Muusikoiden.net
10.08.2022
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

27.05.2007: Eräs kiireisempi lauantai


”Ensin odottaa kiirettä, sitten kiirehtii odottamaan”

Yläkaupungin yö kolme keikkaa samalle illalle kuulosti jo etukäteen melkoiselta urakalta. Enpä kuitenkaan arvannut, millaiseksi se lopulta muodostuisi.

Aamulla harrastin hieman riitelyä ja etsin kadonnutta DI-boksia, joka löytyi lopulta treenikämpältä. Muuten aamupäivä sisälsi yleistä odottelu kello viiteen saakka, jolloin oli määrä mennä Ylä-Ruthille tekemään Alkuperäiskokoonpanon sound check.

Ylä-Ruthilla luvassa lisää odottelua. Toinen yhteä teki omaa checkiään ja me ihmettelimme ja metsästimme puuttuvia jäseniä. Lopulta päästiin itse asiaan ja ehdin kokeilla, että mandoliinista kulkee signaali pöytään ja sen saa sieltä jopa kaiuttimien kautta kuuluville. Jätin muut paikalla olleet yhtyeen jäsenet jatkamaan toimia ja itse suuntasin kiireen vilkkaa Käsityön museolle Ancient Bear Cultin keikalle.

Siellä oli jälleen, yllätys yllätys, luvassa odottelua, koska takahuoneeseen ei voinut mennä virittämään soittimia siellä vaatteita vaihtavien naisten takia. Odottelimme siis pihalla ja viimein puoli tuntia ennen keikan alkua pääsimme kantamaan kamoja sisään.

Kaiuttimet oli jo pystytetty, kun aloin kysellä, että ”missäs mikseri on”. No Hartolaanhan se oli unohtunut. Onneksi paikalla sattui olemaan illalla myöhemmin esiintymisvuorossa olevan Art Deco –yhtyeen rumpali ja sain puhuttua heidän mikserinsä lainaan. Meidän kaiutinpiuhamme eivät siihen tietenkään sopineet, mutta onneksi saimme myös kaapit lainaan.

Kiirettä piti, mutta keikka saatiin alkamaan ajallaan ja ensimmäisen biisin aikana jo tajusin, miksi osa mikrofoneista ei toiminut. Häslingistä huolimatta keikka saatiin suhteellisen kunnialla soitettua ja ihmisiä oli todella paljon.

Seuraavaksi olikin hieman vapaa-aikaa ja kamojen kasaamisen jälkeen suuntasimme syömään, sillä aikaa kun Tapio meni lainaamaan pojaltaan mikseriä illan toista esiintymistä varten. Siinäpä ei ollutkaan kuin neljä kanavaa, mutta päätin, että pärjäämme sillä, kun vaihtelemme mikrofoneja keskenämme.

Alvar Aalto museolla ei sitten enää kiirettä ollutkaan ja henkilökuntakin oli mukavaa, joten saimme rauhassa pystyttää kamat ja juoda kahvia ennen esiintymistä. Mikrofoninen puute haittasi hieman parissa kappaleessa, mutta muuten keikka meni mainiosti ja kahvilan täyttänyt yleisö tuntui kovasti pitävän kuulemastaan. Jouduimme jopa soittamaan encoren, jota ei varsinaisesti oltu edes treenattu.

Kasailimme hiljakseen kamat ja lähdimme kukin omiin suuntiimme, minä kohti Ylä-Ruthia ja Alkuperäiskokoonpanon keikkaa. Ruthin edessä tapasin Harrin ja koska jonon ohi sisään ei ollut soittajillakaan asiaa, menimme naapurikuppilaan olusille.

Piakkoin saapui basistimme Teijo kamojen kanssa maisemiin ja lähdimme kasautumaan Ylä-Ruthille. Ahdasta oli ja edellinen bändi vielä lavalla. Miksaajaksi lupautunut Teemu ilmoitti kiirettä pitävän sielläkin ja kun viimein pääsimme lavalle johtoviidakon keskelle näytti tilanne hetken aikaa pahalta. Lopulta kaikille löytyi piuha ja Teemukin viime hetkellä saapui ja todellakin pelasti tilanteen. Ties mikä kaaos olisi ilman häntä seurannut.

Ensimmäiseksi yhden soinnun improvisaatio Polymorphinen, jonka aikana Teemu sai mukavasti vielä säädeltyä niitä pieniä namiskoja sieltä pöydästä. Ja sitten vaan menoksi: tiukka setillinen action-folkkia ilman hitureita. Säästetään ne toisenlaisille keikoille.

Soitto kulki mukavasti, vaikka aina en ihan täysin kaikkea kuullutkaan ja virheitäkin tuli. Meillä niiden ei kuitenkaan ole annettu häiritä meininkiä. Tapsa oli hyvässä vedossa ja heitteli oivallisia välispiikkejä ja yleisö oli mukavasti messissä. Encoreakin vaadittiin, mutta aika loppui eikä baari antanut sellaista esittää. Torvi jäi siis tällä keikalla kuulematta. Tai taisin siihen jonkun lopetustöräyksen puhaltaa.

Sitten vielä roudaus sekä keikkatunnelmien puintia ja kotiin. Edes kännejä ei illan aikana ehtinyt vetämään. Pari rauhoitteluolutta sentään kämpille päästyäni nautin. Vaikeuksien kautta voittoon. ”Hyviä muistoja, huomenna suihkuun.”

Kirjoittanut Zarmo 27.05.2007


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

donpepe: Hyvä juttu mutta mitä on"action folk"?
aziztcf: Saakeli ku mie töröttelin yöllä Sohwissa ja mietin et eikös teiän siellä pitäny soittaa. Join siinä sitte kaljaa ja lähin perseilemään ku ei mittää näkyny. Ei paljo heittäny!

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti