Muusikoiden.net
22.02.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.03.2009: Kamalista kamalin


Jaahas, tällä hetkellä löytyy tällaista rompetta:

Kitarat

Ran custom 7-kiel. Invader

Kitaraan tulee mahonkirunko sekä kaula tasapainottamaan V-mallista runkoa, kun tykkään mahongin syvästä soinnista. Tallamikiksi valitsin Lundgrenin M7:n ja kaulaan Lundgrenin Smooth Operatorin.

Kun keppi saapuu niin kirjoitan lisää.

E:Keppi saapui, siis kirjoitan lisää.

Vehje on siis 27" skaalainen 7-kielinen. Viimeistely on ensiluokkainen, keppi tuntuu todella jykevältä käteen.

Itse soundi on todella puhdas ja erotteleva äärimmäisilläkin gain-asetuksilla. Soittotuntuma on miellyttävä, hiukan ehkä vaati totuttelua että osasi sopeutua tuohon pitkään skaalaan.

Ran oli tehnyt muutamia muutoksia specseihin joilla sen tilasin (minulta mitään kysymättä), onneksi tosin olisin ne itsekin tehnyt jos asiasta olisi vaivauduttu mainitsemaan. (Hardware musta eikä musta kromi kuten tilasin).

Agile Intrepid 8-kielinen

http://muusikoiden.net/artikkelit/artikkeli.php?id=1394

Schecter C7 Blackjack

Mahonkirunko, vaahterakaula. Itse olen todella tyytyväinen keppiin, hintalaatusuhde todellakin kohdallaan. (Setupista ei tarvinnut korjata mitään kitaran saavuttua postissa).Kaula on paksuhko, mikä sopii minulle. Tallamikiksi vaihdoin SD:n Customin kun JB:n nasaalisuus kävi korviin. Yleensä ottaen mukavan paksu mutta selkeä sointi ja sustainia löytyy todella paljon.

Vahvistimet

Framus Cobra

Aikaisemmin kirjoittamastani artikkelista copypasteerattu:

Specsit: 100W, kolme kanavaa (clean, crunch ja lead), Electro-Harmonix putket (etuaste 5 X ecc83 pääte 4 X EL-34). Clean-kanavassa bright-kytkin ja särökanavissa notch-kytkin (mid-cut).
2 X master volume, päätteessä basson säätö (deep-nuppi), line out, 4/8/16-ohmivalitsin, rinnankytketty efektilooppi, MIDI-ohjausmahdollisuus. Kanavanvaihtopedaali ei kuulu hintaan. (Tubesoundista tosin sain sen mukaan). Tehdasasetuksena biasit on säädetty liian alas, n. 22mA:iin. Käytin omani Wahvarikellarissa, jossa ne nostettiin johonkin 33mA:in tienoille. Ääni parani tämän seurauksena huomattavasti, ikäänkuin "kasvoi isommaksi". Efektilooppi on suunniteltu räkkiefekteille, joten valtavan pedaaliarsenaalin omistajat joutunevat sijoittamaan ne vaffarin eteen.

Ääni:
Clean-kanava on erittäin kirkas, ei säröydy helposti. Bright-kytkin ei ennen biasin säätöä vaikuttanut lainkaan ja sen jälkeenkin muutos on melko kosmeettinen. IMO todella hyvä.

Crunch-kanavasta löytyy säröä mihin tahansa metalliin riittävästi. Särö on erotteleva, tiukka ja melko kuiva. Notch-kytkintä ei ole pahemmin tullut käytettyä kun en tuon scooppi-soundin ystävä ole. (E: Nyt kun vehje on tullut omistettua jo useamman vuoden, olen notch-kytkimellekin löytänyt käyttöä. Sen kun laittaa päälle ja middlet täysille niin vahvistimen luonne muuttuu modernimmaksi tuonne Englien soundimaailman suuntaan).

Tehdasasetuksilla särössä oli yläpäässä sellainen ärsyttävä sirinä jota ei saanut eq:ta vääntämällä pois. Biasinsäädön ja pääteputkien vaihdon jälkeen "ominaisuutta" ei ole enää ollut. "Marshallmainen".

Lead-kanava on melko erilainen soundimaailmaltaan kuin crunch. Hiukan enemmän kompressoitu, ei niin kuiva. Puuroutuu kompatessa helpommin kuin crunch, mutta leadeihinhan tämä on nimenkin perusteella tarkoitettu, ja soveltuu niihin erinomaisesti. "Mesamainen"

EQ:sta voisi sen sanoa, että tuo deep-kytkin on kyllä loistava keksintö. Sillä saa sellaisen pehmeän alapään joka ei puurouta soundia. Itselläni asetukset ovat yleensä etuasteen basso klo 9 ja pääte klo 15.

Luotettavuus:
Ainoa kritiikin kohde on tuo jalkakytkin. Se hajosi tunnin käytön jälkeen, jolle sain onneksi Tubesoundista uuden. Nykyinen pedaali on toiminut ihan ok.

