Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 23.05.2015 - Helsinki Heat: Takamäki-Krokofors-Heikinheimo Trio


Päivämäärä:la 23.05.2015
Esiintyjä:Helsinki Heat: Takamäki-Krokofors-Heikinheimo Trio
Paikka:Helsinki, Point Bar&Restaurant
Lisätietoja:Helsinki Heatin järjestyksesssään neljäntenä jazz-iltana klubin rumpali-isäntä Ilmari Heikinheimo saa vieraakseen kaksi maamme vapaan ilmaisun suvereenia mestaria omissa instrumenteissaan - saksofonisti-multipuhaltaja Jone Takamäen, sekä kontrabasisti Uffe Krokforsin.

Kyseiset 2 taiteilijaa ovat aikaisemmin vaikuttaneet yhdessä 80- ja 90-luvuilla mm. legendaarisissa Edward Vesala Sound&Furyssä sekä varsinkin Raoul Björkenheimin raa’an ilmaisuvoimasessa Krakatau –yhtyeessä, jonka kanssa he levyttivät kaksi hienoa albumia (Volition 1991, Matinaal 1992) saksalaiselle ECM-levy-yhtiölle. 2000-luvun alussa he soittivat yhdessä Antti Hytin ja Jone Takamäen Suhkan Uhka-orkesterissa, jonka jälkeen heitä on nähty esiintymässä yhteistoimissa vai harvakseltaan. Viimeisin ja erittäin tervetullut poikkeus tehtiin kuitenkin viime maaliskuussa, jolloin Takamäki ja Krokfors esintyivät Krakatau yhtyeen kanssa ensimmäistä kertaa lähes 20 vuoteen, Heikinheimon toimiessa tuoreena rumpalina.

Tässä Helsinki Heatin spesiaali-illassa Takamäki, Krokfors ja Heikinheimo soittavat kuitenkin intiimimmin ja akustisemmin triona, yhden ja ainutkertaisen täysin improvisoidun setin. Luvassa on hetkeen sidottua tunnepitoista ja värikylläistä ilmaisua, sielun ja äänenmaisemien vaihdellessa laidasta laitaan - lähtökohtanaan taiteilijoiden yhteiset visiot tässä ja nyt.





Jone Takamäki – saksofonit, huilut, puhaltimet, ym.

Uffe Krokfors – kontrabasso

Ilmari Heikinheimo – rummut, perkussiot


5/10¤
Internet:http://pointbar.fi
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!