Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:elampen
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kotistudion kytkennät
Aika:20.01.2011 09:07
Hankin uuden PC:n, kun vanhan myllyn tehot olivat jääneet jälkeen ajan vaatimuksista. Vanhan kokoonpanon olin saanut toimimaan kotistudion aivoina yrittämisen, erehtymisen, asioita paremmin tuntevien ja teknisesti lahjakkaampien avustuksella. Nyt täytyy miettiä kaikki uusiksi. Vanhassa PC:ssä oli Yamahan äänikortti, nyt käytän Mbox kakkosta. Tämä on se olennainen ero.
 
Elementit ovat siis PC (Windows 7), 8-kanavainen Alto-mikseri ja Mbox2. Näihin on tarve kytkeä ainakin yksi laulumikrofoni, koskettimet (sekä audio- että midi-liitännän kautta), basso ja kitara.
 
Mboxin inputit eivät tähän riitä, jollei piuhoja ole yhtenään nyppimässä irti ja tökkimässä takaisin. Siksi mikseri.
 
Tästä alkaakin avuttomuuteni. Miten nämä kytketään toisiinsa niin, että ääni kulkee oikein soittimilta tietokoneeseen ja sieltä taas main outputiin?
 
Nolona joudun tunnustamaan, etten oikein tiedä, mikä kaikki informaatio kulkee USB-piuhaa pitkin Mboxista PC:lle ja takaisin. Tietokoneessa on emolle integroitu perusäänikortti. Voiko sen unohtaa kokonaan, vai olisiko Mboxista syytä kulkea audiokaapeli äänikortin inputiin ja äänikortin outputista joko Mboxin tai mikserin inputiin, josta sitten taas stereoihin.. vai kulkeeko kaikki Mboxin ja tietokoneen välinen informaatio USB-kaapelia pitkin, ja olennaista on tällöin vain Mboxin ja mikserin kytkeminen toisiinsa oikein? Kuten huomaatte, olen eksyksissä, syvällä metsässä. Jelpatkaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=197720