Muusikoiden.net
13.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

25.09.2007: Ibanez ARC-300


Eli LTD Viperin deluxella on tullut aikani soiteltua, vahvistimena on viimeaikoina ollut Cube30x. Aiemmassa "Kevyempää keppiä ostamassa" -ketjussa pyydettiin tarkempaa analyysia tästä kakkoskitaraksi hankkimastani Ibanez ARC300:sta (Made in China) ja kerron nyt näkemykseni.

http://www.ibanez.co.jp/products/eg_page.php?AREA_ID=3&PAGE_ID=525&COLOR=CL01

Kitaran ulkonäkö oli heti ensisilmäyksellä omaan silmään aivan mahtava. LP-mallinen muoto, hienon otelautamerkit, mukava "dark violin" kuviointi kitarassa.

Nupit löytyy volumet kaula- ja tallamikille sekä yhteinen tone, läpikuultavan kullan väriset ja mukavan pehmeästi pyörimät, nupeissä myös numerot 1-10, joten näkee helposti missä asennossa nupit ovat.

Runko on hieman LP:tä ohuempi ja kevyempi, sopii allekirjoittaneen syliin kuin C-kupeilla varustettu punapää hoitsuasussa. Kaula on liimattu, ja toisin kuin testaamassani Epipuhelimen Les Paulissa, kaulaliitos on mukavan pieni ja pystyin soittamaan vaivatta ylänauhoiltakin. Hihnan kanssa soittaessa hakeutuu aika lailla vaaka-asentoon, onko se hyvä vai huono asia, riippuu soittajasta (ja toki hihnasta)

Fretit ovat medium-kokoiset, mielestäni hyvin viimeistellyt. Hieman häiritsi vibrassa ja bendissä kielen rahina otelautaan, mutta olenkin tottunut soittamaan XJ-freteillä. Näillä freteillä on mukavan pehmeä soittotuntuma ilman turhaa räminää ja kolinaa.

Talla on uusi tuttavuus minulle, ( http://www.ibanez.co.jp/products/images/eg_popup/62.jpg ). Ainakin muutaman päivän runttauksen ja kielten vaihdon 10-settiin jälkeen hienovireet ovat kohdillaan ja sustaini on samaa tasoa viperin kanssa (kun ruuvaa säröt suunnilleen samalle tasolle). Virittimet vaikuttavat toimivan hyvin, verrattuna (taas kerran) vanhaan viperiini, huomattavasti pehmeämmin pyörivät.

Erilaisia mikkiasentoja ja -säätöjä testailin ja lyhyesti voisin sanoa, että irtoaa sekä kirkkaat cleanit, että gibbonmaiset tummat ja pehmeät cleanit ja myös hieman siltä väliltä. Dynamiikka tuntuu upealta kun vertaan viperin emg:n aktiivimikkeihin. Säröt irtoaa Cuben kanssa tosi hyvin kevyestä rososta rectifier-mallinnuksella paukutettavaan Megadeathiin. Tosin jos haluan Bodomia / Staminaa / Panteraa soitella, otan todennäköisesti viperin käteen.

Miinuksena sanottakoon muutamia viimeistelyseikkoja, esim. kaulaliitoksessa maalaus mennyt hieman ohi alapuolelta ja satula näyttää siltä, kuin siinä olisi muutama lyijykynätahra.

Loppukaneettina tähän hintaan (390 euroa ja sisältää lattiatelineen, vrt. t-kaupan hinta 400 pelkkä kitara), todella mahtava laitos ja jos aloittelevalla kitaristilla on budjetti sopiva, voin suositella lämpimästi.

+ Hinta
+ Ulkonäkö
+ Laaja soundiskaala

- Viimeistely

Kirjoittanut skellu 25.09.2007

            400×142  -  9 kt.


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (13 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

jokkari: Komppia tälle. Itsellä ARC-100 eli halvempi painos, ainoastaan puissa pientä eroa. Aivan mahtava, erityisesti mikit ovat loistavat tuon hintaiseen vehkeeseen. Viimeistelykin minulla OK. Suosittelen, käy vaativammallekin.

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti