Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

05.07.2007: MR EZZY E. AND HIS ALMIGHTY NOISE MAKERS...


KITARAT:

AMFISOUND Les Paul \"Ezzymania2000\" Signature model
2003 syksyllä valmistunut mittatilauskitara. LP Customeista tuttu paksumpi kaulan profiili, mutta niistä poiketen käsittelemätön vaahterakaula, ebenotelauta ja jumbonauhat tekevät tatsista mahtavan. Kaunis loimuvaahterakansi. Useampia mikkejä olen tuossa jo ehtinyt käyttää, vähän tarpeesta riippuen. Tällä hetkellä kiinni Duncanin JB/Jazz -setti. Kielisettinä .11-.50 ja vireenä Eb.

IBANEZ JPM100P1
Ensimmäistä sarjaa vuodelta -94 oleva "picasso". Eniten pidän tässä kitarassa volumenamiskan sijoituksesta normaalia kauemmas kielistä. Pari JPM:ää mulla on aiemminkin ollut ja hyviä keppejä ovat olleet. Kaulan profiili on myös miellyttävämpi (pyöreämpi ja kapeampi) kuin 98%:ssa muista Ibanezeista. Ulkonäkö nyt tietysti on aika radikaali ja joistakin ehkä jopa ärsyttävä, mutta so what!? Ostan sitten esittelykitarat erikseen, tämä on kuitenkin oiva soittopeli.

CHARVEL 5FX
Upea neck-thru kasarikirves raisulla Firecrackle-värityksellä. Jämäkkä 24-nauhainen kaula ja Humppari-single coil mikitys. Tallan voisi vaihtaa jossain vaiheessa OFR:ään, mutta muuten aivan mahtava kitara. Näitä vanhoja Charveleita suosittelen kyllä metsästämään, sillä hinta-laatu suhde on enemmän kuin kohdallaan.

SEGOVIA -akustinen
Ensimmäinen kitarani. Oiva teräskielinen leirinuotiokitara edelleen. Soi lujaa ja kauniisti. Hieman kärsinyt mm. More Beer tarroista, joita siihen junnuvuosinani liimailin.

LANDOLA -akustinen
Kauhia romu, mutta eipä maksanutkaan mitään. Ajattelin jossain vaiheessa, että voisin opetella hieman klassistakin soittamaan, mutta tämä kitara onnistui katkaisemaan siltä haaveelta siivet. Kielet on korkealla, tuhnu soundi ja muutenkin nihkeän tuntuinen. Ei ihan pärjää klasaria soittavan kaverini espanjalaiselle käsityön taidonnäytteelle. Noh... tämä onkin Landola.


VAHVISTIN:

METALTRONIX M-1000 (Designed by Lee Jackson)
Juu... 100W taas ;) Saa tosin helposti 50 wattiseksi. Makuuhuonetestin perusteella mahtavat soundit jo pikkuvolumella. Gainia löytyy reilusti. Aktiivinen efektilenkki, sisäinen keinokuorma ym. herkkuja. Näillä ne Stonen pojatkin aikoinaan veti, ynnä monet muut starat. Lisää tulee, kunhan tiedän enemmän.

KOCH LB120 Keinokuorma
Monipuolinen 8 ohmin keinokuorma, joka päästää tehosta läpi valinnan mukaan 2,5,15,40 tai 100%, eli 100W:sta vahvistimesta saa näin ollen jopa 2W:sta vastaavan. Lisäksi vehkeessä on balansoitu DI-ulostulo, linjaulostulo ja kuulokeliitäntä volumepotikalla varustettuna. Eli tämän avulla voi soitella putkivahvistimellakin vaikka keskellä yötä ilman kaappia. Loistava ostos ja jämäkkä saksalainen rakenne. Ei kuluvia osia, kuten potikoita tms. (lukuunottamatta kuulokeliitännän volumea). Voi olla, että luovun tästä, jos tuo Metaltronixin oma kuorma on riittävän hyvä.

KAAPPI 4 x 12\\\"
30-vuotta kitarakaappeja rakentaneen hemmon tekemä \\\"custom\\\"-kaiutin. Elementeistä en ole edes varma, mutta hyvin jytisee. Kotelo on umpinainen ja takalevykin on kuulemma 40mm paksu, joten on mistä ponnistaa. Kovasti se silloin taannoin kehui noita elementtejäkin, mutta pitäisi joskus ihan katsoa, että mitähän siellä oikein mahtaa lukea.


EFEKTIT YMS.

Viime aikoina efektit ovat käyneet vähiin, mutta jotain vielä löytyy.

BOSS SD-1 (Uraltone mod.)
Hyvä boosterispedu, käytän nimenomaan siinä tarkoituksessa, level n. klo 13-15 ja drive lähes nollassa. Tonellakin on modauksen jälkeen huomattava vaikutus soundiin, joten sitä ruuvaillaan sitten tarpeen mukaan sopivaan asentoon. Tästä polkimesta saan tarvittaessa mukavasti lisäpotkua ja sustainia leadeihin.

TC-Electronics G-Major
Monipuolinen, hyvänkuuloiset efektit. Muuta en osaa tästä vielä sanoa, sillä laite on minulle ihan tuore tuttavuus. Efektejä löytyy kyllä riittämiin. Tästä on tarkoituksenani etsiä muutama hyvä perussoundi ja toivon etten eksy liiallisen steppailun tielle.

Dunlop Cry Baby
Karvalakkimalli ja ensimmäiseni. Todellakin tämä on toiminut moitteetta jo yli 10 vuotta, kovasta käytöstä huolimatta. Itse pidän Cry Babyn lyhyestä sweepistä ja nuhaisesta soundista. Ainoa harmittava seikka on se kuuluisa soundin syönti. True Bypassiakaan en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, mutta ehkä jossain vaiheessa. Saatan myös päivittää Roger Mayerin Red Lion Wah Kitin tuonne Cry Babyn sisuksiin jossain vaiheessa.

Omatekemä A/B/Y -boksi
... jolle ei tosin ole tällä hetkellä mitään käyttöä


MIKIT:

Shure-58


MENNEET KITARAT:

DEAN ML79F TBZ "Dean From Korea"
Huippu! Hiton hyvä! Tilasin jenkeistä ja sain tähän Bill Lawrence (joojoo, on ihan Dimebag kopiontia, tiedetään.) -mikin tallaan vielä tosi halvalla. Mahtava soitettavuus ja siisti viimeistely. Pakko myöntää, että kyllä tässä oleva lyhyempi 24 3/4" mensuuri on kuitenkin kaikkein sopivin minun kouraani, samon kuin liimakaula. Ulkonäkö ja väri on oikein kiva... Asia, jonka aion joskus muuttaa on talla. OFR voisi olla kestävämpi ja luotettavampi, mutta kyllä lisenssivehjekin ajaa asiansa ihan mallikkaasti.

JACKSON King V PCS U.S.A.
Yksi Dave Mustaine -mallin "prototyypeistä". Näitä valmistettiin 90-luvun puolivälissä 70 kappaletta. Taattua Jenkkijaskalaatua; neck thru, Duncanin Custom ja Jazz -mikit, Jacksonin Floyd Rose, siisti viimeistely ja lähes mint kunto edelleen. Hyvä soittaa, kertakaikkiaan. Kompaktin ja pienen tuntuinen soitin, vaikka onkin varustettu ihan 25,5" mensuurilla.

IBANEZ JEM77FP -88 Todella hyvä yksilö ja ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Ajalta ennen Lo-Pro Edge -tallaa. Kitara soi hienosti ja on loistava soitettava. Kaula on tuntumaltaan ihan mahtava ja 77FP:ssä on isommat nauhat, kuin nykyisin markkinoilla olevissa malleissa. Ero on huikea verrattuna perus RG:iden kauloihin. Erittäin monipuolinen rokkiskeba, soundimaailmaa löytyy monipuolisten mikkiyhdistelmien vuoksi vaikka mihin tarkoituksiin. Kukkakuosi on kaunis. Möin, koska volumepotikka oli liian lähellä kieliä, enkä tarvinnut kelluvaa tallaa. Tämän tilalle tuli Ibanez PGM.

IBANEZ PGM500CA (Paul Gilbert model)
Kerrankin kitaramalli, jossa on kiinteä talla yhdistettynä reverselapaan ja oikeinsijoitettuun volumenappulaan. Tone Zonessa on potkua ja Humbucker from Hell kaulassa on mukavan heleä ja todellakin aika lähellä yksikelaisen soundia, ilman yksikelaisen ongelmia. Ulkonäkö on mahtava ja kitara on mukavan kevyt. Ei tämäkään soitin ollut loppujen lopuksi täydellinen minun näppeihini. Kaipaan kyllä paksumpaa kaulaa, kuin PGM:ssä on. Jotenkin puuttuu ponnistuspohjaa. Tuntuu, ettei nakit taivu otelaudalle. Todella harmi sinänsä, sillä muuten kitara oli erittäin hyvä. Puolisen vuotta jaksoin yrittää totutella kaulaan, mutta sitten vaihdoin Ynkkä-Stratoon ja nyt on ainakin kaulan paksuus oikein!

FENDER STRATOCASTER Yngwie Malmsteen
Halusin Deep Purple -soundia ja mikäs siihen parempi, kuin kunnon Strato. HS-3 ja YJM -mikit ovat hurinattomuudessaan ja soundeiltaan oikein mukavat, ulkonäkö (Vintage white, Maple neck) loistava ja koverrettu kaula sopii minulle, sillä tykkään tehdä paljon venytyksiä ja laajoja vibraattoja. Ynkkä-Straton kaulan profiili on muutenkin sopiva minun näppeihini. Huomasin myös sen seikan, että Strato-tyyliin kielten alla oleva volumenamiska ei haittaakaan yhtä paljon kuin esim. Ibanezin RG:issä vähän kauempana oleva, vaan sormet hyppää helpommin säätimen yli (minulla siis on usein ongelmana se, että plekukäsi ottaa volumeen kiinni, jos se on kielten alla). Tämä sai mennä hevimpien projektien toteutuessa ja Purple -haaveiden väistyttyä. Hyvä kitara, ei siinä mitään. Kaikkea vaan ei voi saada. Valitettavasti


MENNEET EFEKTIT:

BOSS CE-5 Chorus Ensemble
Kasarihevisoundia? Ok, täältä pesee. Jos haluan sitä samaa fiilistä, kuin Randy Rhoadsilla, Zakk Wyldellä jne. jne. Laitan tästä Rate -namiskan lähelle nollaa ja saan kitaran kuulostamaan \\\"tuplatulle\\\". Myös puhtaisiin oiva efekti tämä chorus. Tästä pedaalista irtoaisi chorusefekti myös stereona, mutta yhden vahvistimen miehenä en juuri ole sitä ominaisuutta päässyt käyttämään.

BOSS TU-2
Jos ei paras, niin ainakin yksi parhaimmista pedaalimallisista virittimistä. Erittäin selkeä ja kirkas LED-näyttö erottuu keikalla pimeässä tai spottien loisteessa. Selkeät viritysvaihtoehdot, joista itse suosin kromaattista, koska tällöin voin virittää eri vireissä olevia kitaroita ja helposti tipauttaa vaikkapa drop-D:hen biisien välillä.

MENNEET VAHVISTIMET:

Carvin Legacy -nuppi
Hyvin toimii ja hyvältä kuulostaa. Todella dynaaminen vahvistin ja ihanan kermainen särösoundi, josta tulee kiva komppicrunchi, kun kitaran volumea pienentää. Kliinit on myös hyvät. Kokonaisuudeltaan aika tummasoundinen vahvistin. Eq-säätimet ovat todella \\\"tehokkaat\\\", eli näistä saa muutosta ihan mielettömän paljon soundiin. Käsittääkseni johtuu siitä, että vahvistimissa yleisimmin käytettyjen 250 kilon potikoiden sijasta Legacy on varustettu 1000 kilon potikoilla. Laitoin tämän eteenpäin kuitenkin, koska oli ehkä hieman liian \\\"kesy\\\" minulle.

- 50/100W (kytkin takapaneelissa)
- Käy 4,8 ja 16 ohmin kaapeille
- Putkireverb
- Bias-säätö takapaneelissa
- Efektilenkki

Tässä tärkeimmät näin alkuun, päivityksiä seuraa piakkoin.

Kirjoittanut Mrezzye 03.01.2006

            762×571  -  48 kt.


Arvostelu

4,34,34,34,34,3    (9 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

oiva tumpeloinen: Mitenkäs on sen räkin rakentamisen kanssa? Näyttäis vaan uutta nuppia pukkaavan...
Mrezzye: Siirtyi sitten vissiin jonnekin tulevaisuuteen ;) Kylmää viel joskus...
Werde: Tuo KV on kyllä namu.
Mrezzye: Kiitos! Kuva ei tosin tee oikeutta sille.
Iron Horse: Amfista kuvia
Iron Horse: Tai jos on kaulasta takaa kuvia niin ois kiva nähdä ne
Mrezzye: Pitäisi saakeli soikoon viimeinkin hankkia se digikamera. Kännykkäkamerakuvia ei huvittaisi millään julkistaa. Tuolta löytyy Amfisoundilla otetut muutamat pikkukuvat: http://amfisound.fi/amfisound_galle … galleria1/lpflametop/lpflametop.htm
Tee: Joo Amfista kuvia! HIRES :-J

Yhteensä 8 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle