Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jarzanza
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ikaalisten soitinrakennuslinja
Aika:24.03.2013 21:18
mpekkanen: Sanoisin kaikille alalle aikoville ,että jos raha on jonkinlaisena motiivina tehdä soittimia tai vaikka ihan musiikkia niin silloin on väärällä alalla.
Myös se jos kantele tai jotkut soittimet ei kiinnosta niin taas ollaan väärällä alalla.
Suurimmalla osalla soitirakentajista päätyö on kuitenkin soittimien huolto ja korjaus ja jos se ei kiinnosta niin ei kannata vaivautua koko alalle.
Muutenkin sanoisin ,että linjalle aikovalla on hyvä olla monenlainen soitin edes joillain lailla hallussa ja suuri mielenkiinto kaikenlaista musiikkia ja soittotekniikoita kohtaan.
Väittäisin että vaikka en alalla olekkaan niin näyttäisi olevan monella alasta turhan ruusuinen ja sellainen kuva että sieltä valmistuu seppiä jotka valmistavat omia kitaroita ja kauppa käy.
Valitettavasti todellisuus ei ole ihan sellainen.

 
Onpa masentavaa tekstiä. Raha yleensä on työnteon edellytys ja jonkinlainen motivaattorikin, kukapa ei haluaisi saada mielekkäästä työstä myös rahaa. Jos ei työstä saa rahaa, niin sehän on harrastus.
 
Tuota taas en ymmärrä, että jos ei kaikki soittimet kiinnosta niin on väärä paikka.
Tuskin kaikki kitaran huoltajat huoltavat poikkihuilua. Tuskinpa sekään este on että haluaa pelkästään rakentaa kitaroita, kunhan myös osaa huoltaa niitä. Esim Amfisoundin sivuilta en löytänyt mitään viitettä kitaran (tahi poikkihuilun) huoltoon.
 
Ei, kaikista ei varmasti valmistu "master luthieria", jotka pääsevät tekemään niitä masterpiecejä. Varmasti suomessa tuo rakennus homma on sitä, että vain harvat ja valitut pääsevät siihen. Suomesta puuttuu kumminkin ne isot valmistajat, jotka myös työllistävät paljon alan ihmisiä.
 
Mutta onhan se typerää lannistaa ihmisiä tuolla tavalla, luulenpa että suomessa on töitä niille jotka haluavat pelkästään huoltaa kitaroita ja myös niille jotka haluavat pelkästään niitä rakentaa. Jos ei muuten niin yrittäjänä ainakin.
Tällä seudulla on lähimpään huoltoliikkeeseen n.100km, minä ainakin toivoisin että se pirkka_perus_huoltaja löytyisi naapurista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=124932