Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ikaalisten soitinrakennuslinja
Aika:24.03.2013 21:39
jarzanza: Onpa masentavaa tekstiä. Raha yleensä on työnteon edellytys ja jonkinlainen motivaattorikin, kukapa ei haluaisi saada mielekkäästä työstä myös rahaa. Jos ei työstä saa rahaa, niin sehän on harrastus.
 
Tuota taas en ymmärrä, että jos ei kaikki soittimet kiinnosta niin on väärä paikka.
Tuskin kaikki kitaran huoltajat huoltavat poikkihuilua. Tuskinpa sekään este on että haluaa pelkästään rakentaa kitaroita, kunhan myös osaa huoltaa niitä. Esim Amfisoundin sivuilta en löytänyt mitään viitettä kitaran (tahi poikkihuilun) huoltoon.
 
Ei, kaikista ei varmasti valmistu "master luthieria", jotka pääsevät tekemään niitä masterpiecejä. Varmasti suomessa tuo rakennus homma on sitä, että vain harvat ja valitut pääsevät siihen. Suomesta puuttuu kumminkin ne isot valmistajat, jotka myös työllistävät paljon alan ihmisiä.
 
Mutta onhan se typerää lannistaa ihmisiä tuolla tavalla, luulenpa että suomessa on töitä niille jotka haluavat pelkästään huoltaa kitaroita ja myös niille jotka haluavat pelkästään niitä rakentaa. Jos ei muuten niin yrittäjänä ainakin.
Tällä seudulla on lähimpään huoltoliikkeeseen n.100km, minä ainakin toivoisin että se pirkka_perus_huoltaja löytyisi naapurista.

 
Ikävää jos masensin tai palautin maanpinnalle.
Kaikki soitinkorjaajat ovat kyllä yleensä erikoistuneet johonkin esim. puhaltimiin tai kielisoittimiin. Näin se asia vaan on .
On myös niin että jos sitä oikeata intohimoa ei löydy soitinrakentamiselle tai soittamiselle niin rahan takia kumpaakaan ei kannata alkaa tekemään.
 
Ikävä kyllä niin soittaminen kuin soittimien rakennuskin on monelle intohimo ja kun se on sellainen,että sitä tekee vaikka ei rahaa saisikaan niin silloin voi ollakkin että joskus se tuo myös sen leivän pöytäänkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=124932