Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ykanpub
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Keikkaa tarjolla Oulussa
Aika:16.01.2010 13:13
Juurikin näin! Mistä vitusta jengi on saanut sen päähänsä, että jokaiselle vitun surkeelle bändille pitäisi heti maksella liksoja millä pääsee omilleen tai edes lähelle sitä? Tai että noiden ravintoloiden pitäis olla jotain hyväntekeväisyyslaitoksia?
 
Kyllä sitä nyt omilleen pitää päästä sentään, "pay to play" on kirosana. Omilleen pääseminen riippuu aika paljon siitä, miten jaksaa keikat hoitaa. Jos vaikkapa joku satunnainen helsinkiläinen bändi sopii keikan Ouluun, baari mainostaa sitä lehdessä ja bändi kotisivuillaan, niin eihän sinne ihan varmasti tule niin paljoa porukkaa että kulut tulisi katettua. Tämä ei liity mitenkään siihen miten "vitun surkee" bändi on kyseessä.
 
Jos taas bändi pyytää mukaan paria oululaista bändiä kimppaan niin, että nämä kutsuvat kaikki kaverit ja kaverinkaverit paikalle ja levittävät julisteita, niin mestoille saapuu varmasti vähintään se 40 tyyppiä joka esim. lipunhinnalla 4 € tekee 160 € joka kattaa jo henkilöauton bensat edestakaisin (pakua ei tarvitse koska rummut on paikan puolesta). Lisäksi koska 600 km pistokeikka on typerä ajatus, niin fiksu bändi säätää johonkin matkan varrelle, esim. Jyväskylään samalle viikonlopulle keikan. Tällainen toiminta voi sitten jossain vaiheessa poikia jotain isompaa, mutta viikonloppu joka on rahallisesti +/-0 ja sisältää rokin soittoa poissa kotoa ei harrastuksena ole välttämättä paskimmasta päästä?
 
Tässä tapauksessa se peräänkuulutettu juju on siinä, ettei baarin henkilökunnalla ole mahdollisuutta seurata Oulun ug-bändiskeneä niin kattavasti, että jokaiselle keikkaa kyselevälle ulkopaikkakuntalaiselle bändille olisi mahdollista tarjota vetoapua, saatikka sitten lähteä levittelemään julisteita baarin etupihaa kauemmaksi. Monille bändeille tekisi hyvää ottaa sormi pois perseestä ja kantaa vähän vastuuta omasta keikkailustaan, eikä vaan odotella treeniksellä sitä "suurta mahdollisuutta", suhtautua pienempiin keikkoihin hälläväliä-meiningillä ja olla sitten katkera kun ketään ei tullutkaan paikalle.
 
Ei kai se Operaatio:Live nyt niin paska idea ollut että vastaavia periaatteita ei voisi hyödyntää ilman ko. brändiäkin?
 
("Nimibändejäkin" on Ykällä käynyt välillä, tai ainakin marginaalimusiikin piirissä sellaiseksi laskettavia. Vime vuonna mm. Spiritus Mortis, No Shame, Fleshpress, Kakka-hätä 77, Nazi Death Camp, Sur-rur, Jaakko & Jay, Radiopuhelimet, Terveet Kädet, Rattus och så vidare.. Niitä ei tietysti haetakaan avoimella ilmoituksella keskustelupalstojen kautta, vaan niitä jopa KYSYTÄÄN keikalle ja hinnasta sovitaan sen mukaan..)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=186802