Yleistä:
Eli jos vähän yleistä kritiikkiä antaa, niin tuo pedaali on kyllä ykkösenä. 1) Se hajoaa helposti. 2) Sen joutuu erikseen ostamaan 3) Se liitetään vahvistimeen kahdella mustalla johdolla joihin ei ole mitenkään merkitty kumpi on kumpi. Jos johdot kytkee väärinpäin, pedaalista vaihdettaessa crunch-kanavalle päälle meneekin lead-kanava jne. Myös tuo alhainen bias ihmetyttää, koska vahvistin kuulostaa huomattavasti paremmalta kuumempana.

Muuten olen ollut erittäin tyytyväinen ostokseen, yleisarvosanaksi voisi antaa tehdasasetuksilla 8-. Biasin säädön ja pääteputkien vaihdon JJ:n E34L:iin jälkeen kuulostaa hyvältä.

Mako MAK2

Tulossa parin viikon sisällä postissa. Dorado-mallin etuaste puhtaalla kanavalla varustettuna. www.makoamplification.com

Ensivaikutelmia: Olen voinut soittaa kyseisellä vehkeellä vain tv-volumella kun äänittelen sillä kerrostalossa. Viikon päästä pääsen luukuttamaan sillä treeniksellä.

Ensin pitää todeta että master volume on todella hyvä, jopa parempi kuin Powerballissa minkä omistin aiemmin. Kuulostaa todella paksulta ja tukevalta jopa hiljaisella äänenvoimakkuudella.

Puhdas kanava pysyy puhtaana eli kevytrosoa on turha odottaa.

Lead-kanava on uskomattoman monipuolinen, varsinkin 7-asentoisen freak-kytkimen ansiosta joka muuttaa keskiäänien ja yläpään painotusta.

Särökanava on paksu, melkein kuin useita kitararaitoja kerralla toistava.

Depth- ja sub-kytkimet tuovat lisää tukevuutta soundiin hiljaisilla äänenvoimakkuuksilla. Henk. koht pidän subin nollassa, sen tuoma alapään määrä menee jo vähän yli.

Edit:

Hiukan kun olen päässyt vehkeellä äänittelemään niin tässä pientä vertailua Cobraan:

Mako kuulostaa huomattavasti pienemmältä ja jotenkin kompaktimmalta nauhalla. En ihan vielä ole onnistunut saamaan sen pehmeää ja "joustavaa" soundia äänitettyä kiitettävästi. Päivitän lisää ääninäytteitä sitä mukaa kuin saan aikaiseksi.

Specsejä:
100W, 2-kan, 5x12ax7 (JJ), 4x6550 (SED =C=, tehdasbias n. 51mA), depth, sub, hi/low-kytkin, parallel loop

http://www.makoamplification.com/mak2.html

Cobra-kaapista: 4X12 Celestion Vintage 25 Greenback-elementit, 100W tehonkesto, 8 ohmia mono, 2X16 ohmia stereo.

E: Kaapista hiukan lisäjuttua. Kaappi on ehdottomasti kirkkaampi kuin V30:llä varustetut kaapit. (Siinä on greenbackit). Kaapissa on todella tiukka yleissointi, (alapää ei puuroudu millään) ei kuitenkaan liikaa, että cleanit soivat ilmavasti.

E2: Kaappi vaihtui VHT:n Fatbottomiin, joka on kirkkaampi ja tiukempi soinniltaan. Dynamiikkaa tuli myös läjäpäin lisää.


Putkia on tullut hiukan vaihdeltua, TAD:n (Ruby) EL34BSTR:t vaihdatin päätteeseen ja soundi muuttui hiukan aggressiivisemmaksi kuin JJ:llä. Ehkä hiukan kirkkaammaksi myös.

Etusiksi olen vaihtanut NOS Mullardit V1&V5:n ja Tung-sol reissuet slotteihin V2&3. Efektilooppia hoitaa EH. Mullardit tekivät vahvistimesta paljon avoimemman kuuloisen ja Tung-solit ovat todella aggressiisisen kuuloiset. Kokeilin myös Shuguangin 12ax7B:tä V2&3:ssa, jotka toivat vahvistimeen paljon "marshallmaisuutta", mutta myös ärsyttävää yläpääkihinää, joten tung-solit saivat jäädä.

Kaapit

Kirjoittanut nakedzen 18.12.2007


Arvostelu

3,73,73,73,73,7    (7 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Iron Horse: Pöllit sitten Kiveltä nimen.
Painajaismainen: Eikös Kivellä ollut "Kamalista kamalin kamalista: Kiven hiomo"? :)
Iron Horse: Nojoo, mutta tajuat varmaan, mitä tarkoitan.
nakedzen: Jaa, tuo kamalista kamalin onollut mulla omalla sivulla jo 4 vuotta.
tiiliskivi: tjaah, melkoisen vakuuttavan oloinen setti. tykkään itse paljon juuri 6505:sta ja framuksesta.
i.ak: Omassa MAK2:ssa on kyllä SED =C= 6550 -putkilot. Vaihdoitko kenties omaasi Sovtekit? Vahvistin on kyllä itse 'isä ja poika' samoissa kuorissa.
nakedzen: Jees, oli päässyt painovirhe. Korjasin.

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti