Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:susanna66
Alue:Koskettimet
Aihe:ohjeita pianon ostoon aloittelijalle?
Aika:10.08.2008 16:49   (muokattu 11.08.2008 15:46)
Pianoa ei kannata ostaa netistä, koska tällöin ei pianoa voi kokeilla. Pianot ovat yksilöitä, ja eri yksilöiden erot voivat vaihdella paljonkin, vaikka olisivatkin samanmerkkisiä.
 
Käytetty piano on hyvä valinta, jos koesoittajallasi (esim opettaja tai muu kauan pianoa soittanut henkilö) on aikaa käydä testaamassa soittimia. Tällöin hyvän pianon voi saada jopa 500 eurolla. Jos haluaa lisäksi kauniin ja siistin pianon, käytetyt tällaiset maksavat alkaen 700 euroa. Täällä Suomessa koesoittaisin käytettyjä pohjoismaisia pianoja kuten Hellas, Fazer, Nordiska pianofabriken, Malmsjö; japanilaisia ja etälä-koerealaisia merkkejä merkejä kuten Yamaha, Kawai, Samic ;eurooppalaisia merkkejä kuten Scimmel, Petrof; jenkki Baldwin. Siellä Keski-Euroopassa myöskin vanhempia hyviä saksalaisia merkkejä, joista voi kysyä virittäjältä tai opettajalta.
 
Entisiä itäblogipianoja kuten Etyde, Estonia, Elegia, Riga ja kiinalaisia pianoja en viitsisi vaivautua. Käytettyä pianoa ostaessasi koesoittajasi testaa pianon kosketuksen ja äänen. Lisäksi sinun on hankittava virittäjä joka katsoo, että koneisto on kunnossa.
 
Jos ostat uuden pianon saat valmistautua maksamaan 3000 euroa ja ylöspäin. Tällöin myös olisi hyvä olla koesoittaja mukana. Virittäjää et tarvitse, koska uusien pianojen täytyy olla koneistoltaan kunnossa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=166379