halpoja
+ Riittävän hyviä

- Riittävän hyviä

+ / - Skaala

Pari lyhytskaalaista hevikeppiä. Molemmat oli hiukan projekteja. Toinen meni myyntiin, toiseen toteutetaan pervoja kitarafantasioita.

ESP Horizon NT -07 -myyty-

+ Loistava kitara
+ Mikit
+ TOM talla pitkästä aikaa

- Ulkonäkö hieman tylsä
- Hardwaren kulahtanut väri

Vaihtokaupan tuloksena päädyin vihollisen leiriin. Kitara oli kuitenkin positiivinen yllätys. Tallan BKP:n Nailbomb toimii, alkuun epäilin että voiko tällä edes kasarirässiä soittaa. Voi. Helposti.

Jackson Fusion Pro -90 -myyty-

+ Väri
+ Kaula

- Parit osat puuttuu vielä...

Tämä on siis se viimeisin projektikeppi... Sai uuden värin, öljykaulan ja täytin keskimikin paikan, lisäksi tallamikiksi vaihtui Jacksonin 80's tyylinen iso mikki. Väriksi tuli härski kasarikeltainen. Tämä kitara lunasti samantien lempparikitaran paikan. Vireeksi tuli näin alkuun D# (koska Stryper, Ynkkä ja Slayer) ja kielisettinä toimii 11-56. Sopivan jämäkkä tatsi. Ja kuriositeettina mainittakoon että vaikka talla on recessed, niin kitarassa on kuitenkin kaulakulmaa aikalailla, tallan pohjalevyn alareuna on kutakuinkin tasoissa kitaran kannen kanssa. Toimii saatana.

Amfisound Routa King -11 -myyty-

Olipa kerran kevät 2010... Pieni munkero oli iskenyt silmänsä JGP:n foorumilla näkemäänsä valkoiseen Jacksonin KV:hen 80-luvun lopulta, oli 24 jumbonauhaa, non-recessed floikkaa ja ties mitä muuta herkkua... Tämä oli totisesti sellainen kitara joka oli saatava! Kesätöiden varmistuttua kitaran omistajalta ujosti kyseltiinkiin että josko keppi vaihtaisi omistajaa... Vastaus oli kyllä ja kitarasta tulikin pian myynti-ilmoitus. Muuten hyvä mutta sankarimme oli vasta varmistanut kesätyöpaikkansa ja toistaiseksi varaton. Kitara jäi siis saamatta ja lienee selvää että meinasi oikeen vituttaa. Tästä katkeroituneena alkoi munkero kehitellä ideaa omaan customiin... Kyllä se KV 24:llä ISOLLA nauhalla pitää saada, hinnalla millä hyvänsä ja mielellään äärettömästi siistimpänä kuin tuo saamatta jäänyt Jacksonin KV.

Kesäkuun alkupuolella lähestyin Amfisoundia hintakyselyllä. Vastaus oli hyvin lähellä sitä mitä odotinkin ja tilaushan oli pakko laittaa sisään... Kävin peräti Amfisoundin pajallakin kesällä.

Speksit olivat seuraavanlaiset:

Amfisound Routa KING CUSTOM
Routa KING body shape
Routa head
25,5" scale
Neck-Thru construction
3-5 piece hard rock maple neck (oiled)
Alder body
Ebony fingerboard
12-16 compound radius
43mm nut width R3
24 jumbo Stainless Steel frets
Black side dots
Sharkfin inlays MOP
White bindings: head, neck
1 humbucker (bridge) BKB Painkiller
Volume
Black hardware
Non- rececced OFR + string lock (NO STRING GUIDE, bigger headstock angle)
Hipshot tuners (18:1 gear ratio)
Original Amfisound NON SLIP potentiometer knob
Strat type jack (upper wing)
Schaller straplocks
2-way adjustable trussrod
Red high gloss finish with black bewels

Speksit ovat jonkinasteinen sekoitus usemmasta aikoinaan himottaneesta kitarasta + osa omaa RR2426 rhoadsiani. Kaulaprofiili kopioitiin rhoadsista, väriin vaikutti vahvasti eräs Jacksonin roundhorn V, vaikutteita riittää...

Pikakelausta helmikuuhun 2011, tarkemmin keskiviikkoon 2.2.2011 noin kello 11. Oli vapaapäivä, eli tapojeni mukaan olin viettänyt edellisen illan muusikoiden.netissä ja heräsin myöhään. Ensitöikseni kurottelin puhelimeni pöydältä ja tarkistin sillä sähköpostini... Ja siellähän odotti mielyttävä yllätys, kitara oli luovutettu matkahuollon kuljetettavaksi tiistaina iltapäivällä. Unenpöpperössä laskin 1+1 ja totesin että vittu, sehän on tänään haettavissa. Ei siinä muutakun sängystä ylös ja koneelle matkahuollon sivuille apinan raivolla hakkaamaan päivitystä. Taisi olla elämäni pisimmät 2 tuntia... 13:10 kitara saapui määräpaikalle.

Kitara haettiin ja pahvit purettiin laukun päältä... Saattoi kädet "hieman" täristä laukkua avatessa. Mutta turhaan, sisältö oli juuri sitä mitä pitikin. Speksit oikein ja työn jälki täydellistä... :) Yleensä kitaran saapuessa on jotain mitä haluan tehdä kitaran säädöille heti, mutta ei tällä kertaa. Soitettavuus äärettömästi parempi mitä voi toivoa, plays like butter jos lontoon slangi sallitaan.

Ihan nappiin kaikki ei kuitenkaan mennyt. Bare Knuckle Pickupsilla oli jonkinlaisia toimitusongelmia ja päädyinkin lähettämään oman mikin Amfisoundille... BKP tulee sitten perästä.

Nyt 2 viikkoa myöhemmin voinen listata plussat ja miinukset...

+Kaikki, duhh...

- Volumepotikan nuppi, pidän enemmän perinteisestä uritetusta, jäykän potikan kanssa ei sileä nuppi anna tarpeeksi palautetta potikan pyörimisestä
(- Hinta, suhteellista)

ESP Roope RS -08 -myyty-

+Muoto
+Mikitys

-Recessed talla

Latvalan signaturekeppi, muoto ihan ässä, samoin kaulaprofiili. Ja satiinilakatun kaulan ansiosta ei läheskään niin muovisen tuntuinen kuin muut ESP:t. Non-recessed tallalla tämä olisi ollut pitopeli.

Jackson Dinky -87 -myyty-

+Mikitys

-JT-6 talla & satula

Ihan perusjees, kaulamikki soundasi ihan stratolta!

LTD DV8-R -04 -myyty-

+Toimii

-Väri
(-Vain LTD)

Loistava perushevikeppi. Jäykkä talla ja duncanin mikit toimi, viimeistely riittävän hyvä, soitettavuus huippuluokkaa ja kattauksen kruunaa lukkoviritimet. Niin hyvässä kuin pahassakin vähän perustylsä, musta kun oli, valkoisenahan tämä olisi paljon komeampi...

Charvel Fusion IV -89 -myyty-

+Toimii
+Komeasti kellastunut

-Ruma ku perse

Taas basso... Tuli ihan heräteostoksena torilta 5 minuutin harkinnalla. Hiukan hakattu, vissiin tiputettu jossain vaiheessa, mutta kaikki toimii ja nauhat hyvässä kunnossa. Pidän jopa enemmän kuin vanhasta 3B:stä.

Merkitön Star projekti

+Ruma
+Härski
+Ruma

-Ruma
-Härski

Pelkällä tallamikillä varustettu kasaristar dr partsin tele-kaulalla, body jonkinnäköstä vaneria. Maalasin uusiks ihan pitkin vittuja ja päädyin päälystämään jesarilla. Katotaan enskesänä uudestaan.

Jackson Soloist Pro -90 -myyty-

+Nätti
+Orkkis
+Nätti

-Onhan se kieltämättä recessed...

Valkoinen, orkkis, mint. Eeppistä.

Wolf Explorer -myyty-

+Halpa
+Hintasekseen hyvä

-Viimeistelyssä aikalailla sanomista

Menihän se kimpparitsaneitsyyskin vihdoin. Valkoinen explo joka olis tarkotus modata Hetfield-henkiseks, katsotaan mitä tuleman pitää... Parin päivän testeillä ihan ok soitettava ja sointikin yllätti - sehän kuulostaa ihan sähkökitaralta!

Ibanez RG2550Z GW -08 -myyty-

+Ihan ok
+Kaula varauksella, onhan se silti ohut...

-Ihan ok

Valkonen RG. Mitäpä siihen lisäämään. Varsin oiva peli. Kaula olevinaan vähän kivempi kun muissa mulla pyörähtäneissä Iboissa.

Harley Benton MS JR. III BK

Eli suomeks tämä: http://www.thomann.de/fi/harley_benton_ms_jr.htm Ja mikskö mulla tuollanen? Tuli hankinttua pomon pyynnöstä lahjaksi lapsenlapselleen. Yllätyksekseni ritsa oli täysin toimiva suoraan paketista. Säädöt oli kyllä ihan pitkin vittuja ja kitaran kannessa oli muutama naarmu ilmeisesti kielten asennuksesta... Illan mittaan tästä kuitenkin muodostui aivan HELVETIN tykki peli. Ei oo kitaransoitto ollu miesmuistiin yhtä hauskaa. :) Viidelläkympillä ihan pakkohankinta. Tuli ihan se vanha vitsi mieleen: mitä yhteistä on pienoisrautatiellä ja tisseillä... Heh juum...

+Hinta
+Laatu
+Hauskaa vanhemmillekin

ESP M-II Deluxe -92 -myyty-

+Mikitys
+Väri

-"vain" ruusupuuotelauta

Pientä projektintynkää tiedossa mahdollisesti joskus, mm. öljykaula ja mikkien uusiminen on pyörähtänyt mielessä...

Jackson PCS Exotic Dinky -94 -myyty-

+Soundi
+Mikit

-Ei käsiviistettä

Niin epä-Jackson kun Jackson voi olla... Eksoottiset puut taitaa tuoda oman lisänsä tämän soundiin, silkkaa hunajaa. :)

Ibanez RG550RFR -07 -myyty-

+Väri
+Vaahtera

-OHUT kaula

Ei isommin yllättänyt mihinkään suuntaan. Kiva pelihän se ja sopivan kasari.

Ibanez RG550DY -91

+Mojo
+Vaahteraotelauta

-Mojo

Rakkaudella relikoitu ja pleksin alta kevennysporattu. Mutta olihan se halpakin...

Jatkoa seuraa...

Kirjoittanut munkero 28.01.2009

            1636×1087  -  670 kt.

1281×1775  -  539 kt.

1536×1152  -  389 kt.


Arvostelu

3,13,13,13,13,1    (34 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

pirttari: Aika kivoja keppejä. :-) Voisit ryhmitellä eri otsikoiden alle ne mitä sulla on nyt ja mitä oot myynyt, helpottaisi lukemista. Ai Junior "ihan jees"? Jos haluut päästä sen alkuperäisosista (tai koko kepistä) eroon, niin mulle vaan viestiä!
Distracter: Eks tienny et laihoteinejä kiinnostaa vaan EEÄSPEE ÄLEXI 69 6000-sarjalaiset, pinkit keihäät. Ne ollu syntynykää ku mies veti jacksonilla. 8)
cross: "- Mikit (EMG aktiivit)"
cross: äh, ei osannut "nuolimerkkiä", mutta lisää tuohonkin että mielipidejuttuja, omaan saundiini en edes vilkaise muita kuin EMG:n mikkejä =)
cross: Noh okei, Duncanin Invader on about parhautta =D
manitou-: osta multa lisäys jaskaperheeseesi! :) http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=321622
Echelon-IV: fuck jätkällä on siistejä keppejä! :D
cross: Kitaraa kuuluu soittaa seisten! :D
zuppermuhle: Jos et totu tuohon King V:hen niin voit antaa sen minulle
Tex Pecone: Metallileluja. No respectah.
FrozenMelody: Noniin , nyt on fuusionilla väri pinnassa! Hyvä hyvä!
Decadetroll: Voe pojat, sulla on ollu mun entinen rg440.. Ite maalailin törkiän keltaseksi ja pistin sen paavo pesusienen siihen kanteen.. Voih, ku joskus sais takasi sen vielä. Ikävä on kova, kun menin tyhmyyksissäni sen aikoinaan vaihtamaan. :(
munkero: Se oli kyllä kertakaikkisen hassu keppi. :D Ja osasyyllinen siihen että viimesestä projektikepistä tuli keltainen... :)
Decadetroll: Heh. Jospa se innoittaisi nykyistäkin omistajaa tutustumaan noitten pirteitten värien maailmaan ;D
jelma: RR2426 -myyty-
munkero: Hiljaa siellä!
Gabe: Kiva artikkeli :) Miksi Routan myit pois?
munkero: Syyhän oli se perinteinen: teki mieli kaikkea muuta
teukka: Hyi sua.
munkero: No mutta hei mulla on sentään taas jackson!
SininenIII: Suht kovan luokan runkkari oot :)
munkero: Yleensähän kitaraharrastuksesta aiheutuva lätinä tulee plektran osuessa kieliin, mutta mulla taas... No heh juum...
vesinorsu: charvel 6 on hyvä tikku. Itellä on -88.
munkero: RR2426 epämyyty

Yhteensä 24 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti