Muusikoiden.net
28.03.2017
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

15.03.2008: Dean Vendetta 4.0 Tiger Eye


Pitkällisen jahkailun jälkeen tulin alkuvuodesta siihen tulokseen, että kulahtanut strato-kopioni oli viimein kypsä seinäkoristeeksi, ja että uuden kapulan hankkiminen oli väistämättä edessä. Lähdin hakemaan perinteiseen heviin taipuvaa, silmälle mieluísta ja hinta-laatu-suhteeltaan mahdollisimman edukasta peliä, jonka kanssa ei tarvitsisi tehdä kompromisseja soittomukavuuden suhteen (ei siis mitään tölkinavaajia minulle). Viimeisen syyn tähden hylkäsin ajatukset Ibanezin V-blade:stä.
Kauan punnittuani LTD:n ja Ibanezin väliltä törmäsin eräällä sivustolla mielestäni hyvin kauniiseen soittimeen. Kyseessä oli Deanin tiikerinsilmäinen verikosto, jonka pikkuveljeä (halvempaa mallia) olin sattumalta tyypitellyt reilua vuotta aikaisemmin. Aikani harkittuani ja punnittuani totesin, että edellytykseni hankkia tämä kaunotar Suomesta ovat aika huonot. Päädyin siis siihen ratkaisuun, jonka tiedän huonoksi, ja jota en suosittele kenellekään: tilasin sen sikana säkissä sakemanneilta. Yhdentoista päivän ja lievän vatsahaavan jälkeen sain iltapäivällä kuulla, että paketti oli saapunut samana aamuna.
Kotona sain ilokseni todeta, että kaikki oli kunnossa ja soitin hyvin pakattuna, mutta yllätyksiltä en siltikään välttynyt. Kitaran inlayt eivät nimittäin olleet alkuunkaan sellaiset kuin kitarassa, jonka olin tilannut. Liikkeen tuotekuvassa koko otelautaa pitkin kulki piikkilankakuviointi, mutta saapuneessa yksilössä inlayt olivat kitaran nimellekin uskollisesti "tiger eyet", kuten kuvasta ehkä näkyy. Olin todella riemuissani tästä käänteestä, sillä piikkilanka oli oikeastaan ainut piirre tilaamassani kitarassa, josta en etukäteen pitänyt.

Viimeistely ja ulkonäkö:
Kun viimein lopetin huutamasta kuin pieni tyttö, aloin havaita, että kitaran viimeistely oli hoidettu korealaiseksi peliksi erittäin mallikkaasti. Itseasiassa en meinannut löytää siitä mitään vikaa, lukuunottamatta minimaalista kulumaa bindingissa. Nauhat olivat täysin kunnossa, eikä mikään heilunut. Kumma kyllä actionikin oli melko hyvin säädetty (ehkä hieman liian matalaksi) ja D'addariot olivat vain piirun verran pois vireestä - kuka lie säätänyt.
Omasta mielestäni Tiger Eye Vendetta on realististisen hintahaitarin kitaroista (ei Giger tai Horizon) komein, minkä olen ikinä nähnyt, aina kiisteltyä Vendetta-lapaa myöten. Inlayt ovat silkkaa silmäkarkkia (pun intended), eikä loimuvaahterakannen säihkeestä saa kuin aavistuksen valokuvien lävitse. Ja kromi-humpparit senkun auringossa kiiltää, hum hum.

Tuntuma:
Mahonkirunkoisena soittimena Vendetta painaa tietysti enemmän kuin vaneri-stratoni, mutta mikään selänmurtaja se ei silti ole, eikä kaula sukella nylon-hihnallakaan, kun silmä välttää. Kaulan muotoa voisi kuvailla keskileveäksi D:ksi ja sen paksuus on hyvin keskitasoa, ei mikään tulitikku siis. Lisäksi läpirungon kaularakenteella kahdeskymmenesneljäskään nauha ei vaaranna terveyttä. Actioni oli jo saapuessa vähintäänkin tarpeeksi matala, joten tuntuma on soitettaessa hyvin kevyt. Tune-o-maticin kanssa soittamisen suhteen ollaan vieläkin aika totutteluvaiheessa, mutta se taatusti helpottuu lähiviikkoina. Itse talla on puolestaan jämäkkä, ja itselleni tuli positiivisena yllätyksenä, että virittimet ovat Grover-merkkiset. Potikat ja 3-way switchi ovat simppelin asialliset.

Soundi:
Akustisenakin Vendetalla on lämmin ja suht voimakas lauluääni, mutta vasta sähköillä neckthrun ja kiinteän tallan avustama sustain tulee esille. Roland Cuben läpi soitettuna äänimaailmaa kattaa kelpo cleaneistä aina pikkusärön kautta sirkkelitasolle asti, vaikka soundi tuppaa jokseenkin puuroutumaan kovemmalla gainilla, jos ei huomaa pitää varaansa. Ongelma ei kuitenkaan ole niin suuri, että heti lähtisin uusia mikkejä vaihtamaan. Etenkin tallamikkiin saa tone-potikan ja EQ:n yhteispelillä monenlaista ääntä. Lisäksi mikeistä ei lähde mitään ylimääräisiä ääniä. Toivon voivani nauhoitella jotain tulevaisuudessa.

Ja eipä tämä minua vararikkoonkaan vienyt, sillä hintaa tuli posteineen vajaat 450 euroa.

+Hinta/laatu
+Ulkonäkö
+Yleinen soundi
+Tuntuma ja viimeistely

-Lievä puuroutuminen

Nyt ollaan sitten Dean-miehiä. Get your wings! Yeah!

Kirjoittanut CrowScare 15.03.2008

            800×600  -  124 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

CrowScare: Älkää olko liian ankaria =)
Veri: Oikein hyvä arvostelu! Hienosti kirjoitettu ja tekstiä oli mukava lukea. Ja on komea kitara. :)
Iron Horse: Loistava artikkeli
chrome_cobra92: Loistava artikkeli loistavasta kitarasta!!
atimoc: Mainio artikkeli. Meinasin aikoinaan ostaa tämän, mutta juuri sen piikkilangan takia jäi väliin. Huomattavasti hienompi tää sun uudempi versio.
CrowScare: Se ei kyllä tosiaan houkuttanut. Tilasin tämän heti, kun sitä kauppaan tuli, joten tämä on kai jotain uutta erää. Tuotekuva vaihtui oikeaksi vasta paljon myöhemmin. Ja nyt se maksaakin melkein 70e enemmän. har har
Mysiini: Komea kansi kitaralla ja artikkeli OK. Kitaralla varmaankin hinta/laatusuhde enemmän kuin kohdillaan :-)
CrowScare: Nykyään tämä on Thomanilla 600¤. Inflaationkin huomioon ottaen hinta on noussut aika roimasti.
ZK: Itselläni samanlainen ja kyllä sillä soiteltua tulee vaikka muitakin skepoja löytyy.. diggaan.. hinta/laatu kohdallaan.
FrozenMelody: Varmasti kärkikastia tuon hintaisissa kitaroissa, ja kyllähän tuo on aika yksilöllisen näköinenkin.
ankkiz: Hei, mikä mahtoi olla kitaran hinta ennen inflaatiota?

Yhteensä 11 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti