Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ville73
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Hyvä USB-äänikortti kannettavaan
Aika:16.10.2010 00:31   (muokattu 16.10.2010 00:31)
jra: Mulla näyttäisi olevan hieman vastaavaa ongelmaa jos koneessa on kiinni hdmi:n kautta toinen näyttö. Tuohan kakkosnäyttö on kätevä äänityshommissakin, kun saa laajennettua työpöytää niin että on vaikka raituri-ohjelma toisessa ja muut tarpeelliset kokoajan näkyvissä toisessa näytössä. Mutta itsellä näyttää aiheuttavan aina välillä voimakkaan kohinan (kuin kääntäisi radion aseman pois ja takaisin kohdalleen). Kun toinen näyttö ei ole aktivoituna ei vastaavaa tule, kuin ehkä satunnaisesti (testi vielä kesken).
 
Olisiko niin että kannettavassa ovat usb-liittimet sisäsisessä hubissa, joka taas on pci-e -väylässä, samassa näytönohjaimen kanssa. Toinen näyttö sitten lisää näytönohjaimen vaatimaa kaistaa tai virrankäyttöä, ja tällöin usbien kautta kulkeva signaali jää jalkoihin ja/tai usbihubi ei saa riittävästi virtaa? Itsellä tuo ei tule esiin esim. DPC Lat Checkerillä tai LatMonilla, eli ei ole latenssiongelma vaan jotain muuta, ja teoria on täysin epätieteellinen.

 
Tutkin tuota ongelmaa lisää, ja totesin, että ei tuo näytön virkistystaajuus tuohon ongelmaan mitään vaikutakaan. Jos kakkosnäytöllä käyttää 32 bittisiä värejä, niin silloin äänentoisto pätkähtelee todella pahasti, mutta kun kakkosnäytöllä käyttää 16 bittisiä värejä, mitään ongelmaa ei esiinny äänentoistossa. Ykkösnäytöllä voi vapaasti käyttää 32 bittisiä värejä. Tässä suhteessa tuo mainitsemallasi teorialla voi hyvinkin olla perää. Oletko kokeillut mahdollisesti itse samaa jonkun USB äänikortin kanssa, ja esiintyykö samaa myös muillakin kuin M-audion äänikortilla, vaiko ainoastaan fast track prolla?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=194066