Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

29.06.2007: Tuska Open Air 2007 perjantai


Oli uhkaavasti luvattu mitä pahinta keliä, joka kyseiseen festariin sopisikin h…vetin hyvin! Kun majoittautuminen sun muut oli suoritettu, olikin aika kulkeutua kohti Kaisaniemeä.

Jonoa oli kerääntynyt n. 50 metriä , kun saavuimme paikalle n. ½ h ennen portin aukaisua. Meidänkin jälkeen tuli vielä toiset mokomat lisää ennen kuin sisäänpääsy sallittiin vähän jälkeen 14. Aikataulussa siis oltiin. Taivas oli harmaa ja muutamia vesipisaroita tippui vielä festarialueellakin, mutta siihen se sitten jäikin.

Päälavalla aloitti 14:45 tanskalainen Hatesphere doom-death-meininkiään, joka jäi aika keskinkertaiseksi. Musiikki ja soitto kuulosti vielä OK:lta, mutta örinä ei vakuuttanut.

Sue Stagella olikin seuraavaksi vuorossa (15:30) Moonsorrow, suomalais-ugrilais-kansallista örinätunnelmointia. Yleisö oli heti alusta asti mukana, välillä huudot kaikuivat ja kennelmerkit heiluivat ilmassa aivan spontaanisti ilman bändin huudattamista. Puolessa välissä sorruttiin liian paljon tunnelmointipuolelle koskettimien maalaillessa vahvaa sointutaustaa, että meinasi ruveta jo nukuttamaankin, mutta onneksi loppupuolella taas päästiin vauhtiin!

Kellon käydessä jo 16:30 päälavalla aloitti brittiläinen Dragonforce. Joskus 2004 ostin bändin levyn Sonic Firestorm aivan nimen ja kannen perusteella odottaen jotain muuta. En silloin kuten en nytkään osaa oikein asennoitua bändin omalaatuiseen musiikkiin. Valtava energia hyökkäsi kuitenkin lavalta ylinopean tykityksen ja tilutusten kanssa. Yleisö ei tuntunut pysyvän mukana bändin nopeudessa ja laulaja ZP Theart ihmettelikin että hei tämä on Tuskan eka päivä ja yleisö aivan nukuksissa! Kitaristit vetivät sellaisella nopeudella komppia ja sooloja että oksat pois. Mielestäni Herman Li on parempi, mutta ei Sam Totman:kaan huonoksi jäänyt. Näytti vaan aika itseironiselta koko touhu. Soolot vedettiin sellaisen virnuilun kera ettei tiennyt pitäsikö ottaa tosissaan. Varsinkin kosketinsoittajan Vadim Pruzhanovin pelleily ja pomppiminen AC/DC:n Angus Young:in kaltainen koulupoikapuku päällä oli vähintäinkin epäilyttävää. Piti olla tuleman jokin aivan kauhean saatanallinen death-tai-joku-sellainen-biisikin, joka osoittautui aivan lällyksi popiksi… No homma vietiin loppuun kuitenkin taas rymistyksellä. (Kuuntelen tätä kirjoittaessa em. levyä eikä se nyt niin huonolta kuulosta…). Laulajalla oli hyvä tapa heitättää roudarilla pari vesipulloa itselleen. Vedet sitten roiskutettiin yleisölle ja pullot perässä. Hyvä näin, kun ilmakin oli alkanut jo lämpenemään.

Maj Karma jäi tsekkaamatta Sue Stagella (17:30). Ei kun suunta kohti Inferno Stagea suurin odotuksin kuuntelemaan ja varsinkin katselemaan hollantilais-suomalais- ja taisi olla myös saksalais-norjalais-yhteistyöbändiä Imperia:a. Alku ei kuitenkaan ollut niin vakuuttavaa kuten olin odottanut. Varsinkin kun laulaja Helena Michaelsen tuli lavalle innostuneena kuin pikkutyttö! Soolot eivät kuuluneet alkuunkaan. Helena osasi kyllä laulaa, mutta käyttäytyminen oli niin epäammattimasta että suoraan sanoen hävetti. Olisi voinut mennä aivan hyvin Maj Karmaa katsastamaan, mutta nälkäkin jo yllätti, joten jäätiin vain odottamaan päälavan seuraavaa bändiä.

Vuonna 2004 Helsingin jäähallissa innostuin After Forever:iin Nightwishin keikalla eikä viime vuonna Tuskassa esiintynyt Epica:kaan kovin paljoa huonommalta kuulostanut, joten odotin Imperialta paljon enemmän, mutta eihän se nyt ollutkaan aito hollantilainen oopperahevibändi.

Päälavalla oli sitten vuorossa (18:30) norjalainen Immortal, joka yllätti onnistuneesti meikäläisen selkeällä ja koruttomalla hevijytinällä! Basarien tykitys ja kitara-basso-riffittely Abbath:in menninkäisörinällä höystettynä sai jalan vipattamaan ja pään heilumaan tahdissa. Abbath otti jossain välissä esiin soihdun ja alkoi syöksemään tulta! Siinä on sitä oikeaa hevimeininkiä!

Sue Stagella oli (19:30) ruotsalainen Katatonia, mutta se jäi Inferno Stagella esiintyneen Turisaksen takia kokonaan väliin. Turisas soturihevineen on jäänyt jostain ihme syystä aivan meikäläiseltä epätietoisuuteen. Yleisö kyllä tunsi bändin, kun tungos ja meininki oli sen mukaista ettei bändistä nähnyt juuri mitään. Torvitaustat törähtelivät ja joku näytti paukuttelevan sotarumpujakin olan takaa, mutta siihen se visuaalinen puoli ainakin jäi. Mahtipontista oli, mutta oli kuitenkin jäätävä sivuummalle istumaan ja odottelemaan perjantaipäivän päätöstä.

Päälavalla oli tietenkin vanhat kunnon autonraato ja bensatynnyrit, mutta siellä oli myös jotain ylimääräistä: baaritiski? COB:in jätkät vaan tulivat tiskin ääreen tilailemaan juomia alkumusiikin soidessa…ja sitten se alkoi! Jos joku vielä sanoo ettei Alexi osaa soittaa, työntäköön kitaran sinne ja syvälle! Alexi oli jotenkin pahalla päällä kuten sen itsekin ilmaisi ja se tuntui myös soitossakin, meinaan positiivisessa mielessä! Sellaiset luritukset taas tulvahtivat ja raivo kuului ärjynnässä että huh huh! Viimeistään siinä vaiheessa, kun Living Dead Beatin (soi juuri kuulokkeissa…!!!) alku lähti liikkeelle, meinasi tulla p…kat housuihin! Uutta ja vanhaa biisiä soi ja meno oli mahtavaa! Janne Warman on myös tosi hyvä kosketinsoittaja! On hieno kuunnella, kun jätkät soittaa yht’aikaa ja vuorotellen mahtavia raivoisia sooloja! Sitten jossain biisissä Alexi huusi kesken kaiken ”H…sta …ttu!”. Joku k…sipää oli heittänyt jotain ja se varmaan lisäsi Alexin ennestään korkealla ollutta v…tutusta! Kuitenkin homma jatkui eikä tunnelma mennyt välikohtauksen takia onneksi pilalle. Sitten jätkät taas asettuivat tiskille tilailemaan ja Alexi kävi kysymässä haluatteko lisää? Huuto ei oikein kuulunut ensin muille jätkille alkuunkaan, mutta sitten saatiin aikaiseksi sellainen meteli, että saatiin mitä tilattiin! Tämä oli päivän ehdottomasti paras!!!

Vielä sitten kaljalle päivän päätteeksi ystävien seurassa! Jano olikin pitkän päivän aikana kasvanut eikä kylmä kalja sitten tehnyt huonoa vaikka olikin hullusti vähän jäässä muuten lämpimästä päivästä huolimatta. Kämpille iltapalalle ja nukkumaan! 2 päivää oli vielä jäljellä!

Kirjoittanut kkantola 03.07.2007

            800×600  -  73 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti