Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Yamaha THR-vahvistimet
Aika:18.04.2012 14:01   (muokattu 18.04.2012 14:07)
arppah8: No mä menin äkkiä noi kaikki tarjolla olevat vahvarimallinnokset läpi. Eka niistä on tosiaan clean-nimikkeellä, parista seuraavastakin saa ruuvaamalla puhtaampaa soundia irti. Mä nyt vaan tykkään säröistä ja aattelin esitellä äkkiä noita ruttuasteita puhtaammasta säröisempään. Ja niitä efektejä ei oo pakko käyttää jos sylettää, voi laittaa tai olla laittamati. Kunhan nyt äkkiä esittelymielessä vähän chorusta laitoin.
 
Jos tommoisen laitteen toimintaperiaate on hukassa niin tosta voi vaikka valmistajan sivuilta tsekata seikkaperäisempää infoa: http://usa.yamaha.com/products/musi … ments/guitars-basses/amps/thr/thr5/
 
Ja tosta mun pikatestiä kattavampi video: http://www.youtube.com/watch?v=N4OQ0w_q6AU Tässä tosin isoveli THR10, jossa pari etuastemallinnosta lisää ja kolmialueinen eq suoraan laitteessa.
 
Sillä editorilla tosiaan saa noita soundeja muokattua aika kattavasti. Ihan mielenkiinnosta muuten, montako kliinikanavaa oot tottunut vahvareista löytämään noin yleensä?

 
Huomaan kirjoittaneeni hiukan kärkevään sävyyn, mitä pahoittelen. Demosi oli hieno ja kiitan vaivannäöstäsi. Eikä tarkoitukseni ollut kritisoida sinua eikä tuota laitettakaan ihan niin kärkevästi kuin mitä sitten kirjoitin.
 
No vahvistimissa en ole tottunut kuin yhteen särökanavaan ja yhteen kliiniseen kanvaan eli kokemukseni analogisissa vahvistissa rajoittuu kaksikanavaisiin vehkeisiin. Tosin aikoinaan mulla oli Fender Showman putkivahvistin, jonka molemmat kanavat oli kliinejä. Nykyisissä analogisissa vahvistimissani molemmat kanavat siis sen särökanavankin saa soimaan puhtaasti.
 
Mallintavissa olen tottunut, että vähintään se kaksi täysin puhdasta kanavaa löytyy kuten tuossa mun Line6 purkissani, jossa myös kahden puhtaan kanavan jälkeen tulevat kaksi särökanavaa soivat puhtaasti ja säröytyvät vasta kun gainia nostaa.
 
Ei mulla ole mitään säröjä vastaan ja käytän niitä myös, mutta käytän paljon puhtaita soundeja ja siksi tulen helposti kiinnittäneeksi huomiota siihen miten vahvistin näihin tarpeisiin vastaa. Puhdasta kanavaa ei kannattaisi sotkea efekteillä demoissa, koska silloin sen soundin luonteesta ja dynamiikasta on vaikeampi saada tolkkua.
 
Mallintavissa kiinnitän aina huomiota niihin soundin rajakohtiin eli se kohta missä hiipuva ääni puhtaalla kanavalla sammuu (että miten se sen tekee) ja vastaavasti miten alataajuudet soivat kovaa elikkäs meneekö se tukkoon jossakin vaiheessa ja miten se sen tekee. Soittamallahan vasta saa tolkkua siihen, että kuinka luonnollinen soittotuntuma noissa vehkeissä on. Demoissa kaikki kuulostaa yleensä aika hyvältä.
 
E: pari typoa ja yksi turha toisto korjattu.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=204489