Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.01.2008: Rocksterin Tour Customit + Supersensitiv...


Setin vaihduttua pitänee tännekin kirjoittaa artikkeli uusista Yamaha Tour Customeista.

Tour Custom -setti

Setti on siis vaahteraa ja Brown Sunburst värillä. Kokoonpano setillä tällä hetkellä seuraava: BD 22x17", TT 12x9", FT 14x14", FT 16x16". Hankinnassa ensi vuonna 10x8" tomi, sekä toinen basari.

Heti ensikosketuksella setti soi mainiosti. Tehdaskalvoilla tomit soivat pitkään ja komeasti ja soundi on hyvin lämmin ja vaahteramaiseen tapaan melko pyöreä. Viisteet setissä ovat 60 astetta, joka tekee soundista hyvin lämpimän ja mielyttävän. Basari oli tehdasasenteisella kalvolla täysin lussakka, mutta sen vaihtamalla sekin heräsi mukavasti eloon.

Ensimmäinen kosketus settiin oli suoraan studiossa, eli en edes ehtinyt soittaa settiä auki ennen ensimmäistä äänitystä, mutta hienosti pöntöt hoitivat hommansa ja kuulostivat erittäin hyvältä ja vieläpä ihan tehdaskalvoilla.

Setti on erittäin helppo virittää. Homma toimii kalvojen kuin kalvojen kanssa niin, että käsin voi ruuvailla ruuvit kireälle ja sen jälkeen avaimella pyöräyttää puoli kierrosta kutakin ruuvia ja se on siinä. Virveli luonnollisesti vaatii hivenen lisää hieromista.

Rauta setissä on hyvää ja tukevaa ja viimeistely on Yamahamaiseen tapaan aivan loistavaa. Viisteet ovat täydelliset ja lakkaus kuin lasia. Ainoa pieni ihmetyksen kohde on lattiatomien jalkojen säätö viritysavaimella.

Setti on ehdottomasti hinta-laatu suhteeltaan paras mihin olen itse törmännyt. Ja sopii kalvojen vaihdolla erilaisiin soitto- ja musiikkityyleihin loistavasti. Itse pidän kovasta atackista ja lyön kovaa, joten Remon Emperorit toimivat loistavasti.

Nykyisellä rumputietämyksellä setti menee kevyesti Premier Genistan tasolle, joten edukkaasti voi saada itselleen laatua.


+ Soundi
+ Virittämisen helppous
+ Viimeistely on loistavaa
+ Upea finish
+ Suhteellisen kevyt roudata
+ Alle tonnin setin loistava virveli
+ Markkinoiden parhaita settejä hinta-laatu suhteeltaan

- Lattiatomien jalkojen säätö rumpuavaimella
- Virvelin vire ei pysy kovaa hakattaessa (Tosin ei pysy muissakaan virveleissä)


Ludwig Supraphonic Supersensitive 14x6,5"

Klassikkovirveli vuodelta 1979. Blue/olive -badgella varustettu peli. Ostin kyseisen virvelin eräästä Saksalaisesta studiosta, missä se on toiminut työhevosena vuoteen 2007 asti. Nimenomaisella virvelillä on soitettu mm. David Bowien levyllä.

Virveli oli sen saadessani melko likaisessa kunnossa, mutta putsattuani sen huolella alta paljastui varsinainen kaunotar. Näissä virveleissä usein esiintyvää pittingiä ei juuri ollut, vaan virveli oli hyvin siistissä kunnossa.

Koneisto on mallia Supersensitive ja säätömahdollisuuksia on jopa liiaksi asti. Koneisto toimii moitteettomasti ja kevyesti. Hyvin pienellä säätämisellä saa maton reagoimaan joko paljon tai vähän.

Virveli on hyvin helppo virittää ja se toimii monella vireellä. Soundi on taattua Ludwig-laatua. Kyseessä on ehdottomasti paras virveli, jolla olen soittanut. Soundi on metalliseksi virveliksi melko pehmeä, mutta ääntä löytyy tarvittaessa.

Virveli on siitä mahtava, että ei mene kovaa lyödessäkään tukkoon. Ja reagoi pienimpäänkin iskuun. Mahtava peli kertakaikkiaan. Paras virveli, jolla olen koskaan soittanut. Ei tätä virveliä turhaan sanota maailman parhaaksi.

Eräs pieni miinus virvelissä on vireen putoaminen kantti-iskun kohdalta, mutta sekin vaiva on nyt poistettu, kun ostin viritysruuveihin mutterit, joilla ne kiristetään lugin kohdalle. Näin ruuvi ei pääse pyörimään ja vire pysyy mainiosti.

+ Soundi
+ Virittämisen helppous
+ Toimii vireellä kuin vireellä
+ Kaunis kuin karkki
+ Säätömahdollisuudet
+ Herkkyys
+ Monipuolisuus
+ Soundi
+ Soundi

- Säätömahdollisuuksia on liikaa :)

Kirjoittanut Rockster 09.12.2007

            450×600  -  44 kt.


Arvostelu

4,14,14,14,14,1    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

polytoximaniac: Koskas tulee Oak Customeista höpinää?
steyr: ei sillä niitäkään enää ole ;) vaikka taisikin olla vanhemmanpuoleinen kommentti..
triaxis: Ludwig Super Sensitive virvelistä oikein hyvin kuvailtu selitys.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti