Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

11.02.2008: Tellus & Tiuha Wäiskissä 09.02.2008


Vittu joo, mussukat! Oottexte mussukoita? Älkää sitte.

Lauantai 09.02.2008 alkoi huonosti, en päässyt omin avuin sängystä ylös. Selkäni oli jostain syystä ottanut yöllä siipeensä ja ärtynyt pahimoilleen. Vitutti tanakasti. Meinaan tiedossa oli tai olisi ollut kiireinen päivä, muuttoa ja miksausta. Eka keikka eli Ujo-Martin muuttoapuna hääriminen oli pakko perua, sen verran kumarassa olin ja istumaan ei pystynyt lainkaan. Makoilin ja söin liköörikonvehteja. Mikään ei tuntunut auttavan. Oli pakko laittaa illan sankarille elikkästen Paukku-Harrille textaria, että en luultavasti pääsisikään miksaamaan hänen omaksi kunniakseen järjestämille 30 v. synttäripilekekkereille, joissa esiintyisivät Tellus, HC All Stars Band sekä Tiuha-nimiset tuntemattomuudesta ponnahtavat stadilaisyhtyeet. Harrilta tuli niin pahaa polvienmurskausnoottia ja itkun sekaista tuherrusta takaisin koko päivän, että päätin korjata selkävaivani ja raahautua kaikesta huolimatta paikalle. Luvattu mikä luvattu. Mikä on helvetin hyvä kipulääke muuten? Tiijättekö? No, se on tämä viina. Jos se ei auta, niin on todella sairas. Kietaisin nassuuni kohtuullisen määrän Koskisenantin korvalääkettä, niin johan selkä nuortui.
Pääsin juhlapaikalla Wäiskiin klo 18.30. Bileet alkaisivat klo 19.00. Ei paha.

Wäiski on Helsingin Hakaniemen rannassa (tällä hetkellä) majaansa pitävä 4-kerroksinen ravintolalaiva, jossa on usein (?) bileitä ja keikkoja. Kellarissa on kuttilotyylinen disco, jossa olen vuosia sitten itse ollut jollain soittokeikalla. Sisääntulokerros on pääasiassa ruokailuun varattu. Yläkerta on paikan isoin mesta ja sinne Harrikin oli raahannut isot lainaPA-kamat:
- 4 kpl 15+pilli kulmamonitoria
- pääkaappeina Nexon 15+torvi yläpäät ja 1x18 alapäät
- 2 vahvistinräkkiä (voimavirtaa, beibi)
- monitorimikserinä Allen&Heathin 16-kanavainen
- päämikserinä 24+4+8-kanavainen Midas Venice (tjsp.) + iso efektiräkki
Kivat pikkukamat vai mitä? 8-)

Ilmeni, että kamat oli lainassa Jore Marjaranta-nimiseltä humppamuusikolta (tai pändiltään).
Onneksi kaikki staagit ja piuhat oli pydessä, kun jo saavuin paikalle. En olisi mitään saanut tehtyäkään. Tai ei ehkä niin onneksi, sillä en tajunnut jätkien vetämistä piuhareiteistä yhtään mitään. No, näillä mentäisiin. Sain Telluksen tehdessä loppusoundtsekkiään PA-kamoista jotain kihinää ulos. Vetäydyin levolle yläkerran yläpuoliseen takahuoneeseen.

Tellus:
- laulaja: lettu-Tellu
- sähköviulisti ja taustalaulaja: Sävis-Anna
- kitaristi: kalju-Ossi (Tele + Fenderin Super Sonic-combo)
- 2. kitaristi ja taustalaulaja: leka-Antti (Strato)
- basisti: Söpö-Samu (Warwick + Markbassin 2x10-combo)
- kiipparisti: hippi-Mikko (Nord Electro + Alesis-syna)
- rumpali: vasuri-Jalmari

Aloitti noin klo 21.25. Pändi soittaa eräänlaista soulpoppia, tai vitunko takia minä lokeroisin sitä. Musaa. Tellun omia biisejä. Ihan kiva. Pändillä on hyvä balanssi ja ilmava saundi. Soolokitaristi Ossi on ässävetäjä. Vitun kova. Mulla oli melko helppo työ saada bändin osaset mukavasti paikoilleen kuulokuvassa. Korostin välillä kiippareita, viulua ja kitaraa. Rummut tulivat laulumikeistä niin hyvin läpi, että laitoin rumpumikit lähes nolliin. Hieman bassarimikkiä jätin auki. Keikan jälkeen huomasin, että monitorit olivat olleet kiinni. Hienoa! Pändi veti silti ilman mokia. Tarkennan vielä, että mäh en hoitanut niitä monitoreja, vaan monitorimiksaaja. Kuka?

Roudaustauko. Seuraava pändi oli juhlakalu Harrin joku vanha viritys nuoruusvuosilta, HC All Stars tai jotain sinnepäin. Soittivat covereita. Laulajat vaihtuivat lennosta. Päävokalisti lauloi laulunsanat paperilla kädessä, jota paheksun tässä ja nyt julkisesti: hyi vittu! Opetelkaa ne vokaalit saatana tai laulakaa siansaksaa tai piilottakaa ne lunttilaput edes monitorin päälle tai jotain. Perkele!
Harri intoutui setin aikana paiskomaan Jamaha-ritsaskebaansa, joka menikin ihan pillun päreiksi. Sen ois voinut vielä sytyttää tuleenkin…
Hahaa! Muistinkin laulaneeni taustoja HC-pändin 1. biisiin (Siekkarien "Peltirumpu") kioskin takaa löytämääni talkback-mikkiin.

Tiuha:
- laulaja-kitaristi: Jarza (Epin Lespa, jossa 1 takamikki, putkietunen + trankkupääte + 2x12 kaappi)
- basisti-taustalaulaja: Tumppi (joku Iban 4-kielinen heviritsa)
- kitaristi-taustalaulaja: Nico (ESP-”Lespa”, Engl-nuppi + 2x12 kaappi)
- rumpali: Tapsa (10,12,14,20 setti, Staggin pellit *tirsk*)

En enää muista monelta aloittivat. Olin kännissä. Tiuhan biisit lienevät laulaja Jarzan kynästä kotoisin. Musa on YUP-tyylistä punkprogea. Munsta. Pojat vetivät itse asiassa melko hyvin, vaikka kyseessä oli vasta se eka (1) keikka. Pojilla on hyvä lavapreesens ja eleet/ilmeet. Jarzan välispiikit olivat sopivan nasevan hölmön tuoreita. Aikaansaatu ns. imu pysyi yllä koko keikan ajan.
Jarza laulaa välillä karjuen ja välillä taas ei. Mulla oli suuria vaikeuksia saada päälaulua kuulumaan möykän läpi kunnolla. Joko Jarza ei karju tarpeeksi kovaa tai sen laulusaundi tai -taajuus on sellainen, että jollotus menee kitaroiden kanssa samalle taajuudelle. Ai niin, löysin vasta Tiuhan loppusetin aikana efektiräkkien kaiut käyttöön. Oon vittu nero.
2 vikan biisin aikana muhun iski piru ja päätin kokeilla hyvien PA-kamojen tehoa. Väänsin masterin melko hel-ve-tin kovalle. Nexot on kyl parhaat.

Tiuhan lopetettua kuulin pahaenteisen sanan: jamit! Jätin mikserin päälle ja nostin äkkiä kytkintä. Viuh! Matkalla taksiasemalle törmäsin yhteen hippi-Samuliin, joka oli napannut ko. bileistä ittelleen jonkun hemaisevan blondimisukan. Mä luulen, et ne meni tekee jotain.

Himassa rakas hellasäröni oli tehnyt tai jättänyt mulle hieman yöhiukopalaa: parmesan-risottoa ja kananrintaa kermassa. Nam! Söin kaiken ja nukahdin oitis sohvalle korvat soiden. Taisin tilata.

Kirjoittanut hemmo 11.02.2008

            800×600  -  83 kt.


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (19 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Jaristoteles: Kukkuu saatana. Kuvia, videota sekä ääntä tulette näkemään ja kuulemaan jossain vaiheessa osoitteessa www.tiuha.com
kid ego: Kuveja näkyy Jaristotelefoonin mainitsemassa osoitteessa. Kiitos hyvästä artikkelista, Hemmo!
hollmi-5: Kunnon laittoa.
Jamppa2: Hemmo se osaa laitaa eestä ja takaa.

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti